Проблем с майка ми.

• 2 198
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте пиша тук за пръв път и като цяло съм нов потребител.Притеснявам се да споделя за проблемите си тук,защото най-вероятно никои няма да обърне внимани.И така имам нужда от помощ от 1-2 години с майка ми не сме в много розови отношения,да имаме и хубави моменти но и много лошо.Най-скорошният ни проблем беше снощи когато тя дойде в моята стая и заяви ,,Точка,аз вече нямам дъщеря".От малка аз имам проблем с разговарянето с родителите ми и след като започнах да излизам спрях да прекарвам толкова времето си с тях,а и от 1 година имам сериозен приятел.Мисля че тези неща и фактът че съм леко пълничка влияе на нейното държание спрямо мен.Знам че не съм най-добрата дъщеря и нямам голямо самочувствие,но все пак опитвам да направя всичко възможно за да бъда ,,перфектната дъщеря".Тя си мисли че не я уважавам,но това не е така знам колко е уморена от работа и затова не говоря с нея не искам да я занимавам с моите глупости,гледам каквото мога вкъщи да направя и да помогна но явно не е достатъчно.Опитвам се и да отслабна пробвала съм какво ли не но нищо не помага.Започвам да си мисля че имам някакви емоционални или психични разстройства и съм много объркана, а нямам с кои друг да споделя.Въпросът ми е как да изгладя отношенията си с нея?

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 08:44 от Анонимен

# 1
  • Пловдив
Не става ясно какъв точно е проблема. Само става ясно, че не се разбирате.

# 2
Прилича на неграмотно измислена история.Крещи фалшиво или както се казва пързалка Simple Smile

# 3
Колко сериозен приятел на 15 години ,като е от една година и  колко несериозни   е имало преди това. Учиш ли сериозно, че поне средно ти трябва. В твоята сериозност ли е проблемът да ти каже ,че вече няма дъщеря.

# 4
Те сега така имат сериозни приятели от прогимназията и после на 25 са с десетгодишна връзка. В случая обаче, е добре, че момичето си има приятел.

Авторке,  аз ще ти отговоря сериозно.  Изглеждаш ми разбрано и разумно дете.  Не е нужно да си перфектната дъщеря,  за да те обича майка ти. Вероятно и е трудно  да се приспособи към това, че вече не си малко момиче. Сигурно се тревожи, като всяка майка.

За какво са споровете ви най-често?

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 08:58 от Iris04

# 5
Недей веднага да си втъпляваш, че има някакъв проблем в теб. Да, хубаво е да се вглеждаме в себе си, но недей да допускаш, че проблемът с майка ти се е породил от нещо в теб самата, още по-малко от външния ти вид. Защо мислиш, че е защото си пълничка и защото водиш социален живот? Това да имаш приятели и да прекарваш време с тях е най-нормалното нещо за момиче на твоята възраст. Поне според мен не изглежда като рационална причина майка ти да се държи така с теб, но пък доста хора правят нерационални неща.
А как така изведнъж ти влиза в стаята и ти заявява, че няма дъщеря, ей така от нищото? Имали ли сте някакъв спор преди това?
Няма такова нещо като "перфектната дъщеря". Хората не сме перфектни и да се стремиш към нещо такова само би ти донесло повече неудовлетвореност, още повече, когато искаш да угодиш на някого. Недей веднага да си втълпяваш вина или пък да си мислиш, че имаш психични разстройства.
Колкото и да не искаш да "притесняваш" майка си - просто намери време и се опитай да поговориш с нея. Без това няма как да добиеш изобщо представа в какво се корени проблема, можеш само да допускаш и да продължаваш да търсиш вината само в себе си.

# 6
Всяка майка в яда си казва неща, които реално не мисли. Това първо.
Второ, всяка майка някога е била тийнейджър, който не се е разбирал с родителите си и си е мислел, че не го обичат.
И трето, всеки тийнейджър някой ден ще стане родител на тийнейджър, който ще е убеден, че родителите му не го обичат.
Буря в чаша вода е това твоето. Като се успокоите с майка ти, седнете и говорете като възрастни хора. Ако искаш да те възприемат за такава, спираш да се държиш детински и се опитваш да се договаряш, а не да правиш драми от няма нищо.
Ти може да си тийн и да те тресат хормоните, но най-вероятно майка ти навлиза или вече е навлязла в критическата и също я тресат хормони. Проявете малко разбиране една към друга и нещата ще се успокоят.

# 7
Ако е вярна историята. Не, това не е добра и загрижена майка. Това е някаква невротичка, която си мачка детето.
Щом се чувстваш виновна пред нея, че си пълна, представям си какво ти говори нон стоп. Няма какво да изглаждаш. Кажи, че не ти харесва да ти говори така и те наранява. Това не е зряло поведение – "от днес не си моя дъщеря". Който не може да комуникира интелигентно, използва подобни примитивни похвати чрез ултиматуми.
Не иска да имаш приятел ли? Не се разбра. Да седне и да поговори с теб човешки и да ти купи презервативи, а не да подскача като героиня от турски сериал.

# 8
Съжалявам, но майката е тази която трябва да прояви разбиране. Детето как да го прояви, като не е виждало такова нещо? И да на 15 години е нормално да те тресат хормони, на 50 г. е редно да знаеш как да се справиш с тях, без да крещиш по околните.
А да си тормозиш детето защото е пълно...., ми нямам възпитани думи за това.

# 9
От къде разбрахте, че авторката е на 15 години?

# 10
От къде разбрахте, че авторката е на 15 години?

Ми де да знам, така ми звучи. Тийнейджърски.

# 11
Тийнейджърка е момичето.
Беше написала възрастта си, но е коригирала поста.
Предполагам заради коментарите относно възрастта й и "сериозния приятел".

# 12
  • Washington,USA
Учиш си уроците и се ориентирай към хубава специалност с пари и после се чувайте само за Коледа и Нова година. Още една токсична майка.

# 13
На 16  е. С връзка сериозна от една година.
 Не общува с родители пълноценно и за това се  сблъскват . Неразбрано момиче, още едно от многото, дето родител е  пропуснал да установи доверие.

# 14
Как точно се опитваш да бъдеш перфектната дъщеря след като каза, че не говориш много с родителите си и предпочиташ да си навън с приятеля? Не се разбра и за какво точно се карате. Явно трябва да поправиш тези двете неща за да се разбирате по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт