Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 265
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 255
  • В центъра на моретата
Оф, аз имам мамограф да правя от профилактиката, ама се назландисвам. Преди две години като ходих ми изкараха акъла, че после търчах лекар да разчита резултата. За щастие всичко беше ок.
Статините са с мнооого странични ефекти. Не съм сигурна дали си струва.

# 256
  • на острова на мечтите
Фото, не му се вчарвай на холестерола ! И на мен ми изписа ЛЛ нещо от червен ориз, ама не го пия. Пия си чай от ройбос. Пише, че коригира холестеролът.
Долче, ще правя и твоята рецепта с яйце и бульон , която сподели вчера. Купих си бульон телешки. Едвам я изтърпях вчера девойката от видеото, но за budino  с яйце и бульон на пара ще се пробвам. Утре обаче. Толкова ме изнерви, че ме видях от къде се получи този хубав ефект при варианта заTommy.  Ама няма пак да я изгледам тЪз. Неам нерви.

# 257
🙄мм кардиологът му назначи.. мисля, че статини се водят.. пробвахме преди това с диета (стриктен е), с б-та разни.. не падна .. Кардиологът му беше замерил нещо по кр съдове и му беше показал стесненията (на кардиолог беше по спешност заради един ден вдигна високо кр.. т.е от няколко дни не му беше добре, докато накрая дойде при мвн вдин такъв доста блед с молба да му мерна кръвното и така се стигна до спешна среща с док)

Та понеже има и фамилна обремененост с кардио инциденти, док казал , че само с храна и добавки няма да му се получи, защото си има и ген предразположение..

Ще се класирам и аз на тоя док, навила съм се.. но май ще е на есен.. сега не ми се занимава🙄

# 258
Дани, и на мен ми е тегав точно този клип, но не намерих другия, където обяснява в по-сбит вид.😅 То същественото е съвсем кратко- яйца, същото количество вода/бульон (може и сметана или друго), разбъркване и варене на пара.😃 Аз сложих и малко масло от мен за разкош.

# 259
От 21 май пия сиофор ХР по 500 вечер, с инсулин на гладно 30, кръвна захар 5,6.
Днес направих изследвания по друг повод и пуснах кръвна захар в 13,30 часа. Като в 10,30 часа закусвах. Излезе 4,68. Не пуснах инсулин, защото е рано, според това, което съм чела в темата. Но 4,68 е добър резултат, нали? Триглицеридите ми обаче са 3,21. Което не е добре.

# 260
Jof, да, добър резултат е, но не знаеш дали не е за сметка на повече инсулин след храненето. А и КЗ е динамичен показател и се влияе от доста неща. Според мен е твърде скоро за изводи (след започване на хапчето имам предвид, а и дозата е ниска). Мерила ли си КЗ по същото време и преди започване на Сиофор? Предполагам, че все още въвеждаш до пълната доза или ти изписаха макс 500 мг?

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 18:41 от dolce miele

# 261
Dolce, изписаха ми първоначално да пия 500, постепенно да стигна до 2000. Рано е още, но от любопитство пуснах кръвната захар, да видя колко ще е. КЗ беше преди да пия сиохора 5,6 на гладно. Инсулина не го пуснах, защото нито е на гладно, нито след 2 часа храна. Ще го проверя на гладно след 1-2 месеца, да видя как се движи. А за триглицеридите какво да правя? Изписаха ми Натаспин, но не смея да го пия.

# 262
От 21 май пия сиофор ХР по 500 вечер, с инсулин на гладно 30, кръвна захар 5,6.
Днес направих изследвания по друг повод и пуснах кръвна захар в 13,30 часа. Като в 10,30 часа закусвах. Излезе 4,68. Не пуснах инсулин, защото е рано, според това, което съм чела в темата. Но 4,68 е добър резултат, нали? Триглицеридите ми обаче са 3,21. Което не е добре.

