Кралски работи и клюки - юни 2024

• 101 377
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 1 035
# 1 036
  • Deutschland/HE
Наши приятели разказваха, че с тези автобуси абитуриентите накрая обикалят по къщите на учениците и има малка почерка. Техният син е тази година абитуриент и днес щеше да е и тяхното събитие.
В двореца дали ще има нещо?

# 1 037
  • Някъде там
Наши приятели разказваха, че с тези автобуси абитуриентите накрая обикалят по къщите на учениците и има малка почерка. Техният син е тази година абитуриент и днес щеше да е и тяхното събитие.
В двореца дали ще има нещо?
Разбира се. Днес са били и в Амелиенборг.
Ще сложа снимки и видео и инфо по късно.

# 1 038
А младежът защо е винаги с каскети?

# 1 039
  • Deutschland/HE
Такава е традицията. Всички абитуриенти носят такива шапки, съученици и учители пишат пожелания на тях. Май цветовете на лентите и те имат някакво значение.

# 1 040
Намерих клипче от изпращането на японците.

https://x.com/natashalgstone/status/1806263461480898630

# 1 041
  • София
Нов портрет на краля беше пуснат за отбелязване на Деня на въоръжените сили. Снимката от Хюго Бърнанд е направена в Големия коридор на замъка Уиндзор миналия ноември.

# 1 042
  • Някъде там
colibri ето статия и видео от посещението.
Скрит текст:
Престолонаследникът Кристиан и неговият клас току-що пристигнаха в Амалиенборг със своя студентски микробус, където бяха посрещнати от цялото кралско семейство.
Усмивките бяха големи сред учениците, когато престолонаследникът Кристиан и останалите от 3.S от Ordrup Gymnaisum пристигнаха в Амалиенборг.
Кралският студент беше последният, който напусна камиона, докато неговите съученици и кралското семейство бяха готови да отдадат почит на 18-годишния престолонаследник.
Приятелите на Кристиан се подготвиха за класическия почетен спорт, при който студентът, чието семейство посещавате, трябва да тича и накрая да вземе бира.
Сред гостите на празничното събитие в Амалиенборг беше и кралица Маргрете, която изглеждаше в отлично настроение.

Въпреки потенциално покачващото се ниво на алкохол в кръвта, Кристиян се съобрази със съучениците си и влезе в двора и завърши трибута.

Когато студентският микробус се търкаляше по Amaliegade, тримата братя и сестри на Крисчън и майката Мери стояха готови на улицата, за да помахат на щастливите студенти.

Вътре в двора стоеше крал Фредерик, който бързо информира семейството, че трябва да се махнат от улицата и да влязат в двора.
Посещението в Амалиенборг продължи около петнадесет минути и докато се забавляваха в кралските апартаменти, студентската карета беше подготвена за по-нататъшното пътуване.

Фотографът на SE og HØR може да съобщи, че няколко каси с бира и алкохол са били транспортирани от Amalienborg и върху вагона.

По този начин кралят осигурява свежи запаси за принца и неговите другари.
https://www.seoghoer.dk/kongelige/kronprins-christians-studenter … r-til-amalienborg

https://www.instagram.com/reel/C8xGInVCoWX/?igsh=MTRvZGE1dzk2amczYg==

А днес започва официалното посещение на Гренландия.
Страхотна снимка на пътуващият кораб

Програма за днес
Скрит текст:
Пристигане в космическата база Питуфик

10:45 сутринта

Регентската двойка пристига в космическата база Pituffik, където Техни Величества са приети от президента на Naalakkersuisut Múte Bourup Egede, националния омбудсман Julie Priest Wilche, ръководител на отдела Hans-Peder Barlach Christensen и началника на протокола Jakob Rohmann Hard.

Приемане в Qaanaaq

13:25 ч

Двойката регенти пристига в Qaanaaq в Северна Гренландия, където двойката регенти е посрещната на летището от кмета Пале Йеремиасен и членове на общинския съвет. Каанаак е най-северният град на Гренландия, където кралят започна и завърши експедицията Сириус 2000 през 2000 г.

Прием в кметството в Qaanaaq

13:50 ч

Регентската двойка пристига в кметството в Каанаак, където общината е домакин на прием за поканени гости.

Kaffemik в спортната зала в Qaanaaq

14:30 ч

Регентската двойка участва в среща на кафе в спортната зала в Qaanaaq, където ще има редица музикални и културни изпълнения от гражданите на града.

