Какво не бихте искали да работят децата ви един ден?

• 16 005
  • 398
  •   1
Отговори
# 90
Според СЗО младежи са хората до 35 г.

В какъв смисъл младежи? Защото от медицинска гледна точка, дете е всеки до 18 години, от 12 до 18 са adolescents. Над 65 са geriatric, но все повече се променят границите и се отделя и възрастта над 75. Та от медицинска гледна точка, 18-65 са adults.

# 91
  • София
Даже до 44 били:
КЛАСИФИКАЦИЯ НА ВЪЗРАСТОВИТЕ ГРУПИ СПОРЕД СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ
Години :: Възрастова група
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
0-14 :: детска възраст
15-44 :: млада възраст
45-59 :: средна (зряла) възраст
60-74 :: възрастни хора
75-89 :: стари хора (старческа възраст)
90+ :: дълголетие

# 92
Даже до 44 били:
КЛАСИФИКАЦИЯ НА ВЪЗРАСТОВИТЕ ГРУПИ СПОРЕД СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ
Години :: Възрастова група
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
0-14 :: детска възраст
15-44 :: млада възраст
45-59 :: средна (зряла) възраст
60-74 :: възрастни хора
75-89 :: стари хора (старческа възраст)
90+ :: дълголетие
От къде е това? И в какъв аспект?

# 93
  • София
От сайта на СЗО. Класификация на възрастовите групи.
Не открих критерии.

# 94
Бях чела проучване, не мога да цитирам в момента, но повечето наистина успешни хора, стават такива преди да навършат 35 и дори по-близо до 30-тата годишнина. Смята се, че в по-млада възраст хората са по-склонни да пробват и съответно откриват нови подходи, по-смели са и нямат бремето на опита и съответната автоцензура.
Естествено, че има изключения. В по-късна възраст обаче човек по-скоро увеличава натрупванията и развива качествата си.

# 95
Може би като си по-млад си по-склонен да рискуваш, защото няма и какво толкова да губиш.

# 96
Бях чела проучване, не мога да цитирам в момента, но повечето наистина успешни хора, стават такива преди да навършат 35 и дори по-близо до 30-тата годишнина. Смята се, че в по-млада възраст хората са по-склонни да пробват и съответно откриват нови подходи, по-смели са и нямат бремето на опита и съответната автоцензура.
Естествено, че има изключения. В по-късна възраст обаче човек по-скоро увеличава натрупванията и развива качествата си.

Дефинирай какво означава успешен/успешни хора. Какво приемаш ти за успешен човек?

# 97
От сайта на СЗО. Класификация на възрастовите групи.
Не открих критерии.
Аз не открих тази класификация, но няма значение.

# 98
Не искам децата ми да са с рискови професии- военен, полицай. Но дори моряк или пилот пак би ме тревожило. Много трудно, с много усилия ги отглеждам, а човешкият живот може за секунда да свърши. Това е екзистенциален проблем, който усещам особено осезаемо откакто съм майка. Надявам се да са с професии, които обичат и, в които виждат смисъл и чувстват призвание, които не накърняват здравето им. Ако работят в морга, не бих искала да ми разказват за работата си ....Но по-добре трупове във фризер, от трупове на бойното поле...

# 99
Класификацията на Световната здравна организация включва комплекс от фактори на база здравни и социални критерии, и потенциала за реализацията им във въпросните възрасти. Учила съм го. За младежката възраст си спомням, че е до 44 години, защото до тогава организма е в пика си и има възможност за професионално развитие, кариера. След това идва периода на бране на плодовете и грижа за собствените родители, спадат и физическите сили на организма ни.

# 100

Дефинирай какво означава успешен/успешни хора. Какво приемаш ти за успешен човек?
Най-ярък пример за мен, макар че въпросът не е към мен, Айртон Сенна, който почина на 34 годишна възраст, но остави зад себе си 3 шампионски титли във Ф1, бизнес империя за милиони и фондация, която подпомага деца от бедни семейства да учат и да спортуват.
Извън този и подобни ярки примери, за мен успешен е всеки човек, който има поне средно образование, професия, има работа и дом, създал е семейство и има истински приятели. Не е задължително да е известен, за да е успешен.

# 101

Зависи от държавата.
У БГ, да можеш да си плащаш тока и водата 😁

# 102

Какво аз смятам за успешен човек, няма значение, защото за мен успешен е всеки, който е в мир със себе си не само в професионален, но и личен план.
Успешен в обществото обаче означава човек, който е лидер в областта си, открива и прилага нещо ново, има талант, който оставя отпечатък в дадена общност и т.н. Това са имената, които са разпознаваеми. 
Това не върви непременно с лично щастие, разбира се, но не отменя социалния успех. В този контекст беше проучването.

# 103
Подходяща професия е тази,която може да даде власт... Съвсем не е задължително да е политик... Може човек на изкуството,но известен. Или талантлив учен. Авторитетен лекар,когото всички харесват и му се доверяват,(познавам само един такъв,но почина наскоро...). Военен с висок чин. Шеф на районно полицейско управление,дори и да е в малък град като Капсичан. И т.н.
Авторитетен лекар (друга сфера) не става всеки с диплома за такъв. Престанете да пълните главите на децата си с подобни глупости! Професията лекар не дава власт (вече), дава обаче възможност да си уважаван специалист. Дали ще запазиш достойнство и ще си спечелиш горното,  зависи от човешките качества.

# 104
  • Пловдив
Офтопик. Е, не, младеж на 44 е малко прекалено.  Wink
Мъжът ми се бъзикаше с един във Фейса - оня философства, че нямало било смисъл от деца, щото на комшиите му им починали две деца "горе-долу наш набор". Та мъжът ми му вика: "наш набор не са деца, а дядовци, на тая възраст трябва вече да имаш внуци". Става дума за възраст малко под 50. Извън всички уговорки, че разбира се, да умреш на 40-50 е твърде рано и тъжно за живите родители, на 44 никакъв младеж не си по никой критерий.
То и за 35, дори да го наречем "млада възраст" като горна граница, изразът "младеж" е прекален.

Общи условия

Активация на акаунт