Facebook / Фейсбук – 8

• 35 245
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Понякога стават странни неща с фейсбук наистина.
Едно лято бяхме на море голяма компания- приятели на приятели, абе много хора на едно място, които не се познавахме всички помежду си. Нищо не сме си говорили за фейсбук или да сме си разменяли профили. След като се прибрахме и изведнъж фейсбук започна да ми предлага профилите на хората, с които бяхме заедно на море🙄.
Тука от две седмици пък ми предлага само профилите на приятелите/познатите/съучениците на сестра ми непрекъснато. Нямам спомен да съм и ровила в приятелите и ми е интересно как пак изплуваха тези хора при мен 😆.

# 391
Странно няма.Били ли сте близо един до друг и фейсбук го прихваща.Работя в магазин за мебели и ако поговорим повече от час с някой клиент,почти винаги след това ми го предлага за приятел.Не сме си разменяли телефоните.

# 392
Още повече, ако имате общи приятели, рано или късно ще ви ги предложи.

# 393
По-рано имаше опция за определен човек да скриеш кога си на линия, като това можеше да се настрои само от настолната версия. Сега нещо не го откривам.
Някой да помогне?

# 394
V.I.P., не става ли през месинджър..?
Влизаш в профила на човека, който искаш да ограничиш, в месинджър. Оттам Настройки и Restrict. Получава се това, ако рестрикнеш някого:
Скрит текст:

Но трябва да има някакъв чат между теб и въпросния човек. За хора, с които изобщо не сме си писали, липсва опция Restrict. Проверих за месинджър от телефон.

# 395
Грийни, това стана, но мисля, че идеята тук е друга. Тук го ограничавам да не може да ми пише, както и аз него. Даже сега пробвах с един профил и не знам от къде да го оправя. Човекът спря да ми излиза в Месинджър, а от профила му изчезва бутона, за да му пиша.
Това, за което питам, беше само определен човек да не вижда кога си бил на линия последно, без никакви други ограничения. Коментирали сме го тук в темата, че е възможно само през браузър. Възможно е вече да е изчезнала тази опция.

# 396
...
Даже сега пробвах с един профил и не знам от къде да го оправя. Човекът спря да ми излиза в Месинджър, а от профила му изчезва бутона, за да му пиша.
Съжалявам, че така се е получило при теб. Писали ли сте си преди с този човек, защото и аз пробвах със стар чат с човек, с който вече не комуникирам. Има опция Unrestrict и всичко се върна постарому. От месинджъра на телефона правя всичко..
Разбрах вече за какво питаш - да ограничиш active статуса си само за един човек, без да засягаш други ограничения. Не ми се е налагало да го правя и не мога повече да помогна.

# 397
Понякога стават странни неща с фейсбук наистина.
Едно лято бяхме на море голяма компания- приятели на приятели, абе много хора на едно място, които не се познавахме всички помежду си. Нищо не сме си говорили за фейсбук или да сме си разменяли профили. След като се прибрахме и изведнъж фейсбук започна да ми предлага профилите на хората, с които бяхме заедно на море🙄.
Тука от две седмици пък ми предлага само профилите на приятелите/познатите/съучениците на сестра ми непрекъснато. Нямам спомен да съм и ровила в приятелите и ми е интересно как пак изплуваха тези хора при мен 😆.
Задавала съм си същите въпроси и с времето и след много четене успях за себе си да дам някакво обяснение. Най-често алгоритъмът включва в предложения за приятели профили,
    - с които имате общи приятели;
    - при включена локация приложението Ви е локализирало близо един до друг за x време (включително като предложение ми е излизала сервитьорката от едно заведение, в което ходехме да обядваме с колегите);
    - имате системна активност в едни и същи фейсбук групи;
    - Вие или другия човек сте си харесали/коментирали/отворили публикация/коментар (единия на другия)
    - имате запаметен телефонен номер на човека или имейла, с който е регистриран, в контакти на личния си телефон, от който ползвате фейсбук;
    - единият от двамата е търсил, отварял, разглеждал х на брой пъти профила на другия.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 16:42 от Rebel Rebel

# 398
  • София
Здравейте, бихте ли ми казали дали има начин да се публикува с различен, например удебелен шрифт във фейсбук. не всичко, само 1 изречение например . Аз опитах в един сайт - yay text- но тук става не става с кирилица, което на мен ми е нужно. има ли подобни сайтове или програми, където са преобразува и да го копирам във фейсбук?

# 399
Грийни, това стана, но мисля, че идеята тук е друга. Тук го ограничавам да не може да ми пише, както и аз него. Даже сега пробвах с един профил и не знам от къде да го оправя. Човекът спря да ми излиза в Месинджър, а от профила му изчезва бутона, за да му пиша.
Това, за което питам, беше само определен човек да не вижда кога си бил на линия последно, без никакви други ограничения. Коментирали сме го тук в темата, че е възможно само през браузър. Възможно е вече да е изчезнала тази опция.

Ти не го ограничаваш да пише. Той може да ти пише, но ти не полупаваш известия за това. Ако искаш да видиш какво е писал, отиваш в "ограничени".
Но,наистина по тизи напун, той не те вижда кога си на линия, дори не вижда кога си пропела съобшението, докато не решиш да му отговориш.

# 400
  • Стара Загора
Помня, че бях чела коментар тук, че някой е получил съобщение в месинджър уж от Мета за деактивиране на профила. Е, днес и аз получих същото съобщение. Дори не съм го отваряла, диреткно блокирах. Съобщението е: "Акаунтът ще бъде деактивиран, ако не потвърдите този акаунт, за да защитите акаунта си." В едно изречение са използвали 3 пъти думата "акаунт". Grinning
Имайте едно на ум и не кликайте на линкове, ако има такива.

# 401
Здравейте.Случайно погледнах как изглежда профила ми вьв ФБ за хора които не са ми приятели и останах в шок.Виждат се всички снимки на децата ми. Опитвах всички опции които са налични и продължават да.се вижадат.Моля за съвет.Благодаря ви.

# 402
Слагате ги в един албум и ограничавате албумът да се вижда само от приятели.

# 403
Здравейте.Случайно погледнах как изглежда профила ми вьв ФБ за хора които не са ми приятели и останах в шок.Виждат се всички снимки на децата ми. Опитвах всички опции които са налични и продължават да.се вижадат.Моля за съвет.Благодаря ви.
Settings -> Posts -> Limit past posts
Това заключва всички публикации назад във времето. Снимките включително.

# 404
Някой с проблем с Фейсбук?

Общи условия

Активация на акаунт