Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 347
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 510
Ти си преценяваш. Аз не бих си вкарала това в менюто за всеки ден, преработен протеин на прах и такъв от храна не е едно и също и не влияе и на инсулина по един и същ начин. Че и "на голо", а не просто като допълнение към друга храна. За спасяване на положение от време на време едва ли да пречи на някого, но всеки божи ден едно хранене да ти се състои от това... поне на мен не ми звучи добре.
Стевията пак зависи на кой източник ще решиш да вярваш, но на доста места я водят че и тя вдига инсулина. А има и автори които твърдят че дори само сладкият вкус в устата предизвиква освобождаване на инсулин, това отделно от по-късно вдигане на КЗ евентуално за което е ясно.
Има ли някакъв вариант да имаш подготвена храна предварително и да хапнеш набързо като станеш? Хем така можеш и повече разнообразие да имаш, вместо всеки ден едно и също.

# 511
Освен това, растителен протеин - до каква степен се усвоява изобщо? По-добре дроб на капсули, за мен.

# 512
Ох, ама той и растителен ли? Това съм го пропуснала явно. В такъв случай каквото написах, да се чете х2 или х3 даже.
Ако ми е зор за храна, ще видя да имам в хладилника я сварени яйца, я пържола от вечеря, я някое кюфте... Чия пудинг също не е толкова лош вариант и пак се приготвя от предния ден. Някакви режимни гофрети или примерно от желатиновата баница и разни такива. Супа също съм яла като е трябвало заради лекарства да закуся нещо. Абе има какво.
Зорлем да смъркам смлян грах на разсъмване, знаеш ли кога...

# 513
Почти никакъв шанс. Едва успявах по нощите да си приготвя за ЯЧ нещата за другия ден.  Много мразя предварително сготвена храна. 😅 Сметнете ме за луда, но вкуса е друг.

Преди години много добре ми се отразяваше на Dragon Superfoods чист протеин бадемов или от сача инчи. Втория вече го нямат, но чистия бадемов мога да го погледна. Евентуално да го смеся с кокосово брашно и на някакъв вид мъфин да го направя. Ще видя и утре като пристигне КЕТОТАРИАНСТВО какво пише там. Много е за навигиране при мен. Логистиката за храната ми е трудна. Свободното време хич го няма... Ще го измисля някак. 😅

Благодаря Ви за помощта!

# 514
Нала, не мисля, че резултатите ти са чак много зле. Диабет е при по-високи стойности на КЗ. Освен това, ако не се лъжа, ти беше на нвх хранене и само няколко дни преди ОГТТ беше увеличила въглехидратите? Може да е оказало някакво влияние. Аз и тогава писах, че според мен само няколко дни на по-високи вгх може и да не са достатъчни...
Не е ненормално КЗ да е по-висока на 30-та минута, отколкото на 60-та. Но това много зависи и от това каква храна се яде. Все пак, глюкоза от храната започва да постъпва в тялото не един час след хранене, а преди това. При режимно хранене имам наблюдения с два постоянни сензора- КЗ не мърдаше с много след хранене, като "пик" на КЗ е имало на 30/60/120 мин според обема на храната и продължителността на хранене (аз ям много бавно обикновено). "Пик" условно казано, защото след режимна храна почти няма промяна на КЗ, незначителна е.
Аз не бих си вкарала това в менюто за всеки ден, преработен протеин на прах и такъв от храна не е едно и също и не влияе и на инсулина по един и същ начин. Че и "на голо", а не просто като допълнение към друга храна. За спасяване на положение от време на време едва ли да пречи на някого, но всеки божи ден едно хранене да ти се състои от това... поне на мен не ми звучи добре.
И аз не бих го вкарвала в ежедневното меню.

# 515
Не си падам по ядене на масло с лъжицата. Някакви съвети за вдигане на мазнините? Използвам масло (краве и кокосово), зехтин, животинска сметана за кафето сутрин и авокадо в салатата и за закуска, но явно не е достатъчно.

# 516
Какво количество мазнини използваш и защо мислиш, че са ти малко?

# 517
Маслини в салатите, ама не една маслинка за украса ами с шепата. Това ако ядеш маслини де, че не помня вече при теб кое можеше и кое не, помня само че беше специфично.

# 518
Маслини не понасям ни зелени, ни черни, така че отпадат категорично.
долче, в понеделник имам 79 грама мазнини, 82 грама протеин и 19 грама въглехидрати; във вторник имам 105 грама мазнини, 111 грама протеин и 14 грама въглехидрати; за вчера положението беше 104 грама мазнини, 96 грама протеин и 17 грама въглехидрати. Не знам и дали правилно въвеждам храната в MyFitnessPal.

