Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 093
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 90
Хаха ти да не помисли че сложни работи ще подхвана Grinning Ръгвам го термометъра в месото че да стои там и да не го дупча няколко пъти после и да му изтича сокчето, тъп аналогов термометър дето с все него влиза във фурната. Инжекции съм била като искам да мариновам бързо мръвка и да я наготвя, признавам си Grinning Това за шунката го овкусявам, покривам и в хладилника за 3 дена, с обръщане на лягане и на ставане - заради това казах че се планира от по-рано. Дръпва си всичко идеално, щом цяла мръвка 1 кило е овкусена и в средата а не само отвън солена. Но работата не е много де, ти реално няма какво да му правиш докато си стои.

# 91
  • Paris, France
А колко е по принцип и на колко е паднала и кога (1ви или 2ри час)? Магданозът и по-точно К1 подобряват 1ва фаза на инсулинов отговор.

# 92
  • В центъра на моретата
Гущер, и аз така направих, а докато беше студено и имах още кисело зеле, варих месото в зелева чорба и после подправките, докато е горещо, че да дръпне.  И свинско, и телешко правя така.

# 93
А колко е по принцип и на колко е паднала и кога (1ви или 2ри час)? Магданозът и по-точно К1 подобряват 1ва фаза на инсулинов отговор.

Стандартно е около 6. Падна на 5. Измерих я 20 мин след обяда. Аз съм с диабет и взимам Глюкофаж. Прескочих днешната доза на Глюкофажа, за да не я сваля още. Ушите ми бучат и ми е лошо.

# 94
  • на острова на мечтите
Само да ми мине напрегнатото време в края на годината и ще пробвам. Натка,❤️Канех се да питам какво да планирам предварително☺️Н какви градуса във фрайера? Термометър имам, но какво да следя като го сложа я бутчето?

# 95
Пиши ми като се наканиш, ще ти изровя подробно рецептата, не я помня наизуст че и аз скоро не съм правила. Помня че комбинирах от 2-3 места каквото бях чела но не е сложно де. Ще ти трябват 3 дни за мариноване/зреене, няколко часа във фурната/фраера в зависимост от големината на месото и после като изстине го увиваш и пренощува в хладилника, това е което трябва да си предвидиш като време. Понеже не става бързо, като съм правила, все е било по-голямо количество, което после си замразявах на по-малки парчета да си ги вадя едно по едно, добре се държи и след фризера.
Термометърът който ползвам е ей такъв, супер евтини са и ги има навсякъде - слагам произволен линк от Амазон че пръв ми се изпречи https://www.amazon.com/Roasting-Thermometer-T729E-Easy-Read-Stai … ess/dp/B07F5CR9JV Моят струваше нещо от сорта на 6 лева, то не си струва точно това да си спестя. Има и по-джиджани, електронни на които сондата им е в месото а самото тяло с дисплея е извън фурната, ама не мога да се разправям. Първия път като правих, бодох няколко пъти с instant read термометър обаче изтича от сокчето на месото така.
Гледа се в средата на мръвката температурата, а какви градуси гониш - минималното което минава за безопасно за съответното месо, зависи с каква мръвка правиш.
Моята дружка дето ви я хваля чат-пат че аха да пребори диабета живее в Турция и съответно свинското е мираж там за нея, тя пък пробва с пуешко и беше очарована как стана.

# 96
По въпроса за шунката. Дара я готви на пара с кола. Ако сложа месото в тенджерата под налягане, ще в навряно в литър кола. Какво от туй, че ще я изхвърли после. Или трябва да сложа някаква решетка вътре,или да си купя шунка. Но засега имам да пиша разни служебни отчети, та ще я мисля после.
Ох, Тайс 🤣 Липсваш много.
Днес правих руло от телешка пържола с шунка и сирене. Омазах го с соев сос и зехтин.

