Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 251
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 240
Тотално ви изтървах тези дни…
Тайс, за мен резултатите ти са в следствие на силния стрес, който е всекидневен и постоянен. Аз не бих правила изследвания в такъв период, дори отложих моите заради това.
За лошия дъх помага и дъвчене на карамфил. Малко е лют, но помага.
Гущер, аз не бих смесвала тази прекрасна шунка със сирене. За мен има много сирене в чинията ти, а всички знаем, че диета със сирене няма и това не е случайно Wink
Долче, тората ти е топ! Не че съм очаквала друго от теб Stuck Out Tongue
Забравих какво друго беше, явно гинкото ми е малко Satisfied
Сетих се: за ранната вечеря Grinning много добре ми се отразява, ако приключа с храната между 17 и 18 ч, но рядко успявам в дългосрочен план, защото не успявам да се прибера от работа преди 18 ч.
За тези, които си мислят, че се отслабва с минимални количества храна - от 10 дни почти нищо не ям (няма да споменавам защо, но не е по мое желание) и няма промяна в кг, дори съм с 1 вариращо кило нагоре. Та яжте си кифтетата (по Натка) и не се тревожете излишно Hug

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 10:38 от beki8

# 241
Тоз карамфил за дъвчене откъде го взимате?

# 242
Подправка от магазина, едни като пръчки са Joy

# 243
Аха, не съм взимала, не ми се е налагало.
Ще търся като ходя.

# 244
Здравейте,
Може ли да ми помогнете с разчитане на резултатите?
От януари месец съм на режим с около 100 грама въглехидрат дневно.
Гликираният беше 5.8. Сега е намалял. Да намаля ли още въглехидрата според вас?
Виждам, че и пикочната киселина е повишена, а не беше.
Скрит текст:

# 245
  • В центъра на моретата
Аз не виждам пикочната киселина да е завишена или … Според мен има някаква инфекция на уринарния тракт и това би могло да окаже влияние върху другите показатели.

# 246
Гущер, за мен късното яден е вредно. Няма ли как да опиташ до 8 най-късно да вечеряш?

Когато мога така правя, но понякога се прибирам късно. По принцип гледам 20,30 максимум да съм ял.

# 247
☕2-ро кафе днес 🥇празнувам ph на урината 6 🤭🤭

завъртя ми се вдна фб лента и там казваха добра закуска, добър обяд и да се припуска вечерята

вчера, заради изследванията днес, точно така ми се получи и май така ще процедирам занапред за известно време, да видим.. колко ще ми пасне 🤔
ПП: карамфил мн успокоява гърлобол

# 248
  • на острова на мечтите
Така, днес предизборно и не съм на работа😉 И да не би да взема да си почина малко, Шъ правя Шунка😁 Купих месо - свинско филе сурово( момъкът вика, цялото парче? Нееее, ми то е два килограма! Ако го зяносам!?), купих и решетка, ама ,забравих кока... Тъй де, държим си на имиджа. Нещо ще забравя. Викам, няма време да се връщам, ще сложа само вода, сол, розмарин, пък другия път ще карам по рецепта. Рецептата не я намирам 🤔😱 И по спомен варя, мажа, подсушавам, суша във фрайера, абе луда работа... Сега е в хладилника. Да почива. И намерих не една, а три рецепти 😁 Ама след дъжд качулка.После ще видя. Ако не е станала, няма нищо да снимам.
И магданоз си купих, че моят още не е пораснал достатъчно.
Опс, забравих да ви споделя какъв невероятно вкусен чай си направих от джинджифил, канела и ройбос.

# 249
Ройбоса го водят че е много полезен и точно като за нас. Харесвам го без нищо, той си има негов си приятен вкус който се губи ако има по-силни добавки както масово го мешат с канели, ванилии и прочие.
Между другото, такъв чай и студен е страхотен, добре ме подсети да си направя.

# 250
Беки, 🤗
Аха, не съм взимала, не ми се е налагало.
Ще търся като ходя.
Личи си кой не е правил меденки.😋 Обичайно в подправките за тях се добавя и карамфил. Макар че има и рецепти само с канела...🙂
Тортата за 1 юни  на Долче ще поръчам щерките да ми я направят за РД, имам скоро. Подаръци даже не ща Stuck Out Tongue Closed Eyes
Аrwen, заместете бадемовото мляко в крема със сметана (или вода+ сметана) за по-богат вкус или пък направете ганаш или някакъв крем с маскарпоне. С бадемовото мляко и без добавен подсладител кремът наистина не е сладък и може да не ви е ок на вас така. Блатовете ги правя за пореден път и са перфектни, бухват равномерно при печенето и приличат на две големи бисквити.😉 Редактирах сега рецептата в другата тема- бях забравила да напиша, че шоколадът с цели бадеми се накълцва.☺️
Данилу, чакаме снимка на шунката!😀 Какъв ройбос използва?
Фотокод, а каква беше идеята да има толкова много часове без храна преди изследванията?🤔 Искаше да провериш как е КЗ ли или друго?
За мен и днес вода и едно горчиво фрапе. Открих сезона на фрапетата.🏖

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 18:38 от dolce miele

# 251
dolce, кр захар не съм изследвала (преди 3 седмици пусках 4,64 , а мин год беше с 1 единица отгоре)

Обядвах към 13 ч (моят желиран бульон от ребра с месо 🤭не е било само желе -супер разхлаждащ(и мн по-хубав цвят от този на снимката 🤨) и 2 шепи череши

Скрит текст:

Прибрахме се вкъщи почти в 20ч и реших да се въздържа от  хранене ( а и не бях гладна) Мислех да пускам кр захар, но часът при ЛЛ бе в 9:30 и в 10 бях в лабораторията..този крив час, тичах и след трамвай (15 г не съм 🤭🤭), че и бърз ход ходене, че закъснях с 10 мин.. стори ми се, че само ще е на халос такова изследване 🤔пък и скорошния резултат реших да го приема .. пък на есен пак ще мерна (тъпия холистерол все си ми е висок 🤨статини ще чера дали мога да си самоназнача.. и ще видя какво месо да ям.. може би пилешко/пуешко и риба)

За моята дърта възраст тази година се полага САМО хепатит B и С изследване 🙄Чудна профилактика, няма що! Поне си бях пуснала онзи пакет с всичко и показах на ЛЛ да даде коментар ще ме бъде ли 🤭🤭 Ще ме бъде

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 16:38 от fotokod

# 252
A за какво са ти статини? Ползите от тях са спорни.

# 253
За пръв път чувам някой да иска да си самоназначи статини.
Обикновено става обратното - предписват им ги, а хората отказват да ги вземат...
То не че не е същата работа с тия добавки от вкиснал ориз де, баш статин си е и това, ама нали било природно и за нищо го нямат.

# 254
Аз статини и "назначени" не бих си сложила в устата, пък камо ли да си ги самоназначавам. Холестеролът ми е над 8, но триглицеридите са под 1 и това е важното.

Общи условия

Активация на акаунт