Пристигане в Аасиат

6:45 вечерта

Регентската двойка пристига в Аасиат, където кметът Ане Хансен и членовете на общинския съвет посрещат Техни Величества на летището. Аасиат се намира в югозападния ъгъл на залива Диско на западния бряг на Гренландия и е петият по големина град в Гренландия.

Рецепция в музея Aasiaat и Niels Egedes Plads

19:00 ч

Регентската двойка е посрещната с топовен салют и хорово пеене в музея Aasiaat, след което кралят и кралицата ще се разходят до Niels Egedes Plads, където ще има забавление с музика и танци.

Качване на Royal Yacht Dannebrog

20:15 ч

Двойката регент се качва на кралската яхта Dannebrog

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 14:17 от daviz

# 1 043
  • София
Още едно клипче от обиколката на Кристиан и съучениците му
https://www.instagram.com/reel/C8ysld2Icgz/?igsh=NTNmcTJmaXdlam9q

ПП и още едно...корковите тапи не се интересуват кой е роял и кой не 🤣
https://www.instagram.com/reel/C8wpMc8ovni/?igsh=MmozdWZjaWJpM3lz

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 15:39 от Lana

# 1 044
А Хюсеин защо толкова малко ангажименти има,да не кажа почти никакви или просто не го слагате тук?
Не помня много пъти да съм го виждала или нямате интерес към него или така ми се струва и съм изпуснала работните му ангажименти 🤔
...
Има и самостоятелни ангажименти, на някълко пъти заместваше баща си по разни важни срещи.
Аз не проявявам интерес към тях като монархия, но ми е интересна държавата, та срещам понякога информация и за него.

Имам въпрос към тези, които следят по-отблизо Хари и Меган - напоследък излизат информации, че Хари едва ли не мечтае да се върне в кралството, да накара баща си и брат си отново да го приемат, дори да закупи дом в ОК.
Така ли е?
Статия в Ню Йорк Пост от днес ме накара да попитам.

Преди седмица имаше официално опровержение на говорител на Н и М за това, че не търсят постаянен дом в ОК.

# 1 045
А Хюсеин защо толкова малко ангажименти има,да не кажа почти никакви или просто не го слагате тук?
Не помня много пъти да съм го виждала или нямате интерес към него или така ми се струва и съм изпуснала работните му ангажименти 🤔
...
Има и самостоятелни ангажименти, на някълко пъти заместваше баща си по разни важни срещи.
Аз не проявявам интерес към тях като монархия, но ми е интересна държавата, та срещам понякога информация и за него.

Имам въпрос към тези, които следят по-отблизо Хари и Меган - напоследък излизат информации, че Хари едва ли не мечтае да се върне в кралството, да накара баща си и брат си отново да го приемат, дори да закупи дом в ОК.
Така ли е?
Статия в Ню Йорк Пост от днес ме накара да попитам.

Преди седмица имаше официално опровержение на говорител на Н и М за това, че не търсят постаянен дом в ОК.
Къде са го пуснали и кой е сега говорителят им? може ли линк, където да видим официалното опровержение

# 1 046
  • Някъде там
Мери и Фредерик в Гренландия
Скрит текст:
Негово величество крал Фредерик X и кралица
Мери пристигнаха в Гренландия.
Кралската двойка пристигна в събота сутринта в космическата база Pituffik, където бяха посрещнати от председателя на
Naalakkersuisut Múte Bourup Egede. | След кратък престой в космическата база Pituffik, |делегацията отлетя за Qaanaaq.
Двойката получи топло посрещане
Qaanaaq. имаше хорово пеене, а след това имаше прием за специално поканени гости.
След това имаше правене на кафе в залата с различни забавления,
Кралската двойка завършва официалното си пътуване на bth. юли в южна Гренландия.

# 1 047
Такава е традицията. Всички абитуриенти носят такива шапки, съученици и учители пишат пожелания на тях. Май цветовете на лентите и те имат някакво значение.
Защото съм го виждала и преди с тях, не само като абитуриент. Та си се чудех.

# 1 048
  • Някъде там
Никога не съм виждала Кристиян с такъв тип шапка аз 🤔. Та даже и с други много рядко съм го виждала.

Близнаците са пристигнали в Гренландия по късно. Ще са с родителите си тази седмица.
Много хубави снимки. Колко са доволни всички.

Скрит текст:

# 1 049
Лейди Луиз Уиндзор се състезава в Sandringham Horse Driving Trials.
Лейди Луиз беше подкрепяна от Феликс да Силва-Кламп, докато се състезаваше.
Те са състуденти в Сейнт Андрюс.

И една снимка от университета:

Общи условия

Активация на акаунт