Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 302
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Скир - доста тричав, с повечко протеин, но и въглехидрат си има 4 гр/100 гр.

Значи киселото мляко е с по-малко въглехидрати, така ли?
Имам скир в хладилника, ползвах го за десерт с малини. Че нали не било хубаво плодове и сметана.
Следващия път ще си купя овче или биволско кисело мляко.

а всички знаем, че диета със сирене няма и това не е случайно Wink

Има, Беки, има. Simple Smile 100 г пармезан на ден и бутилка бяло вино. Не знам дали се отслабва, но си щастлив от сутрин до вечер. Simple Smile

Аха, не съм взимала, не ми се е налагало.
Ще търся като ходя.
Личи си кой не е правил меденки.😋 Обичайно в подправките за тях се добавя и карамфил.

И греяно вино.

# 271
Айй, какъв е тоз разврат тука - вино с карамфил, вино със сирене, вино без сирене... Joy
Де да ме устройваше такава диета... даже и нямаше толкова на виното да наблягам, ама нещо не мисля че ще ми се получи да се изхранвам със сирене и да го прокарвам така Grinning

Трябваше да изследвам пролактин и реших да пусна КЗ. В началото съм, но след 1 месец ще пусна пак, за да видя правилно ли спазвам режима. Откакто пия хапчето и спазвам режима, не ми се яде толкова. А преди ядях много сладко, много. Сега ви чета редовно и спазвам препоръките ви. Отслабнала съм 2 кг, не ми личи много, но кантара така показва. Пия газирана вода с лимон. Като ми се пие нещо, всичко е подсладено, а водата си е вода. Възхищавам се на гущера за напредъка и на Елора, че отказа цигарите. Засега да спазвам режима е постижение за мен, а после ще мисля за цигарите.
Значи на тия триглицериди им тури пепел за сега, права е Долче че не им е времето и на тях да ги гледаш точно сега.
Яж си кифтетата, пий си добавките там на каквото имаш дефицити и не се знимавай с изследвания известно време, няма какво интересно да видиш там в близките месеци. Ще се разхубавиш и ще ти дойде силата повече ама това е всичко отначало. А нуждата от режим е сигурна, няма опасност да се окаже че нямаш нужда Grinning Друго трябва ли ти да знаеш че да ходиш в тия жеги излишно?

# 272
Благодаря, Натка! Засега по-добре да не ходя в жегите никъде. Като имам повод за хвалене, ще пиша. А се надявам, че ще имам. Само се чудя този натаспин да го пия ли? Разреждал кръвта, вместо аспирин,  заради триглицеридите ми го изписаха, но ще станат много хапчета за пиене? Пише, че съдържа поликоназол от восъка на захарна тръстика.

# 273
  • на острова на мечтите
Скрит текст:

Снимката не е кой знае какво, но шунката е ок. Дара, 🤗 другият път ще пробвам с кола! За десет пари кило шунка ме е зле!

# 274
Начи за целодневно щастие, Артемис, са необходими поне три бутилки вино. Това една и за зъб не стига! Wink

# 275
Гущер, тук сме "на диета" все пак! Joy
Вярно че сме вещици, ама не бива съвсем само на веселба да ни избива Grinning Grinning Grinning

# 276
А нашата диета е постоянно страдание - нема леб и вино!

# 277
Мъка, мъкааа... кифтета без хляб преглъщаме! Sob

# 278
  • В центъра на моретата
Абе, вие каква омега-3 пиете. С колко DHA и EPA?

# 279
Статините свалят холестерола -факт, но не предпазват от образуване на плаки и евентуални инфаркти и инсулти, защото причината за плаките не е високият холестерол, а постоянното нараняване на определени места по артериите. Във вените не се образуват плаки, защо, след като холестеролът циркулиращ във вените и в артериите е един и същ? Защото във вените няма такова налягане на кръвния поток по всяка вероятност. С други думи, обръщайте внимание на високото кръвно и системното възпаление в организма, а не на това колко е холестеролът.
Статините са спорни, ползите им силно преувеличени, а и няма сериозни изследвания за влиянието им върху жени.

# 280
А като все казвате яж кифтета, дайте една хубава рецепта за кюфтета на фурна без хляб!
заек,
Тази омега 3 - детска е, но всички ще пием от нея и преди съм я ползвала.
https://www.iherb.com/pr/carlson-kid-s-norwegian-the-very-finest … fl-oz-200-ml/8768
EPA (Eicosapentaenoic Acid)400 mg   
DHA (Docosahexaenoic Acid)250 mg
Ще ми е интересно какви са правилните пропорции за ИР.

# 281
  • София
Гущер, тук сме "на диета" все пак! Joy
Вярно че сме вещици, ама не бива съвсем само на веселба да ни избива Grinning Grinning Grinning

Много моля нововлезлите да не обръщат внимание на последните постове. Simple Smile

Малко веселба е полезна петъчно, Натка. Simple Smile

Майтапът настрана, ама май съм ви казвала как бях на диета на сухари и вино в далечните ми студентски години.
Тогава нямаше днешните фини сухарчета. Продаваха се пакети от хлебозавода с едни огромни изсъхнали парчета хляб. Препечени на сухари, за да не се хвърлят.Simple Smile
Е, бях цял ден на 2 парчета сухар, които нямат сдъвкване, направи ми остъргаха небцето. И като джурнах чаша бяло вино, направо отплувах в обятията на Морфей. Simple Smile

П.п. В последно време все кюфтета на фурна правя. Нямам къде да правя скара през зимата, а не пържа отдавна.
Омесвам кайма с подправки по вкус (сол, червен пипер, черен пипер, кимион, магданоз, лук), оформям кюфтетата и пека върху хартия.

# 282
И аз така процедирам само че в еърфраера. Макар че правя чат-пат и по-"класически", аз не държа да са ми супер ниски въглехидратите и нямам драми и с глутена. Вкусни са ми и по двата начина, аз и с подправките си правя експерименти понякога че все едни и същи ми омръзват.
Веднъж ги бях докарала на салам да миришат, само не ме питайте за подробности защото не помня какво мятах вътре Joy Сух чесън, пушен пипер, вероятно малко сминдух също но останалото ми се губи.

Артемис, едно време в студентските години на весело ни избиваше като пийнем, не на спане Joy Спането беше за слабаци, а ние бяхме тръгнали инженери да ставаме все пак Laughing

# 283
Най-инженерни спомени от онези години са ми водка с тик-так!

За да не е всичко спам, ето го моето рибено масло:

По две капсули на ден вземам.

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 21:02 от Гущерът

# 284
Напоследък правя кюфета с гъби.
Ситно нарязаните гъби ги запържвам с масло за кратко. Смесвам с каймата и слагам на грил тигана.
Същата смес, но с морков, зелен лук и малко доматено пюре ползвам да пълня чушки.

Тази омега  пия. В детските има вит. А, вит. Е, вит. Д. Не във всички, но в повечето.
https://www.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-omega-800-ult … in-softgels/82845

Общи условия

Активация на акаунт