Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 310
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 285
а яйца слагате ли в кюфтетата?

# 286
  • София
Когато пека на скара или фурна, яйце не слагам.
Яйце и хляб слагам на пържени кюфтета (разбирай преди 100 години), яйцето стяга, а хлябът попива мазнината, за да не се стопят кюфтетата.

# 287

Омесвам кайма с подправки по вкус (сол, червен пипер, черен пипер, кимион, магданоз, лук), оформям кюфтетата и пека върху хартия.

Хм, интересно. Ама без кимиона.
Аз също започнах на фурна да правя кюфтетата.
Обаче като цяло не съм фен на свинското и ще си взема другия път телешка и  ще я подправя и аз.
Не им е лоша готовата, ама ми писна от свинската кайма.
Виж за червен пипер не бях чувала в кюфтета, ама защо пък не.

# 288
Аз стържа и доволно кашкавал в кюфтетата. И две яйца. През зимата, като има праз, стават най-вкусни с него, повече отколкото с лук. Най-често в еърфраера ги правя, или на тиган с мас. Във фурната ми стават сухи.

# 289
  • В центъра на моретата
И аз в повечето случаи ги правя във фурната или фраера. Лошото е, че се стопяват, а ползвам телешка кайма. Но по- сочни стават на скара или грил тиган. Ама, вечер като се върна, все бързам и на фурна не се занимавам да ги дундуркам. Иначе подправките: черен и червен пипер, може пушен, нещо люто, праз или лук, кимион. Понякога кашкавал, лъжица кис. мляко със сода.
Гущер, тази омега ми се вижда с ниско съдържание.  Аз тази поръчвам, ама пак ми се вижда малко: https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/COW7784?productId=62118&r … m_medium=appshare

# 290
Най-хубави ми стават ако съм имала време да ги оформя предварително и да ги сложа да замръзнат. И после в загрят фраер директно от фризера, да се запекат отвън и да се "запечатат" докато започнат да се готвят и навътре, така остават супер сочни защото не изтича всичко. Преди така си правех замразени заготовки за кюфтетата и ми спасяваха бърза вечеря като се приберях от работа сравнително късно. А и с едно цапане си уреждах няколко готвения. После вече гледах и нарочно да ги замразя че повече ми харесват Grinning
Във фурна ги правех преди да си купя еърфраер, но не на нормално печене а на грил. Който има такава опция пробвайте, съвсем различно става от кюфтета плувнали в собствен сос в тавата. Е, искат обръщане естествено, но са си супер така.

Заек, да не би друг продукт да си искала да линкнеш? На това което е в линка съдържанието не е по-различно от на Гущера като ЕПА и ДХА, съвсем стандартни за рибено масло. Тази която линкна йоко им е концентрираната, аз също я харесвам.

Има една друга рецепта за кюфтенца която също много харесвам, но не знам на колко от вас би допаднала. Правят се малки кръгли кюфтенца, най-много колкото топче за пинг-понг примерно, които се редят плътно в тавичка. По рецепта направо се заливат, но аз предпочитам да ги запека за малко преди това. Заливат се с кофичка кисело мляко разбито с 2-3 яйца, по рецепта има и малко чесън в тази заливка и се връщат във фурната докато се изпече тя. Това количество е на поне половин килограм кайма или малко повече, за малка тавичка говорим, заливката е дебела а не само колкото да ги оцапа отгоре. Бързо става и е много засищащо, просто знам че не всеки обича да меша по толкова различни протеини. Когато ги правя от кайма която е само телешко, съм слагала сух джоджен малко в тях и отделно в заливката, почти никакви други подправки в кюфтетата, ного ми харесват така. Без чубрици и прочие, само сол, пипер и малко джоджен. Киселото мляко също много добре се съчетава в заливката с менто-подобния аромат на джоджена.
На който не му идват тежки такива комбинации, му препоръчвам да пробва, бързо става и е много вкусно.
Минавало ми е през ум да настържа и кашкавал отгоре, със сигурност ще е вкусно но това вече дори и за мен звучи прекалено тежко Grinning

# 291
  • на острова на мечтите
Ако имам бира( без да ме пляскате, моля ☺️), слагам малка чашка бира, накълцан на ситно домат, лук, много магданоз и черен пипер. Така правя кюфтета на фурна, в тиган, или във фрайера -не слагам нито яйце, нито пармиджано, или друго сирене. Стават сочни. За  предпочитане е омесената кайма да престои поне час. Може и без това, но така поемат подправките.
Натка,ще пробвам и двете идеи - , замразени  кюфтета  и заляти с яйце и кисело мляко👌
Невер, 🤗

# 292
Не обичам кюфтета с хляб, разваля се вкуса на месото, а аз държа да си усещам чистото месо. Пържа си ги и без брашно, нищо им няма, освен, че се смаляват. Валерия има рецепта за кюфтенца с тиквички, много са приятни. Ето я:
https://recepti.gotvach.bg/r-247280-%D0%9A%D1%8E%D1%84%D1%82%D0% … D0%B9%D1%8A%D1%80

# 293
И преди сме го говорили, за омега 3 -   сумарно  Ера + Дha , трябва да са над 1000-1200 . По добре 1 високо дозирано хапче на ден, отколкото по няколко да се пият, че те са и доста големи. Но има и течни варианти, много хубави.

# 294
Омега 3 винаги избирам с възможно най-голямо съдържание на EPA/DHA. Да, по-скъпа е, но има защо.
Преди пиех тази https://www.iherb.com/pr/oslomega-extra-strength-omega-3-fish-oi … tinued-item/96252
но я спряха, не знам защо. Беше много добра: EPA/DHA 2200/880
Сега съм на тази https://www.iherb.com/pr/nature-s-answer-liquid-omega-3-deep-sea … fl-oz-480-ml/7908 и пия по 2 лъжички всяка вечер. Винаги избирам течна форма. Първо, заради трудното поглъщане на капсулите, и второ - забелязвам, че има по-бърз ефект върху холестеролите.

# 295
  • София
Права е sharpy. Някои производители предлагат капсулите в различни размери. Примерно аз пия тази омега. Има 120/240 капсули като съотношението EPA/DHA е запазено, но от едните се пият по две капсули (по-големи) или от другите по 4 (тук са по-малки капсулите) за тези, които не могат да пият по-големи капсули.

Ако показаното от "гекона" в две капсули ще има EPA 360 и  DHA 240 е малко.

Аз примерно комбинирам Омега с Масло от крил и се получава  - fish oil: 2900 mg, total omega: 1560 mg, EPA: 924 mg, DHA: 786 mg.

# 296
Тия дни като давате линкове към ихерба ми излиза това

# 297
  • София
Тия дни като давате линкове към ихерба ми излиза това

Същата работа!
Забелязах обаче, че ми излиза регион Франция, от последния отварян линк на Невена явно се е пренастроило.
Върни настройките на БГ - най-горе вдясно, след това при мен се показаха продуктите на момичетата.

# 298
Как да ги върна? То не пише бг.

Успях.

# 299
Само аз ли обичам да си дъвча огромните капсули Омега 3 Satisfied. Много са ми вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт