Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 320
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Как да ги върна? То не пише бг.

Успях.
Виждаш ги вече нали?

Забравих да ти пиша, че за дъвки си взимам ей тези, с изчистен състав са, подсладител един - ксилитол:
https://www.iherb.com/pr/the-pur-company-chewing-gum-cinnamon-55 … 72-oz-77-g/119805 с канела
или тези
https://www.iherb.com/pr/the-pur-company-chewing-gum-bubblegum-5 … 72-oz-77-g/119804

# 301
Само аз ли обичам да си дъвча огромните капсули Омега 3 Satisfied. Много са ми вкусни.

Хм, ти сериозно ли ги дъвчиш? Явно случайно си сдъвкала и ти е харесало.
Не съм се и сетила. Може би на различните марки е различен вкуса, кой знае.
Моите са на ескимо.
Обаче имам моменти пропускам, забравана съм.

BFF, мерси. Ако ще поръчвам от този сайт ще имам напредвид за дъвките.

# 302
Само аз ли обичам да си дъвча огромните капсули Омега 3 Satisfied. Много са ми вкусни.
Аз с моята ненавист към всичко водно, ги държа в хладилника за да съм сигурна че няма да ме лъхне на риба Grinning Ако са извън него, се случва понякога като отворя да извадя капсули, май нямам досега марка с която никога да не ми се е случвало. Просто е миризма която мразя и дори намек за нея ми е гаден.
Но ме сещаш за един бивш който обичаше да ми "краде" от таблетките бирена мая и да ги дъвче, много били вкусни и много вкусно миришели Grinning Много години минаха а още ми е пред очите, мязаше на дете което тайно си взема бонбони, накрая с голямо съжаление спря защото се оплакваше че трябвало много често да си реже ноктите и не било работа то така Grinning

# 303
През кое време е най-добре да се пие Омега 3?

# 304
Както вит. Д. С храна. Да има мазнини.

# 305
Като се наобядвам пия вит. Д, омега 2 капсули, вит. к 2 капсули. Вечерта пия 1 капсула омега.
Когато децата бяха по-малки им купувах течна омега, но дъщерята категорично отказа да пие, защото ѝ миришело гадно на риба. Сина ми я пиеше, но сега на 10и 12 г. и двамата предпочитат капсулите. Течната с тоя вкус на лимон или тофу не ще да я видя вече, толкова съм изпила от нея. Отделно все цапаше колкото и старателно да избърсвах шишето. С капуслите чиста работа.

# 306
  • В центъра на моретата
Помня, че омега-3 трябваше да е с по-високо съдържание на EPA/DHA, ама като не помня къде го четох. Вероятно в темата на iherb,  ама там е много трудно да се търси. Поръчах вече това от линка, ама в следващата поръчка ще взема от течния. Като се налага да пия по няколко големи капсули, вратът ми се удължава двойно, докато преминат и успея да ги прокарам.

# 307
Разбира се, че не си само ти!😁 Аз също от дете ги обичам така (и даже лекарката ми се чудеше).😅 Вкусни са ми и дори не ги асоциирам с "нещо рибешко", поне не по неприятен начин. Предпочитам да си набавям омегата от риба все пак и от дроб от треска. Малко съм скептична доколко е читава омегата в течна форма или в капсули вместо в естествения и' вид...🤔
За кюфтетата сте писали. Аз ги правя на фурна или във Фрайърчо. Слагам различни подправки всеки път, обикновено и по едно яйце, понякога добавям тиквички, гъби или други зеленчуци, кашкавал. Доста често ги пека направо като "блат" и после го режа на парчета. Вчера забърках смес за кюфтета- кайма, запържени накълцани гъби, шунка, малко кашкавал, две яйца и доста подправки. Оставих сместа да отлежава в хладилника и после ще ги пека.🙂

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 13:44 от dolce miele

# 308
Когато бяхме малки, майка ми ни даваше по една перличка с рибено масло дневно. От тогава ги обичам и за мен са като бонбони. Преди ги дъвчех, но прочетох, че не е добре за зъбите и почнах да ги гълтам цели с малко вода.
Трябва ли да се прави почивка?

# 309
  • В центъра на моретата
Да, по естествен начин е най-добре да се набавя. Едно време бях върл противник на добавките,  докато спортувах се налагаше да вземам искам - неискам, ама и сега с шепи ги вземам.  Вчера намерих прясна сардина на пазара и доста се зачудих дали да взема, накрая се отказах. Дробът от треска го обичам и съм вземала, ама с предубеждение. Украински е, а е доста замърсена храната им след Чернобил.

# 310
Заек, аз купувам този:

# 311
  • София
Дробът от треска го обичам и съм вземала, ама с предубеждение. Украински е, а е доста замърсена храната им след Чернобил.

В семейството на треската влизат няколко подвида: арктическа, беломорска, балтийска,  атлантическа, тихоокеанска, средиземноморска и др.

Къде точно отглеждат треската украинците?

# 312
  • В центъра на моретата
Нямам представа, вероятно внасят и го преработват.

# 313
Мога ли с този режим да си вдигна желязото в организма? Не искам да взимам хапчета заради страничните ефекти.

# 314
Артемис, относно вгх в киселото мляко. Не са винаги по-малко, отколкото в скира. Нак-малко са вгх в някои заквасени сметани- около 3 грама вгх/100 грама. Мисля, че собствените марки на Лидъл и Кауфланд са с по около 3 грама вгх.
Бакай, зависи доколко ти е ниско желязото. Ако е много ниско, обикновено не става само с режим и без добавки. Ако има пропускливост черва или проблем с ЩЖ- съответно и проблем с усвояването ми- е възможно и дефицитът на желязо да се оправи след нормализиране на работата на червата и ЩЖ.

Общи условия

Активация на акаунт