Facebook / Фейсбук – 8

• 35 121
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Майка ми успя лесно да се избави от кражбата на акаунта. Те били изпратили email за потвърждение, но по невнимание и от бързане си го е изтрила, но успя да си смени паролата и така да блокира достъпа на скамърите. Наскоро пък и от Фейсбук установиха, че акаунтът и е бил хакнат и и изпратиха въпросник и възможност за нова смяна на паролата.
Въпреки, че акаунта си остана нейн има някакъв проблем с името, когато го пиша в Messenger. Пиша нейното име, но излиза това, което са измислили хакерите. Но пък в съобщенията си излиза нейното.
Някой знае ли, как може да оправи тази каша с имената? Опитахме чрез настройките във Фейсбук, но не дава.

# 106
Това е от кеша в приложението. Изтрий го и ще се оправи.

# 107
Здравейте, може ли да се пусне ФБ dating, без инсталирано приложение FB, само през браузъра?. Имам някакъв проблем и не ми позволява да изтегля приложението ФБ.

# 108
  • Deutschland
След като блокирах неколцина "успели" българи в чужбина, някои от които мой приятел прибра от улицата, се питам...
Ако членуваме в общи групи, ще виждат ли публикациите ми? Просто не искам да чувам повече за такива хора.
Благодаря.

# 109
Не, ще виждат, че има 1 публикация повече от видимите, но не виждат нито нея, нито на кого е.

# 110
Здравейте,съжалявам че пиша тук не по темата точно.Но вие сте по -опитни ,пък ако може да ме насочите в точната тема ще съм ви благодарна!
Получих на абв.пощата съобщение,че затварят всички стари версии на пощенската кутия.И да следвам връзката по долу за актуализиране на моя профил.Като срока е до 26юни.Съобщението е изпратено от ABV Support,като в скоби има и имейл на някой си..Как да разбера истина ли е или вид измама?Нямам друга поща ,наистина е много стара но си я ползвам.Извинявайте още веднъж и ще съм благодарна да ме насочите!
Има много злонамерени емейли, които използват името на АБВ пощата по някакъв начин. АБВ пощата може да се настрои, че  в една част( колонка) да се вижда списъкът с получените мейли в Кутия, където кликваме на емейла, а отдясно да се вижда съдържаието на е-мейла, това се прави от Настройки на изгледа.

Когато дойде подозрителен мейл, можете вдясно да поставите мишката, но без да кликвате върху линковете, които ви призовават да натиснете. И на най долния ред на АБВ пощата ще ви изпише адреса на линка "http://........".  Много често тези линкове водят директно в някой сайт на хакера, възможно е да има АБВ в адреса, но ще следват и някои думи, които нямат общо с abv.bg, примерно може да е abv.net.

Обикновено,  изпращаните от екипа на АБВ поща писма имат подател:
-Екипът на Нет Инфо (support@netinfo.bg)
-Екип АБВ поща (team@abv.bg)
Ще ги познаеш по това, че имат и една зелена малка къщичка-икона, иконата на АБВ. Но гледай и другите неща, няма гаранция, че някой хакер утре няма да си я сложи  и той такава иконка.
Скрит текст:

# 111
  • софия

Изписва ми това в чата ,но само при определени хора .  Не знам от моите настройки ли е или от техните ?

# 112
  • Варна

Изписва ми това в чата ,но само при определени хора .  Не знам от моите настройки ли е или от техните ?
На мен също ми се беше появило от един човек. Съобщението, което беше пратил не го получих. Четох в интернет, че ставало, когато някой е сменил устройствата си. Но защо така и аз не разбрах.

# 113
Здравейте, как може да се възстанови хакнат профил, на който имейла адреса е променен? И няма опция за изпращан на код с телефонен номер.

# 114
Ако са ти сменили, и паролата, и мейла, не виждам кое тогава е твое там. Можеш да пишеш на Мета, и да се опитваш да го възстановиш, ако ти е много ценен. Ще ти искат лична карта, сигурно ще доказваш, че старият емайл е бил твой.
Как точно ти го хакнаха? Ти как разбра? Опиши. Какъв точно емайл сложиха?
Имаш ли Фейсбука на други устройства - таблет или телефон, компютър инсталиран, евентуално оттам, ако не са махнали връзката на профила ти с тях.
Накарай твой приятел да потърси името ти във ФБ и да види дали не са дублирали профила ти, ако да,  дублираният го докладвай.
ФБ не премахва хакнатия профил, при докладване от много хора, евентуално проверка и го връщат на собственика, иначе може и да не ти обърнат внимание.
Важно е датата на раждане и имената да съвпадат с тези в паспорта, иначе няма шанс.

Има и Trusted Friends -- FB изпраща на твои доверени приятели Recovery code. ( не знам дали си го правил/а това нещо) - в случай, че се блокираш, твоите приатели да ти изпратят кода.

Смени си паролата и на пощата, евентуално могат да ти я хакнат и нея.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 16:56 от Pepina_n3

# 115
Още някой с този проблем? От днес не ми показва"списък с приятели" на различни хора Проверих,дори и моят списък е скрит,въпреки,че аз не съм правила нищо..

# 116
  • София
И моят списък е скрит и нищо не съм направила за да е така...

# 117
Здравейте! Моля за помощ. От два дни не мога да изляза от акаунта си във Фейсбук. Като кликна на снимката горе вдясно, не ми излизат опциите за настройки и изход. Опитвах, рестартирах, не става. Сега със всяко кликване на фейсбук директо си влизам в профила, а не искам да е така. Искам всеки път да си влизам с акаунт и парола. Какво ще ме посъветвате?

# 118
Още някой с този проблем? От днес не ми показва"списък с приятели" на различни хора Проверих,дори и моят списък е скрит,въпреки,че аз не съм правила нищо..

И моят списък е скрит и нищо не съм направила за да е така...

Списъкът ми е на мястото си, вижда се - през комп.

Здравейте! Моля за помощ. От два дни не мога да изляза от акаунта си във Фейсбук. Като кликна на снимката горе вдясно, не ми излизат опциите за настройки и изход. Опитвах, рестартирах, не става. Сега със всяко кликване на фейсбук директо си влизам в профила, а не искам да е така. Искам всеки път да си влизам с акаунт и парола. Какво ще ме посъветвате?

През телефон или комп?

# 119
   LU4IQ,   през комп. Нямам фейс на телефона.

Общи условия

Активация на акаунт