Нищо не ми говори тази кз. Какво си яла? Само по себе си да, хубава е уж, но е важно и колко е инсулина. Може да е добре, може да е зле.
Виждали сме на подобна кз доста висок инсулин.
Аз като правя експерименти, ги правя за да тествам храна, но винаги тествам кз и задължително инсулин. Защото съм инсулиново резистентна. Не захарно.
Да, не са добре триглицеридите.

Ето ти експеримент. Лето 2019 след като се прибрах от море.

Кз и инсулин след като изядох първо ябълка, после кафе с малко мед, тогава така го ядях. После нападнах динята, после изядох на братовчедката две малки парчета тиквеник. Разбирай стандартен тиквеник с кори, захар, тиква. Абе доста сладко си беше. Беше дала за изпът.

Така че според теб хубава ли е кз или вече и инсулина има значение?
Може ли да ям всеки ден торти, пасти, тиквеници, щом имам такава кз. И да заеба инсулина?

Защото можех да си живея и да си плюскам вкусотиите бая години само по една гола кз.

Та не го неглижирай инсулина така. Трябваше да го пуснеш.

КЗ може да си я мериш с глюкомер.

# 263
Jof, и КЗ, като е няколко часа след хранене не е като на гладно сутринта. В смисъл, става за проверка как ти е КЗ при тези условия и по това време (и след конкретните храни, които си яла на закуска). Но не замества сутрешната КЗ на гладно. И инсулинът, и КЗ ще варират в някакви граници през деня спрямо това какво правиш, какво ядеш, кога ги ядеш, движение, стрес и др. Не е изключени и КЗ през деня известно време след храната да ти е и по-ниска от сутрешната КЗ на гладно. Как се храниш?

# 264
Не е имало особен смисъл от това изследване посред деня и сравняване с нещо на гладно, ама поне не е скъпо та не е голяма загуба освен на време.
За инсулин наистина е рано, то какво да му гледа толкова скоро? Много е, това е ясно, а триглицеридите стигат за цяло семейство, което пак е от ИР и трябва тя да се оправя. Работа има много преди да почне да се чуди много ли се е подобрила или малко. И наистина не е въпрос само на метформин.

# 265
Аз неслучайно попитах и как се храни Jof, защото в началото на режима и по време на сваляне на кг е възможно и триглицеридите временно да се завишат. Но при тези стойности едва ли са били на хубаво ниво и преди това...

# 266
Също така и си на хапче. Това също влияе на резултатите.
Карай си на хапчета, но и на режим. Ама хубав режим.
Като махнеш хапа и останеш на режима, може да си правиш тия тестчета.

# 267
Здравейте
Долче чудна торта мен странно но не ми се ядат торти да чукна някъде 😂
Дани
Аз.пок съм.изтървала не мернах никъде клип и съотв.съм.пропуснала този яйчен.булъон. звучи интересно иначе .
Добре КЗ се мери с тези ленти ш глюком2р но инсулина само в лаборатория нали?
Аз доколкото разбирам на мен ми е изследван всеки месец и е бил в норма но стойности незнам. Казва ли ти някой 🙄

# 268
Трябваше да изследвам пролактин и реших да пусна КЗ. В началото съм, но след 1 месец ще пусна пак, за да видя правилно ли спазвам режима. Откакто пия хапчето и спазвам режима, не ми се яде толкова. А преди ядях много сладко, много. Сега ви чета редовно и спазвам препоръките ви. Отслабнала съм 2 кг, не ми личи много, но кантара така показва. Пия газирана вода с лимон. Като ми се пие нещо, всичко е подсладено, а водата си е вода. Възхищавам се на гущера за напредъка и на Елора, че отказа цигарите. Засега да спазвам режима е постижение за мен, а после ще мисля за цигарите.

# 269
Да, когато му дойде времето.
Не се насилвай излишно.
За цигарите трябва да си узряла и да го искаш.
На Алън Кар ти препоръчвам новата му книга да си вземеш и да я почнеш.

Общи условия

Активация на акаунт