Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 353
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 525
Нала, къде ги има тези колагенови пуканки? Видях ги онлайн, но по физическите магазини има ли ги? На мен ми звучат супер, обожавам кожа.

Само онлайн съм си ги поръчвала, не съм ги виждала във физически магазин.
Имай предвид, ако ще поръчваш, че кожичките не са тънки.
Ето така изглеждат.
Скрит текст:

# 526
Ами дай линк, откъдето ги поръчваш, моля!
Такива от Латинска Америка донесохме на децата, но ги ядох аз. Никой не ги хареса, а на мен много ми допаднаха. Simple Smile

# 527
Нали няма проблем да се сдъвчат? Направо ми потекоха лигите, че съм озверяла вече от глад. В Испания съм си купувала пакетирани пръжки, В Словакия пък от един фермерски си бях взела, но тези пуканки ги виждам за първи път. Май ще си заредя чекмеджето на работа.

# 528
Поръчвам ги от ebag, защото от там си пазарувам попринцип.
https://www.ebag.bg/search/?products%5Bquery%5D=%D0%BA%D0%BE%D0% … D0%BD%D0%BA%D0%B8

Официалният сайт изглежда, че е този https://snackammi.com/.

alivi, дъвчат се без проблем. Хрупкави са. Wink

# 529
В Лидъл преди няколко седмици имаше пръжки. Погледнах ги, но не купих. Някой дали ги е пробвал?
В Бахарика има колагенови пуканки. Поне на сайта им има. Но са по 5,90 лв.

# 530
  • В центъра на моретата
Преди няколко дни правих чипс от пилешка кожа. Ей, стана невероятна. Мазничко е, но с подправки е един път.
Дъщеря ми не обича кожа в супата да плува отгоре, а и аз не съм и' фен много, та като сварих бутчетата, отделих кожата и я метнах върху хартия за печене във фраера на грил програма.
Аз трудно ям мазно, мъча се, ама много ме събаря - направо ми става лошо.

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 07:31 от zaek

# 531
При повечето не е и нужно чак "много мазно", един път след като се адаптират. Мисълта ми е че повечето искаме и имаме резерви които да стопим. При теб май обаче беше обратното, та не знам какво да кажа...

# 532
  • В центъра на моретата
Да, аз трябва малко да кача. Малко, не много, че иначе няма да се трая Simple Smile .Ама, с мазното имам голям проблем. Например, сметана повече от 1 ч.л., ако изям, започва да ми се гади. Гледам уж да подправям с нещо, но е зор.   Масло не мога да ям като резен, трябва да е намазано, иначе много ми накръща.
Абе, аз от дете съм злояда. Нашите стават от масата, аз стоя с храната в устата и чинията пълна. Баща ми ми казваше (още не познавах чассовника) като станат стрелките на определени цифри да съм приключила. Беше ужас, в детската градина - също…стоях последна в стаичката с лелите да ме тъпчат.
Балкай, не си спомням какво можеше да ядеш, но има видове мазна риба, които също са опция.

# 533
Хм, да не би жлъчката да ти идва малко? Не съм запозната това дали и как се оправя, срещала съм че горчиви храни стимулират но до там. Знам че има добавки които да подпомагат, както някои вземат хранителни ензими, пепсин и там който от каквото има нужда но в тая област наистина съвсем бегло мога да се изкажа де.

# 534
С протеините проблеми нямам - всякакви мога да ям. Проблемите са ми насочени към плодовете, голяма част от зеленчуците, овкусено месо, риба и морски дарове, както и голяма част от пакетираните храни и готови сосове. Имам черен шоколад (85% какао), но още си стои непокътнат.

# 535
Колагеновите пуканки освен в ебаг ги има и във Фантастико (в нашия филиал са над нормалните пуканки). Имаше и протеинов чипс - от месо само и някакви месни барчета. Ще снимам когато имам път натам. Пуканките са готини - аз си взимам барбекю и сметана май беше, когато ходим на палатка за да имам нещо за хрупане.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 20:04 от Alcarin

# 536
Преди няколко дни правих чипс от пилешка кожа. Ей, стана невероятна. Мазничко е, но с подправки е един път.
Аха, чудни стават пилешките кожички.🤩 Аз пека или на хартия за печене във фурната, или в една неръждаема тава, която си има приставка-решетка- с нея мазнината се оттича в плътната тавичка, а кожичките стават екстра хрупкави.🥰 Но сурови ги слагам кожичките да се пекат.

# 537
За закуска варени яйца. Много по-лесно от шейкове, протеини и т.н. Сварявам си и винаги има.
И аз така - 2-3 яйца преди обяда и това ми е протеиновия шейк.
Обожавам пилешки кожички. И трътки, запечени на фраера. Heart
Заек, и аз като дете бях същата. Стоях с часове пред чинията и накрая, като остана сама на масата, мятах всичко в мивката. Ей, като се запуши веднъж… щяха да ме бият. Но мазно винаги съм обичала.

# 538
От къде набавяте достатъчно пилешки кожички че чак да печете отделно?

# 539
От къде набавяте достатъчно пилешки кожички че чак да печете отделно?
В нашата месарница пускат понякога в плик по килограм. Трътки или крилца също. Но е доста рядко. Като видя, винаги си взимам.

Общи условия

Активация на акаунт