Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 142
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 150
Мами , влизането в МП как ви се отрази на показателите на ЩЖ ? ИР тогава ли се появи ?

# 151
  • София
Да дам рецепта, ама като не я намирам Confused
Месото се сварява, после в подправки и в хладилника.
БФФ като намине ще я даде точно.
Минавам Wink, макар и с малко закъснение Simple Smile

Домашна шунка (бърза рецепта)
Месото - взимам пилешко филе (2-3 бр.), варя го в подсолена вода с добавени зърна бял/черен пипер за овкусяване. Обикновено става готово за 20-25 мин. След това го охлаждам и овалвам в сухи подправки на вкус, аз най-често поставям червен пипер (може и пушен), чубрица и сол. Оставям да "почине"  в хладилника.
След няколко часа е готово за консумация, замества ми другите филета, фабрично приготвените. Дъщеря ми си прави сандвичи за училище, а понеже й харесва - и така си го хапва.
Реже се напречно.
Може да се експериментира с други видове меса - свинско бонфиле, телешко, пуешко..., Откакто го казах на една приятелна, само така приготвя за децата и непрекъснато екпериментира с вида месо, подправките.
Годно е до 4-5 дни в хладилника, ако оцелее Wink Иначе солта също го консервира.

# 152
  • В центъра на моретата
По същия начин го правя, само че още докато е още горещо го овалвам в предварително приготвени подправки, които съм смесила върху лист фолио. Аз ползвам сол, лют червен пипер, малко пушен, черен или розов пипер (какъвто имам), може чесън на прах. Вече в зависимост от вида на месото променям и подправките. Като се покрие от всяка страна, завивам с фолиото и като изстине го прибирам. Ако е по- голямо количество, част от него го прибирам в камерата.

# 153
bff, zaek така правя филета преди да имам нинджа.
Хлебчета от авокадо. Дали ще са вкусни. Ще взема днес и ще опитам.

https://www.instagram.com/reel/C6ipgpZOYVn/?igsh=MTlzMXZtcnIwdHVvYg==

# 154
Днес следсладкишна захар 5,8, но в 20,30 бях приключил. Елора, хубав е, евтин и лесен. И става за веднъж-дваж в месеца. След 2-3 седмици ще ги изръчкам за белия. Simple Smile

# 155
  • В центъра на моретата
bff, zaek така правя филета преди да имам нинджа
Аз в мултикукъра ги правя-подобен на твоя на друга марка с два капака. Иначе няма шанс телешкото да станя за 15-20 мин.
Дара, май гледаме едни и същи страници в инстаграм Joy
Тези ги правих преди време-стават вкусни. Малко повече подправки им трябват.

Момичета, колко време след спиране на метфоргама (850 мг) има смисъл да се пуснат изследвания. Мисля да пращам дъщеря ми да ходи да си пуска като приключат училище, че края на юли тръгва на езскурзия из Европа и хич не знам какво и как ще яде. Най-вероятно няма да е особено режимно и ако се изследва след това ще е погром.

# 156
bff, zaek така правя филета преди да имам нинджа
Аз в мултикукъра ги правя-подобен на твоя на друга марка с два капака. Иначе няма шанс телешкото да станя за 15-20 мин.
Дара, май гледаме едни и същи страници в инстаграм Joy
Тези ги правих преди време-стават вкусни. Малко повече подправки им трябват.

Момичета, колко време след спиране на метфоргама (850 мг) има смисъл да се пуснат изследвания. Мисля да пращам дъщеря ми да ходи да си пуска като приключат училище, че края на юли тръгва на езскурзия из Европа и хич не знам какво и как ще яде. Най-вероятно няма да е особено режимно и ако се изследва след това ще е погром.

аз спрях медикамента  януари и се изследвах в края на юли, за да съм сигурна, дали се справям и сама.

# 157
То за нас си ясно че бихме изчакали, но при описаното положение... ако наистина яденето се очаква че ще е леш евентуално, то после няма много какво да изследват. Няма да знаят това което виждат дали се дължи на спирането на лекарството или на екскурзията и затова е чуденето.
Може би възможно най-близо до екскурзията преди да замине, то няма много опции в случая... поне ще имате информация до момента на какво положение сте.

# 158
  • София
Днес следсладкишна захар 5,8, но в 20,30 бях приключил. Елора, хубав е, евтин и лесен. И става за веднъж-дваж в месеца. След 2-3 седмици ще ги изръчкам за белия. Simple Smile

Гущер, бананите ги намали наполовина и замести с авокадо.

# 159
А аз бих предложила да намалиш порцията Simple Smile и част от сладкиша -фризер 🤭

# 160
А, той сигурно си има помощници за изяждането, едва ли сам да се "мъчи" с тая задача Grinning

# 161
За два дни съм изял 1/4, другото великодушно отстъпих. Цифром и словом един банан от четири в сладкиша. Без подсладители и всичко останало е режимно. Simple Smile

# 162
  • Варна
Благодаря ви за мненията и въпросите! ЩЖ изследвах преди месец- беше около 3 и ендото каза, че всичко е наред. Витамините са ми ниски по-принцип и тях не съм ги пускала скоро… от всичко най-много ме притеснява захарта- под 6 не падам и съм била в нормите… да ама аз нямам още 40 и не искам на 50 да съм с диабет. Заради това съм стриктна в храненето и фастове правя, само веднъж седмично хапваме домашна пица.
Няма промяна в храненето, а килограмите нагоре. Ужас!

# 163
Много странни резултати днес. Очаквах да съм на дръвника на ендото. Като знам, че в последните два месеца почти не съм пила добавките, колко пъти първо ядене е било по това време, а после- по нощите, сутрин се събуждам с гравитиране около 5у8- 6,3 кз, просто не мога да повярвам, че гликираният ми е 4, 9 Flushed
Бях на профилактика, пуснах си сама витамините , гликирания и инсулина. Холестеролите ПАК са много зле.
И ендото , и кардиологът, които днес ме преглеждаха, казаха - хапчета. Аха. Ей сега. Само очната и неврологът ме похвалиха, а , и тази на образната- перфектно дробче, перфектна жлъчка, перфектни бъбречета,мехурче, чревца, панкреасче / тя така говореше, с умалителни/. Само матката ми екстрахирала . Викам ко е туй , оооо, матката се смалила, голЕм праз, не ми и трябва, кАжи за тези органи, дето ми трябват.
Скрит текст:

# 164
Смени си ендокринолога. ТСХ около 3 е хипофункция. Антитела изследвала ли си - ТАТ, МАТ?

Общи условия

Активация на акаунт