Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 41 590
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 1 335
И моите зъболекари твърдят същото за водата за уста, дори казват, че след хранене е достатъчно да се жабуриш с чешмяна вода, за да почистиш зъбите (в контекста на това, че се гримирам и не мога да ги измия с паста и четка).
Пантенол няма да облекчи сърбежа, а щом го споменава е досатъчно нетърпим. Щом ще се ходи на лекар баня със смрадлика, за да не замаже положението или поне снимка да направи преди да третира. Така правя когато са почивни дни - снимка, после каквото съм решила да ползвам и след това при лекар показвам и разказвам какво съм правила.

# 1 336
Пантенол ме е облекчавал доста като ме е сърбяло от слънцето.

# 1 337
От слънцето е ключа тук. При нея не е такъв случая и тези мехури не са за подценяване.

# 1 338
И на мен от един-два пъти годишно ми излизат подобни мехури. От години и идея си нямам каква е причината. Изчезват бързо от самосебе си. Не ми представляват проблем и не съм правил нищо. Балки, ако разбереш какво е, сподели тук, моля!

Елора, имаш ли пломби от амалгама в устата? Четох, че диводородния пероксид се разлага с бурна екзотермична реакция в досег със сребро, а в сивите пломби е 67%. Демек, бълваш ли огин? Joy

# 1 339
Гущер, нищо не бълвам Joy
Два пъти се жабурих вече.
Тя ми го каза по-скоро относно бактериите. Че имах драма с венците.
Гингивит се оказа.
Ще чистя другия петък зъбки.
Амалгама имах едно време, но ги смених.

# 1 340
Това да снима е добра идея, хем и за себе си да проследи ако има промяна. Но трябва да открие какво го провокира това. Поне тук една голяма част от лекарите биха я натирили да си ходи с рецепта за локален кортикостероид и до там, най-много да кажат че е алергично и да върви на алерголог. Или ще пишат че е контактен дерматит и ще кажат да си преразгледаш преператите у вас.

Гущер, направо уби всичко детско в мен... а съседите сигурно още се чудят на какво се изхилих така Joy

Водите за уста според мен не са за постоянно плакнене на устата а само ако се третира даден проблем - примерно афти, раздразнени венци и от сорта. Но без такива показания наистина едно хубаво изплакване с вода е същата работа, те няма какво да направят за нас тия води за уста тогава. Имаш за кратко време малко по-различен вкус в устата и до там Grinning
Щом зъболекар ти е дал съвет за кислородната вода, вероятно е имал нещо предвид, само ти и той знаете какво точно става в устата ти.
Но на общо основание да се жабури човек с нещо киселинно не е оферта. Хората и за водата с лимон или с оцет гледат да я пият със сламка за минимален контакт със зъбите, къде е логиката тогава?

# 1 341
  • В центъра на моретата
Няма проблем с жабурене с кислородна вода. За бебета го дават, за да се почиства устата, както и за почистване на електрически четки за зъби, особено след махане на зъбен камък. При махане на ЗК зъбите са доста чувствителни на бактерии и или трябва да се смени четката с нова, или да се подържи в кислородна вода. Жабурила съм се доста, след препоръка от стоматолог.

Това за алергията от зрели сирена е от голямото количество хистамин в тях. Хистаминът го има във всички храни, но в някои е доста по-голямо количество и предизвиква алергия.

# 1 342
Благодаря ви за съболезнованията!🤗
Вчера хапнах малко череши (50 грама)- ама страхотни череши, кюстендилски. Сладки, но не чак отровно сладки.❤
Днес обядът беше варени яйца с майонеза и половин авокадо, кафе. Вечерята- пилешко филе в майонеза и грана падано, карначе, 140 грама гъби. Много вкусно.😋
Елора, дано имаш скоро подобрение!
Eeriebo, можеш да използваш мляко за яйчения пудинг вместо сметана и вода, но вгх се вдигат.
Дара, беше питала преди време колко струва рибай тук. В Лидъл видях онзи ден едно парче- пишеше около 70 лева за килограм.☺️
Балки, аз също бих казала екзема или дисхисроза, но пък споменаваш и агресивни препарати (те също могат да предизвикат или обистрят дисхисроза например). При дисхидроза помага пръскане със сребърна вода и добро овлажняване на кожата. Плюс обипайните: избягване на перилни препарати и въобще препарати, вестници, напрашени книги (и прах, талк по принцип) и т.н.

# 1 343
За кислородната да не си помислите чист разтвор. Не ,каза да разтварям във вода.

Малко по-късно ще пусна тема, или утре сутринта, дано не се заплесна.

# 1 344
И аз разреждам с вода кислородната вода

# 1 345
Ами да ти кажа правичката... хич не помислих че за разредена говориш Grinning Реших че ей тъй надигаш шишето както е от аптеката Joy

# 1 346
Ох, ами добре че уточних тогава Joy

# 1 347
Много съм доволна от упражненията с медицинската топка.🙂
Заек, какви са ти пружините със силикон и защо ТМ не ги харесва?🤔

# 1 348
Долче, поздрав за теб по повод кюстендилските череши - тъкмо там бях

Нати, даже мога да кажа какво ще изпишат - любимия им Елоком…

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 15:35 от AnMary

# 1 349
Беки, много си свежа, изглеждаш щастлива!🙂 Интересно ли беше на празника?

Общи условия

Активация на акаунт