Дани
Ако си прочела гамона се поставя върху решетка (моята нинджа има аксесоари за грил). Слага се върху решетката. Колата е на дъното на съда ,който е с голяма вместимост и няма досег с месото.
Четете, описала съм подробно всичко 😃
Ама гущер, хора, чакайте малко.
Вие, поискахте рецепта Wink аз не съм ви я навряла насила, нито ви карам да правите, нещо!
Няма да споделям повече !

# 97
  • София
Дара, делим куклите и парцалките ли? Simple Smile
Споко, коментира се само.
И аз разпитвам Долче за тортите, които прави, с подробности. Ама, като си се знам, няма да направя. Simple Smile

# 98
Дояде ми се шунка. Но ще е по-лесно да направя блат с яйце и крема сирене.
Мисля си, че колата се изпарява и все нещо от нея влиза в месото.

natka, ако намериш рецептите за шунка, бих се опитала да я направя.

# 99
Днес бях в Лидл, но не се сетих да гледам целенасочено за това чудо на Дара. Предполагам, че няма. Аз всеки път старателно оглеждам рафтовете с месо, месни, млечни в търсене на нещо намалено, но досега не съм виждал. Може и да съм го прескачал де. Иначе е лесно, но суровината май е трудна за намиране.
Дара, да не вземеш сега да се разсърдиш? Ако намеря такова, ще ти пробвам рецептата! Wink
Елора, сладкишът от първия пост е опечен и до преди малко го обикалях като котка горещо мляко. Ще трябва да го чакам да изстине и да страдам още половин, един час. Поръчах да му сложат лъжица еритритол, но забравили. Ще се насладя на естествена сладост. Confused

# 100
Аууу, бравос.
Да кажеш как е.
Какъв правихте точно? Беличък или шоколадов?

# 101
Шоколадов.  Всички го чакаме да изстине. Simple Smile
Стана доволно количество. Може и да остане и едно парченце за утре. Предварително подковавам жената и щерката, че с това масло е ултра калоричен и май ми се връзват. Основна заплаха е синът ми, той тренира и тича като гламав и калориите не го плашат.

# 102
  • Paris, France

Стандартно е около 6. Падна на 5. Измерих я 20 мин след обяда. Аз съм с диабет и взимам Глюкофаж. Прескочих днешната доза на Глюкофажа, за да не я сваля още. Ушите ми бучат и ми е лошо.

А отслабнал/А ли си? Отслабваш ли? Със свалянето на ВХ и кила ще пада и КЗ.

5 не е безумно ниска КЗ. След като не ядеш тестени, ориз, картофи, можеш да намалиш Метформина на половина.

Това бучене в ушите ми се случваше и на мене. Минаваше от магнезий, до минути.

Пиеш ли омега 3, витамините от първия пост? Б витамини пиеш ли? pH на урината как е?

Ако отслабваш и КЗ е вече паднала значително, можеш да почнеш да намаляваш Метформина. Първо половин доза на едно хранене вечер,след седмица още половин на обяд, след още седмица и на третото ако пиеш по 3 пъти. После махаш хапчето вечер, на обед, сутринта. След всяко намаляване на дозата ще скача КЗ и бавно ще пада като пада теглото.

Браво! 5 е много добра КЗ! Продължавай напред!

Можеш да хапваш по 1 или 2 квадратчета шоколад 85-90% или малко малини за десерт ако се чувстваш зле.

Пожелавам ти Коледа и НГ да ги празнувате без диабет. 👍

# 103
Nevena, много хубави пожелания. Дано! Мечтая за момента да спра всички лекарства. Ще видя какво ще стане след няколко дена. Но определено ще включа повече магданоз.

# 104
Елора, много е вкусен! Аз не си падам по много сладко и ми е чудесен. С лъжица заквасена сметана много добре се комбинира, само една ягода за разкош ми липсва. Simple Smile

На снимката сметаната е по-напред и изглежда огромно количество, а парчето малко. Всъщност то си е съвсем порядъчно и около 1/8 от целия. Трябваше в по-малка чиния да го сложа, че да не изглежда празна и тъжна! Joy

Общи условия

Активация на акаунт