Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 366
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 585
Ми то 100 грама краставица съдържат 2 гр. въглехидрати, а 5-6 грама цялата. На ден ям 2-3 + въглехидрати от сирене, яйца. Специално за мен кетозата е трудна работа. Но не ми е зор, стига да свалям по 3-4 кила на месец. Тази закуска ми забави прогреса, но нещата май пак потръгват. Само за 5 дни 1 см. от екватора и дрехите отново започнаха да се разширяват. Grinning
Не е задължително да си под 20 грама на ден за да влезеш в кетоза. Те и тия 20 грама малко наизуст идват, честно казано, ако трябва да е баш "по книга" говорим за 5% от калорийния прием. А това при всеки не е едно и също.
Кетозата не е някаква черна магия, а съвсем естествено състояние когато липсва храна и/или вдигане на КЗ и съответно инсулинов отговор за достатъчно дълго. Толкоз. Един човек със здрав метаболизъм влиза и излиза от кетоза ежедневно по принцип, стига да не се подхранва нонстоп като кърмаче. Колко лесно или трудно се постига кетозата зависи и от степен на ИР, от чревна флора и какво ли не, там също не е еднакво при всеки.
Вече кой цели да е нонстоп в кетоза и кой не е отделен въпрос. Аз предпочитам гъвкав метаболизъм пред такъв който пък би имал нужда от период на адаптация за да може да се справи с въглехидратна храна при нужда. Защото това е другата причина ОГГТ да не се прави при някой адаптиран на НВ хранене и особено на кето.
Кето естествено е много по-ефективно с лечебна цел когато се прави, но пък е и по-трудно да си набавиш всички нужни нутриенти и там трудна работа ей така на око. Сигурно става, но евентуално след дълга практика.

# 586
Ахааа, значи Гущер нещо не правиш както трябва.
Да се стягаш тогава.
Протеини омесвам рядко.
Така обичам супа топчета, ама ми тежи от нея. Ще си спретна скоро без застройка.

# 587
С каква продължителност е програмата Steam Bake?

Мисля, че е 20 мин на 150 градуса. Преди да започне да пече, топли водата.

# 588
И това е различно при всеки. Супи с месо или там кайма си ги застройвам с яйца и кисело мляко, ама не ей така колкото да не е бистра супата Grinning Хич не ми тежат. Засищат си ме също.
Наскоро писах за кюфтенца със заливка от яйца и кисело мляко, това също не ми е тежко да го ям.
Вярно е че в ежедневието обикновено ми е по-опростена храната, но това е щото живота гледам да си опростявам когато мога Grinning Кюфтета и там някаква салата, печено пилешко бутче и пак каквато салата наумя, яйца и пак салата, свинско печено или на шишчета и салата. Чудесна храна си е, всичко по-сложно ми е не чак толкова редовно Grinning
Но и нашият Гущер няма как да очаква това темпо дето го подкара на сваляне отначало, все такова да е. И си му го казахме още като започваше, да си знае че е нормално. И да ми каже някоя от вас че е отслабвала непрекъснато без плата, няма да повярвам, особено при свалени много кила.
Продължаваш си по плана и това е, не е като да си гладен и измъчен, на хубаво място попадна при нас Grinning

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 23:22 от natka

# 589
Закуската почти всяка сутрин ми беше 2 бъркани яйца, сирене и краставица. Снимах я веднъж, но с едно парче варено месо допълнително. На обяд през седмицата си приготвям от вкъщи 3 варени яйца, около 50 грама кашкавал и пак една краставица. Сега съм варил каре и режа по 1 парче м-у 50 и 100 грама. За вечеря месо със салата най-често, но може и нещо готвено. Общо взето по този начин съм от началото.

Аре, лека! Вий сте слободни ора, ама язе утре съм овчар! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 590
Аз сутрин като ядях яйца си беше само едно и много рядко със сирене го мешах.
Обикновенно лапвах лъжица мст, яйцето и дим да ме няма, че все закъснявам.

# 591
Мдаа, различни сме много. Това едно яйце с почти нищо към него на мен ми е точно никакво такова. Нито да съм яла, нито да не съм Grinning
Аз и повечето сутрини изобщо не търся да ям де, но като ям, си ям стабилно. Едно яйчице колкото за разяждане, че и редовно така - никакъв шанс.

