❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 24 982
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Леле все едно чета за моето бебе Grinning
И тя се роди с ниска кръвна захар, но я вкараха в норма само с една система.

Роди се 3450, изписана 3250. На 1 месец беше 4200. Днес точно става на 2 месеца и е 4970.

Не знам какво да ти кажа освен, че те разбирам, че ти е трудно и объркано, но се надявам поне малко да се успокоиш като знаеш, че има и други бебчета по същия начин.

Ще видиш и педиатърът какво ще каже, но съм сигурна, че всичко е наред и е период, който ще отмине.
Относно спането и тя има такива дни. Днес примерно спа цял ден, но от 8-9 до сега е будна и нервна и направо ми разказва играта от мрънкане.
Днес например е изяла около 450мл. За цялото денонощието, което по нормите е крайно недостатъчно

А колко наддава като не изяжда достатъчно? Няколко пъти й дадох от шише, но историята е същата, мъка. Иначе това за съня ме притеснява, защото тя жълтенижа няма, даже и в родилното не е имала. Роди се с ниска захар и беше на глюкоза в началото, доколкото знам тя изчиства, но дори и да не е това причината, пропусна ни жълтеницата и въпреки това продължава да спи толкова много, а е на 41 дена вече.
Вики беше така до края на първия месец. Напълно те разбирам, чувствах се ужасно, ревях на всяко хранене от притеснение, че не яде, че нещо й има, че не наддава.
Премина от само себе си, вече си се буди сама за ядене, все още яде много малко, но наддава и просто съм се примирила, че никога няма да си изяде порцията. Сега пък на всяко ядене са превивания, рев, мисля, че са колики и яденето продължава по час…

Ноо за спящия период мисля, че се дължи на жълтеницата. Но напълно те разбирам и знам какво е да не можеш да я събудиш каквото и да правиш.

Em22, обиколниците са опасни и вече отречени. По добре да се удари малко, отколкото да забие носле в тях, нямат все още инстинкта да се мръднат.

Има ли някоя от вас с много спящо бебче. В началото се радвах, но вече не на шега се притеснявам, не е съвсем новородено вече.За днес примерно е бодувала 1ч20мин. - това е, яде много вяло, в полузаспало състояние и после пак дълбок сън. Предполагам, че следобед ще се събуди за още около 2 часа, но това е супер малко. Не наддава добре, защото спи докато яде и се налага постоянно да размърдвам ци*а за да цокне 2 пъти и така и храненето е мъка. В четвъртък сме при педиатъра и ще говоря, но ако имате и вие опит, ще се радвам да споделите

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 00:16 от AprilChe

# 481
Не разбирам това със спането настрани. Защо си подпирате бебетата? И за това вече навсякъде се говори и пише, че бебетата трябва да спят по гръб, това че тукашните педиатри говорят и съветват отживелици не значи, че са правилни. Педиатрията се развива постоянно, за разлика от повечето лекари, които си говорят неща от преди 50 години

# 482
Добро утро, момичета! Надявам се всички да сте добре и да нямате много тревоги покрай малките.

Нашата погача беше в неделя, тогава Явко направи точно 40 дни. Беше много хубаво, сред природата. По големите деца си играха, ние си направихме ритуала. Видях се с приятелките ми и се заредих поне с малко положителна емоция.

Искам сърдечно да благодаря на момичето, което сподели че абоколикена е разхлабило детето й. И с моето направи същото чудо. Явор не акаше по 4 дни, правехме клизми и изваждаше огромно количество. Откакто го даваме си ходи всеки ден.

При мен явно не е писано да кърмя, след хубавия старт и добро количество, над 4 запушвания с температура 39 градуса, сега малкия отказва да суче. Почва да се блъска от мен, реве, извива се на дъга и се отказвам да се мъча. Ще го пробвам след 2-3 дни отново, ако е същата история ще се цедя и това е, нямам нерви.

Тези дни не спи хубаво също. Има ли други бебета, които не спят с часове вечер? От 2 седмици на 2рото нощно хранене около 4:30 прави над 2 часа будни, аз съответно се разсънвам и не заспивам, понеже баткото се буди и идва при мен да си играем. Имам по 3-4 часа сън за денонощие и почва да ми тежи. Дайте идеи как да го приспя това дете. Люлям, пускам бял шум, слагам да лежи върху мен, оставям го сам, слагам в люлката - нищо. Кокори едни очи като на бухал и зяпа .. 😞

# 483
Yana.KS, аз съм го пропуснала коментара за Абоколикена, но твоя сега го виждам и ми просветна защо е била златната експлозия вчера по време на хранене, чак по моите дрехи имаше аки. 😂 През деня Явчето будува ли достатъчно? Има вероятност дневния сън да му идва в повече и затова да будува нощем. Пробвай да го държиш буден малко по-дълго денем и стискам палци да се подобри положението както със съня, така и с кърменето. 🤞

# 484
Момичета през нощта спят ли бебетата ви и на колко часа се събуждат за ядене? Моята е на 15 дни и понякога се събужда на 4 часа да яде, нормално ли е?
Моето не спи Sob Радвам се, ако направи един тричасов сън, другото са по час-час и половина и започва едно гърчене и превиване като червейче и се разбужда. През деня е още по-зле, само в слинга и ако сме късметлии в количката спи. Иначе много бързо заспива, но не остава заспала, а се буди постоянно. Чак се чудя къде бъркаме.. на 1М+ е вече.