# 519
Оф, маслинки мии дайтееее, ама стафидките.
Смених магазина за масльонки. Взимам вече от Regina в Младост.
Ама само от видовете стафиди. Уникални.
Едно време Балкай и аз не ядях маслини. Не само, че не ги ядях, ама не ми и харесваха. А съм ги опитвала. Някой гадни си ми бяха, другите едни такива никакви.
И какво ми стана не знам. Минах на режима, почнах да чета за храната, маслината била полезна, тук я хвалеха.
Викам да опитам, ама ако не става, пък няма да се насилвам.
И почнах да дегустирам и сега си ям яко.

Фотокод, мерси, изтеглих клипчето.

# 520
Моят колаген е телешки и няма подсладители и овкусители. Само чист бих пила. Дори веднъж на ден и овкусител и подсладител, не мерси.

# 521
Благодаря много за отговорите.
Нала, не мисля, че резултатите ти са чак много зле. Диабет е при по-високи стойности на КЗ. Освен това, ако не се лъжа, ти беше на нвх хранене и само няколко дни преди ОГТТ беше увеличила въглехидратите? Може да е оказало някакво влияние. Аз и тогава писах, че според мен само няколко дни на по-високи вгх може и да не са достатъчни...
Не е ненормално КЗ да е по-висока на 30-та минута, отколкото на 60-та. Но това много зависи и от това каква храна се яде. Все пак, глюкоза от храната започва да постъпва в тялото не един час след хранене, а преди това. При режимно хранене имам наблюдения с два постоянни сензора- КЗ не мърдаше с много след хранене, като "пик" на КЗ е имало на 30/60/120 мин според обема на храната и продължителността на хранене (аз ям много бавно обикновено). "Пик" условно казано, защото след режимна храна почти няма промяна на КЗ, незначителна е.

Бях на кето доста време. Преди изследването 4 дни хапвах повече въглехидрати (картофи, ориз и т.н.). 4 часа след глюкозата бях с хипогликемия и продължих с въглехидратите....

Балкай Бартокомляс, аз бях голяма фенка на чипса Relaxed И си намерих заместител Porky Poprind. Колагенови пуканки от свинска кожа. Знам, че звучи много гадно, но не са чак толкова лоши. Satisfied Имат вкус на снакс и стават за мазно нещо, което да хапнеш на крак като огладнееш. Доста са засищащи.

# 522
Оф, маслинки мии дайтееее, ама стафидките.
Смених магазина за масльонки. Взимам вече от Regina в Младост.
Ама само от видовете стафиди. Уникални.
Едно време Балкай и аз не ядях маслини. Не само, че не ги ядях, ама не ми и харесваха. А съм ги опитвала. Някой гадни си ми бяха, другите едни такива никакви.
И какво ми стана не знам. Минах на режима, почнах да чета за храната, маслината била полезна, тук я хвалеха.
Викам да опитам, ама ако не става, пък няма да се насилвам.
И почнах да дегустирам и сега си ям яко.

Фотокод, мерси, изтеглих клипчето.
Една немалка част от вкусовите предпочитания и т.нар. cravings зависят от чревната флора на човека, а тя се изменя като се промени храненето. Знаете колко често се коментира тук как в рамките на седмици човек дето постоянно му се е прияждало сладко, вече не търси. Тази промена не е само в главата, а също и в червата...
На Минди Пелц в групата са ми много интересни разни американки дето преди това не са чували за кисело зеле, примерно. Или са опитвали, ама то гадно било. И в някакъв момент не само че не е гадно, ами и почва да им се прияжда точно това и са същите лафове и там - не знам какво ми стана ама вече ми харесва Grinning
Та така де, не е лошо да се дава шанс от време на време на по някоя храна, освен ако не е на човек да му е толкова отвратителна че да е немислимо. А това на Балкай с маслините поне на мен точно така ми прозвуча. То все едно аз да проям чушки... Grinning Но за неща към които не изпитвам чак такова отвращение, си опитвам от време на време по нещо, което иначе не бих си го избрала защото други неща ми харесват много повече. Случва се и да си променя мнението.

# 523
За закуска варени яйца. Много по-лесно от шейкове, протеини и т.н. Сварявам си и винаги има.

# 524
Нала, къде ги има тези колагенови пуканки? Видях ги онлайн, но по физическите магазини има ли ги? На мен ми звучат супер, обожавам кожа.

Общи условия

Активация на акаунт