Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 179
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 1 155
Има ли чипсове и други пакетирани глупости по магазините и веригите, без въглехидрат или съответно с нисък такъв? ( в ниския според вас влизат ли оризов-кафяв, царевичен чипс?) Например тези на rice up?

# 1 156
  • Германия
Натка, коментирах коментарите на fotokod и още 1-2 дами, че не са намерили яйца в хладилните витрини, а извън тях, в магазините.

Иначе и аз държа яйцата в хладилника като си ги донеса вкъщи, но в магазина, който си е нормално хладен, те си седят извън хладилните витрини.

# 1 157
Има ли чипсове и други пакетирани глупости по магазините и веригите, без въглехидрат или съответно с нисък такъв? ( в ниския според вас влизат ли оризов-кафяв, царевичен чипс?) Например тези на rice up?
Точно тези не, то освен въглехидрати друго съществено няма в ориза и в царевицата.
Коментираха преди няколко дни едни като пръжки или не помня как се водеха, та евентуално нещо такова. Не ги загледах особено че аз самата не проявявам интерес, просто не ям между храненията че да търся нещо такова.

# 1 158
Да, магазинът е порядъчно охладен.. но нещо в мен не ги одобрява в този формат

Кето чипса да имате едно на ум - мен ме докара до wc на следващия ден🤔не знам , мазничък ли се яви.. но  така ми подейства и може би не е подходящ за път

zaek, пекла съм онези сиренки с хуск и с тях сме изкарвали цял ден на път . Може кето кокоските.. Ако си хапва мляко - да си купува йогурт, може малко чия в нещо удобно да си носи🤔малко ядки- бафеми, орехи.. трудно е да се намисли нещо в тези жеги 🤔някоя консерва рибна

Виждала съм рецепта да се настърже кашкавал (не знам дали слагат яйце) и после на хартия се пече на малки купчинки и става като чипс като се охлади

Не съм купувала пряко, но като че ли в лидл има и месце заварено заготовка - ако обича такова.. като че ли разфасовките не бяха мн големи т.е удобни аа за едно хапване

… ако ползвате бадемово брашно, може би някакви мъфини 🤔 гризини..

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 14:43 от fotokod

# 1 159
Сергеева, приятна почивка!🙂 Браво за обиколките! При мен също сантиметрите са около 20, но има и още. Няма да се предаваме!😃
Какви са тези гривни против прилошаване? Не знаех, че и очила има...🤔
Заек, според мен също някое режимно печиво с яйца не е проблем (стига да е тип "хляб", не нещо омлетоподобно).🙂
Фотокод, прекрасна гледка! Хилих се за подсвиркването на папагала.😅 Аз пък имам случка с едни птици (чайки ли, гларуси ли🤔)- ейййй, докато разбера къде е това малко дете, което плаче, доста време мина!😆😅
В Италия съм виждала да съхраняват яйца и в хладилна витрина, и извън.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 18:16 от dolce miele

# 1 160
  • В центъра на моретата
Ето гривните https://366.bg/product/getwell-grivna-protiv-priloshavane-i-gade … uvane---sin-cvyat . Не съм поръчвала още, смятам да проверя първо в аптеките.

Фото, в това с хуска няма ли яйца? Би ли ми пуснала рецептата. Иначе, тя ще си купува храна като пристигнат или ще хапва по заведения и ще гледа колкото е възможно да е подходящо за режима й. Проблемът е, че тръгва от Варна  сутринта до София с автобус, вечерта спят там и в 4 часа - на летището ги събират. Като кацнат и се настанят, все ще намери нещо да си вземе. Като цяло храна почти нямат осигурена. Понеже й става лошо в автобус, вероятно няма да закусва, ама все нещо трябва да вземе, а и да не е течно, на сутринта ще лети и трябва или да го изяде, или да го хвърли. Ще й сложа от кето пуканките, взех също и месно барче, ако й хареса щи й поръчам още. Все се надявам нещо да я засити.

# 1 161
zaek, пуснах ти (извинявам се, че така телеграфно, но нета не е цвете тук 🙄)

иначе да, имат яйце, но текстурата е като на милинка/хлебче (да ти кажа, замразявала съм ги и пак си стават - ако теябва замрази и по път тъкмо ще се отпуснат и ще стават за хапване)

# 1 162
Здравейте,може ли малко да ми разясните тези изследвания,че нищо не разбирам,а заради куп симптоми ги пуснах

# 1 163
Инсулинът е висок (глюкоза не виждам, но хома индексът е висок). Б 12 пък е нисък.

# 1 164
Инсулинът е висок (глюкоза не виждам, но хома индексът е висок). Б 12 пък е нисък.
Глюкозата е 5.81. Това ИР ли е?
И постоянна умора зверска дали е възможно от това

# 1 165
Вероятно е ИР. Поне така изглежда от показателите на гладно. При мен имаше като симптом умора.

# 1 166
Какво ти вероятно, те са си високи и КЗ, и инсулинът. Освен ако няма и някой друг фактор като боледуване и определени лекарства скоро, хормонални терапии или знам ли и аз, обикновено човек не се сеща да ги напише отначало а се фокусира върху ИР.
И да, то щеше да е странно ако не ти падаха батериите от това - ти като ти стои висок инсулинът и не си върши работата, не можеш да ползваш ефективно глюкозата за енергия. Но пък високият инсулин не позволява и от мазнините да черпиш. И то няма откъде. Повечето сме били така, да не кажа всички че може пък да има някое изключение.
Витамин Д не ти е бил готов още но освен ако не вземаш добавка очаквай и той да излезе нисък, поне моето предположение е такова. И това ни е познато на повечето тук. И може също да има връзка и то с това че си все изморена, заедно и с ниския витамин Б12.

# 1 167
  • В центъра на моретата
Натка, купих гривничка срещу повръщане от аптека Фрамар, не от сайт. Същата е, каквато сложих в линк

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 20:42 от zaek

# 1 168
Ууу, супер, да се похвалите после доколко върши работа. Запазих си и линка, и снимките.

# 1 169
Какво ти вероятно, те са си високи и КЗ, и инсулинът. Освен ако няма и някой друг фактор като боледуване и определени лекарства скоро, хормонални терапии или знам ли и аз, обикновено човек не се сеща да ги напише отначало а се фокусира върху ИР.
И да, то щеше да е странно ако не ти падаха батериите от това - ти като ти стои висок инсулинът и не си върши работата, не можеш да ползваш ефективно глюкозата за енергия. Но пък високият инсулин не позволява и от мазнините да черпиш. И то няма откъде. Повечето сме били така, да не кажа всички че може пък да има някое изключение.
Витамин Д не ти е бил готов още но освен ако не вземаш добавка очаквай и той да излезе нисък, поне моето предположение е такова. И това ни е познато на повечето тук. И може също да има връзка и то с това че си все изморена, заедно и с ниския витамин Б12.
Още чакам за Д-то. Не е излязъл. Утре съм на ендокринолог. Не съм била болна през последната година ,а само ходя по психиатрия и сменям антидепресанти заради умората,която не се повлиява от нищо

Общи условия

Активация на акаунт