# 485
Бях писала, че Абоколикена разхлабва Борис.. но сега имам друг казус, според мен точно заради Абоколикена. Бебчо се напъва да ака, реално пръцка доста силно и изаква (малко, но от сърце). Това се случва поне 2-3 пъти между всяко хранене. Точно след напъна повръща. Понякога само му се стича по бузата, понякога на фонтан. Аз правя връзката с Абоколикена, но знам ли.. чак след 20ти сме на педиатър. Дайте съвет да се притеснявам ли ..

# 486
  • София
При нас последното хранене е към 22:00 часа. Събужда се към 1:30 - 2:00 часа. Понякога и в 3:00. След това към 5-6 часа. През деня спи около 2-3 часа. В количката също спи. Има дни, когато е поспалив и почти цял ден спи. Има и такива, в които му се събират примерно 4 часа сън за деня.
Записах час за чистата молитва. Другата седмица се пада.

# 487
Моето дете също като повечето се буди на 3 часа.Забелязалахсъм,че сутрин и вечер мрънка за ядене през 1:30 мин. някъде.Демек е по-гладен и по-често му давам.През деня е нормално,понякога и на 4 часа.Навън в двора спи по цял ден,добре му се отразява чистия въздух.Абоколикена спрях да го давам,капвам по веднъж на ден в млякото.Просто не виждам някакви гадни колики.Мрънка чат пат,но не е нищо сериозно.Мисля,че ако има колики са слаби и ги изкарва леко.Затова немога да преценя има.ли няма ли.
За жълтеницата искам са ви питам.От раждането все още няма симптоми на жълтеница,дали ще се появи в по-късен етап или и нея може да я изкара без симптоми или много леки.Нито е жълт,нито е бил жълт,нито е бил поспалив,незнам.

# 488
При нас последното хранене е към 22:00 часа. Събужда се към 1:30 - 2:00 часа. Понякога и в 3:00. След това към 5-6 часа. През деня спи около 2-3 часа. В количката също спи. Има дни, когато е поспалив и почти цял ден спи. Има и такива, в които му се събират примерно 4 часа сън за деня.
Записах час за чистата молитва. Другата седмица се пада.

За чистата молитва какво ти искат от църквата (олио, вино…)? И като документи само твоето кръщелно или и на мъжа? Аз съм си загубила кръщелното и ще ходя за дубликат.

Вкъщи как мислите да организирате 40 дни? Чета доста различни неща в интернет (Бяла пелена, орехи..).

И моя дребосък не е карал жълтеница.. в болницата ми казаха, че има и такива, които не карат.

# 489
Добре де само аз ли съм в някаква грешка. Ние се храним на всеки 3 часа, така ми казаха от болницата и после педиатъра. Тука всички коментирате по-големи интервали, както през деня така и за нощта. Изяжда си всичко, не повръща, не бута шишето (храня я  с изцедена кърма по 90мл, на 18 дни сме).
Бях разбрала, че до 1 месец трябва да стигне до 100-120мл и да не разрежда храненията, а след това да почне да прави пауза през нощта. Ака, пишка, пръцка ама явно някъде пак не съм разбрала нещо.

# 490
Ами аз го храня,когато той си поиска.Не спазвам точни интервали.Има моменти,в които той сам си де буди на 3 часа и си папка.Но ако спи,не го будя.И по 5 часа е спал и после яде.И на мен още в болницата така ми казаха ама детето ако е гладно по-често примерно немога да го оставя да реве.Моето е от много лакомите бебета Grinning

# 491
  • София
Ем, питах какво трябва да носим за молитвата. Казаха нищо. Единствено нещо за почерпка, каквото преценим. Аз съм чувала, че се носи питка, вино... За кръщелно нищо не са ми казвали. В Свети Мина ще му я четат. Явно там е такава практиката, не знам.
Лин, не си в грешка. През деня и аз давам на 3 часа. По-големите паузи са през нощта. Добре си се храни детето.

# 492
Em22, знам че след хранене им се засилва болката в коремчето, моето момче след ядене също почва да се превива и или му се стича лигичка от устата или почва да хълца. Според мен е някаква лека форма на рефлукс, но с тези превивания и напъни няма как да не му се върне храната.

JustLinn, Аз спрях да будя след като направи месец и видях че е качил доволно на килограми. Явко даже се буди по - често да яде, понеже не може да изяжда 110 мл, хапва 80-90 макс а е на 42 дни.

За чистата молитва на мен ми казаха само едно цвете да оставя на иконата на Богородица за благодарност, нищо друго.

# 493
Лин, правилно си разбрала, на 3 часа е храненето, но ако бебето наддава нормално, изобщо не е нужно да го будиш през нощта. При нас тези паузи са именно тогава, като преди да направи месец правеше най-много по 4 часа пауза, сега прави и 6+. Един единствен път я събудих и то, защото аз се бях събудила и викам айде да ѝ дам, да не я чакам. Най-голямата ми грешка! После беше толкова кисела, че час и нещо не успях да я приспя.

Дени, Ани също нямаше жълтеница, нито в болницата, нито като излязохме. Вече е на 41 дни.

# 494
Макс също изобщо не е имал жълтеница, на този етап вече не мисля че ще се появи

Общи условия

Активация на акаунт