# 592
Да, а не мен това пък ми е достатъчно. До 12,30 съм сита. Макар че често на работа може да изям някой банан. Там имаме. И пак не огладнявам. Обаче като е имало моменти и не закуся яйце, а си хапна плода само с кафето и често едвам издържам до обяда.
Ама не е голо бре, нали мазнинка към него има, ти пък.
Понякога мога да лапна и някое парче краставица към него.
Не мога сутрин да ям много.
Може би щото почвам с топлата вода и то не ми се яде много после.

# 593
Това казвам и аз, че сметаната не е основна храна и обикновено в другите неща ще има повече. Това за който изобщо държи да са му до тия 20 грама, защото не всички държат на това.
Така е, аз само за себе си говоря и знам защо се старая вгх да са ми до 20 грама (даже предпочитам до 20 грама общи, не нетни). Като до 20 грама е много условно- реално напоследък в повечето дни вгх са ми доста по-малко.
Някои хора влизат в кетоза по-лесно, други пък по-трудно влизат, че и даже излизат по-лесно от кетоза. Та тези 20 грама вгх са си доста условни всъщност. Дори и при един и същи човек с времето нещата могат да се променят. Толкова много фактори има, които влияят и на КЗ, и на инсулина...
Гущер, а теглиш ли ги тези млечни- сирене, кашкавал? Сигурен ли си в грамажа? Човек, ако не тегли, лесно може да се заблуди за грамажа на млечните...Казвам го от гледна точка на това дали пък не ти идват много като количество? Не е задължително да си под 20 грама вгх за деня, но пък е възможно млечните да ти пречат. Иначе са ти го казали вече (и преди ти го казвахме), че няма как постоянно да се отслабва с едно темпо. А може и просто тази закуска, която си въвел (а преди мисля, че я нямаше🤔), просто да не е твоето нещо.🙂
С каква продължителност е програмата Steam Bake?

Мисля, че е 20 мин на 150 градуса. Преди да започне да пече, топли водата.
Благодаря! Явно е подходяща.
Торта за 1-ви юни и торта за рождения ми ден ще са сладкишите за месеца.😉
Скрит текст:
Някои потребителки явно доста ги е напекло слънцето на морето, щом им се привижда, че правя/ям през ден "режимни сладкиши".🤣 А уж шапка носят- явно не помага...☺️
Заек, благодаря! Честити ти ластици и пружини!🙂

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 00:24 от dolce miele

# 594
Натка, моля те, ако не те мързи, пиши пак рецептата за кюфтенца с кисело мляко. Утре ще ги забъркам.

# 595
Ха, това е интересно. Изпуснала съм ги.
Давай Нати.

# 596
Елора, разбирам те, то на мен обикновено изобщо не ми се яде сутрин. И съм така цял живот, не е откакто се присъединих към вас тук. Имала съм периоди да закусвам като студентка като съм знаела че да обядвам през деня няма да имам как, ама и тогава насила беше.
Сутрин... Абе да ви се не видят сутрините, ако има как изобщо да не ми се случват Joy Животът почва по възможност към обяд, не ми трябва храна преди това. Е, по очевидни причини се налага и с други неща да се разправям, та поне храната си спестявам преди обяд, тя рядко ми е нужна.

Долче, твоето е много хард за постоянно хранене така, това наистина не е за всеки ако все толкова ниски ги държиш. И фастове май още правеше сериозни.
Последните години все повече автори стават дето говорят че за жените не е добре така и трябвало да се съобразяваме с фазите на цикъла, на мен ми звучи логично това... а може и просто така да ми оттърва, знам ли Grinning

Arwen, не беше ли някъде на последните страници като я писах? Опънала съм се вече в леглото и от телефона ще ми е тегаво да ти я линкна ама скоро беше.

# 597
Значи влязох ти в  коментарите. 7 страници прерових набърже и нищо за кюфтенца. Няма рецепта. С контрол и ф търсих също.

Когато можеш дай моля ти се линк към поста.

# 598
Ето кюфтенцата. Добре звучи рецептата.

# 599
Мерси. Ще се омешат протеините, но не ми пука, ще се опита скоро.
Мисля с телешка кайма.

Общи условия

Активация на акаунт