Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 302
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 825
Stasi, чети повечко за б12 и хомоцистеина (те са обратно зависими, като вдигнеш б12,ще падне хомоцистеина)

Имаме познат на млади години (40+) прави инсулт и с инжекции б12 го изправят на крака.

Търси тук и в бг мама има тема за мутациите на mtfhr (може да си пъснеш едни генетични , не са чак толкова скъпи - да си изясниш картината)

Гущер! Ще ме удавиш с кафето, бре! Danilu не успя с кюфтето 🤭🤭ама ти..

# 826
  • Бургас
Откъде  купувате конджак ориза

# 827
  • на острова на мечтите
Интернет 🤗

# 828
  • Германия

Lidl

# 829
  • на острова на мечтите
Откъде  купувате конджак ориза
Интернет 🤗
П. П. Сухият ориз конджак е с примес от нишесте от тапиока. Другият, в течност, е само корен.

# 830
В Лидл не съм виждал конджак ориз, само спагети. Ако някой мерене там, немедлено да пише.

# 831
Не съм виждала конджак ориз в Лидъл и аз. Но може би в чужбина пускат и ориз.🤔
Гущер, и на мен ми стана смешно, че те наричат Гущер.😅🤗 Няма скрито-покрито.😄
Стаси, добре дошла!🙂
Аз в понеделник използвах фотоепилатора (след доста време прекъсване)- бях забравила колко е тежичък. Имам лека мускулна треска в горната част на ръцете и от китките надолу.😄
Скрит текст:
На всичкото отгоре го използвах с малката приставка за краката- просто не се сетих, че имаше по-голяма за краката. Та към 40 минути отиде "тренировката".🤣  
Да чукна на дърво, поне болката и щракането в лявото рамо и глезен отшумяха почти напълно. Гимнастиката актив ситинг е просто вълшебна!🥰

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 15:50 от dolce miele

# 832
Хаха, упражнение си е, хем моят не е с батерия и не тежи толкова, не знам твоят какъв е. Мен ме хващат карастанчовите с нормалната а ако си мина целите крака с малката приставка сигурно ще имам още няколко бели косъма на главата към края Grinning Направо си го брой за тренировка, сега гледай да се разтегнеш хубаво и си готова Grinning

# 833
Натка, моят е с батерия (макар че обикновено предпочитам да го използвам с кабела).😄

# 834
  • Бургас
Здравейте! Нахълтвам при вас с въпрос. С наднормено тегло съм от доста време и се притеснявам периодично, че това ще се отрази на здрословното ми състояние. Днес си пуснах профилактично изследвания и ми отчете HOMA index 2,7, което разбирам като някакъв проблем, но според личната ми няма нищо притеснително. Знам, че трябва да отслабна и нещата ще се наместят сами, но сега вече се чудя и дали не е време да посетя и ендокринолог 🙄 Дали мога сама само с диета да си върна нормалните показатели или ще трябва да приемам и медикаменти? Какво ще ме посъветвате? Ще се върна да видя и какво сте коментирали в темите, но сега Най-голямата ми чуденка е да отида ли при ендокринолог или не.

# 835
Можеш само с хранене. Медикаментите само ако не ти се получат нещата с правилно хранене, но трябва добре да проучиш какво означава това за теб.

Ако си с направление иди, но не очаквай много, освен ако не си от късметлийките и да попаднеш на компетентен.

# 836
Дай ако искаш да видим стойностите които са изследвани, а не само хома индекса. Иначе из темите според мен ще се изгубиш, особено ако изобщо не ти е ясно за какво иде реч. По-добре седни и изчети първата пу публикация, както и ресурсите които са дадени в нея. Ще ти се изяснят доста неща.
Много е вероятно и само с промяна на начина на живот да се вкараш в норми. Нарочно не пиша диета защото не е само диетата.

# 837
Можеш само с хранене. Ако ти е достоверен този хома индекс, че в една друга тема днес при КЗ 5,92 и инсулин 29,62 бяха изчислили нереално нисък хома индекс около 2,9...Иначе изчислен достоверно излизаше 7,9 по формулата...🤪 Сметнах го, защото моят инсулин, когато бях най-зле, не е надвишавал 15-16, а хома индексът ми беше около 2,5-3. Странно беше с инсулин над 29 да е под 3...
Започни четенето от първия пост в тази тема! После можеш и в темите назад да четеш, но най-важното е на първа страница.🙂

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 21:17 от dolce miele

# 838
  • Бургас
Ето това е цялото изследване. Нямам представа какво точно се гледа и също през телефона как да го сложа като скрит текст 🥴

# 839
  • В центъра на моретата
С какво се храниш? Месо, яйца, протеини ядеш ли? Уреята е ниска. Другото с режим може да се коригира, по мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт