Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 761
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 810
А не мога Joy

# 811
Може да ти следят кариерата тук, знаеш ли ги. Ти дойде тука при някакви вещици и направи рязък завой с храната и с какво ли не, ако се случи на някой от моето семейство и аз бих се поинтересувала каква е тая работа Grinning

# 812
Признат грях, полових грях - хапнах шоколад, 85% какао, био. Не трябваше, признавам си, но се чувствах доста зле днес, а уж трябваше да свиквам с режима. Поне добави мазнини, че ми липсваха днес.

# 813
  • София
Здравейте, приемате ли нови попълнения в темата? Признавам, че не съм особено запозната с ИР, но май ще ми се наложи. След малко отивам да чета първият пост. Това са ми резултатите от вчера. Ако смятам правилно HOMA индексът  е 2,35. Досега не съм правила обременяване с глюкоза. 167 см съм, в момента 76 кг. Преди почти месец бях 80 кг,  получих инсулт, постреснах се и реших, че първото което ще направя/ преди да пусна изследванията/, е да спра сладкото, да намаля хляба, да променя начина си на живот. Не знам дали се дължи на това, но факт, че вече съм 4 кг надолу. Правя си разходки, сутрин и вечер след храна. Сега движението не е достатъчно, но като се върна на работа ще компенсирам, въпреки, че работя на бюро.

Как ви се струват резултатите? Предстои ми консултация с ревматолог. Вече направих такава с хематолог относно Хомоцистеина Вит.B12 и вит. D. Ще мина и през ендокринолог, струва ми се, че и там има проблем.

# 814
Колко шоколад хапна?
И аз се чувствах зле няколко седмици, после ми мина. Нормално е докато превключиш горивата, Балкай Бартокомляс

Stasi_13, щом си прекарала инсулт, имаш проблем. Наднорменото тегло също е силен индикатор. На хартия изследванията изглеждат прилични, което всъщност не казва нищо, за същинското състояние, за което красноречиво говорят първите два споменати фактора.

# 815
10 грама по кухненската везна или 1 блокче.

# 816
85 процентовия шоколад изобщо даже не го броя за стъпка встрани... Той е и с толкова наситен вкус че непознавам някой да яде по съществено количество от такъв. За 1-2 грама захари чак пък грях...

Стаси, не са ти особено зле на гладно стойностите свързани с ИР, има накъде да се подобрят със сигурност де. И ще се, щом си се захванала.
Обърни внимание обаче на витамин Д и на Б12, трябва да вдигнеш и двата.

# 817
Е, такова количество черен шоколад не е проблем, стига да не прерастне в редовна консумация и постепено увеличаване на количеството.

# 818
Това е само в крайни случаи, не за всеки ден.

# 819
  • София
Nevermoresleep, разбира се, че има проблем и целта е да се открие причината за инсулта. За което имам направени допълнителни изследвания, които не касаят ИР, затова не ги публикувам.
Natka, движа и този въпрос. Обаче си иска време наваксването на нивата.

# 820
Така се смях с написаното от Гущера!
Елора, дано лечението да е успешно и скоро да се отървеш от паразита!
danilu, интересна рецепта за кюфтета с домати. Никога не съм опитвала. Може да пробвам.
Правих кюфтетата на natka и станаха страхотни. Само телешка кайма, джоджан и лук. Запечени на airfryer-a за 15 мин и след това във фурната с кисело мляко и яйца. Заливката стана много кисела. Но кюфтетата са супер вкусни.

# 821
Ха, ха и аз се посмях на твой гръб Гущер. Елора, вярвам, че когато знаеш какъв е проблема, ще си струва лечението. Устисках с храната и днес. Боже, нищо ме ми пречи на апетита. На хората им е топло, не им се яде, аз такъв проблем нямам. Покрай мръвката днес си позволих и литър горещ бульон с джинджифил, черен пипер и оцет. ММ ме обяви за 🤪 куку.

# 822
Ох, то днес тамън ми пристигнаха добавките за гастрита.
Ама те билкови.
Нищо де, ще си ги използвам след лечението.
Дано нямам неприятни ефекти от лечението, защото ще съм на работа.

# 823
Nevermoresleep, разбира се, че има проблем и целта е да се открие причината за инсулта. За което имам направени допълнителни изследвания, които не касаят ИР, затова не ги публикувам.
Само да знаеш, че ИР и другите ти проблеми са свързани. Хроничните заболявания имат общ произход. При едни хора се проявява с един тип симптоми, при други с други, но първопричината в огромен процент от случаите е една и съща.
Това, че в наше време има лекар за дясна и лява ръка, не значи, че лявата и дясната развиват различни заболявания и те нямат общо по между си..

# 824
Правих кюфтетата на natka и станаха страхотни. Само телешка кайма, джоджан и лук. Запечени на airfryer-a за 15 мин и след това във фурната с кисело мляко и яйца. Заливката стана много кисела. Но кюфтетата са супер вкусни.
А, заслуги нямам аз, тая рецепта ми е от някъде тук из форума, преди сума години попаднах на нея и ми хареса че е бърза пък е интересна. От мен е джодженът, със сигурност беше с други подправки, както и пропускането на брашното, по принцип пишеше да се овалят кюфтетата. Както и сама си видяла, точно тая стъпка не е важна.
Интересно че ти е станала много кисела заливката, но може би зависи и киселото мляко какво е.

Стаси, присъединявам се към последното, ИР и метаболитният синдром са си сърдечно-съдов риск отвсякъде. Точно сега съм почнала да чета Why we get sick на Бенджамин Бикман, общо взето и той това обяснява. Не че е само той де.

Общи условия

Активация на акаунт