Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 139
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 135
MamaMarta, щитовидните бих проверила обстойно при такъв случай. При дългогодишно пушене като ги спреш, се отразява и на ЩЗ, при много хора го има това. То по-скоро се е отразявало по време на пушенето де, но като отпадне този фактор съответно се променя ситуацията.
Но прегрешенията дето преди това са можели да ти се разминат... да кажем че вече не могат. Не и точно сега.
Елора може от първа ръка да каже при едното й спиране на цигарите ТСХ как беше скочил до тавана. Не помня тя как се справи с това, сигурно е споделяла но поне аз не съм запомнила.
Това е и една от причините да препоръчват когато може спирането да е плавно. До такава степен че дори съм срещала на бременни да казват плавно да ги махнат а не от раз. Да, знам че популярното обяснение е щото би било стрес, но по-логичното е това с щитовидната.

# 136
natka
Колата НЕ Е  в никакъв досег с месото тя е на дъното на тенджерата а месото е вдигнато на височина на скарата която показах.  От самите пари става крехко.
Това, което си показала е цяла хамалогия откъм приготвяне.
Нито имам желаниета, нито времето да стоя цял ден в кухнята и да се занимавам с подобни деятелности😃
Неви забрави ме ама аз чинно си чакам линка 😃

# 137
Както и ти посочи вчера - аз не карам никого да го прави това Simple Smile
Съвсем умишлено го сложих в скрит текст, наясно съм че не представлява интерес за всеки. Но пък и не ми се занимаваше на повече от един човек да го пращам на лични, тук не пречи на никого.
От описаното всъщност работата и заетостта е 5 минути да се смесят подправките и да се нацапа с тях, после примерно сутрин и вечер за секунди се хваща и обръща тая мръвка. За стоене в кухнята пък дума да не става, то и с мен и без мен може да си се пече като стане време за печенето Grinning Да, трябва да съм си вкъщи, но аз не на това казвам "да стоя цял ден в кухнята и да се занимавам с подобни деятелности".

А към твоята рецепта не съм отправила критика, няма нужда да се засягаш. Съвсем искрено ми е любопитството защо пък точно кола. Написа че става и с друга течност - ами супер тогава, игнорирам че пише кола както я игнорирам и в магазина Grinning Както казах, аз това и да искам няма как да го пробвам, така че остава в дълбок архив за мен, някой ден евентуално може пък.

# 138
Направо съжалявам че съм показала рецепта. Няма да повторя !
Ще пиша на модератор да я премахне тк аз не мога .
Не разбирам това буквоядство честно казано .

# 139
  • В центъра на моретата
fotokod, масло от цитронела (лимонова трева) слагат в репелентите, които са на билкова основа. Мирише доста по-приятно от чаеното дърво. Но пък второто има много силен антибактериален и антимикотичен ефект.
Купувам често от тях, че сме силно алергични с дъщеря ми. Лошото е, че като се намажем  с тях, около нас не се диша Simple Smile.
Гущер, тортата много добре изглежда, презентацията-също. Направо кандидатирай майсора за някои от готварските реалитита.

# 140
Дара, наистина няма нужда от тия удивителни...
Не знам дали се усещаш, но съвсем умишлено си написах коментара със същите думи които написа и ти - никой никого нищо не кара. И това е ОК. Поне за всички, освен очевидно за теб. Поне не и когато на теб го каже някой.
Питаме си, говорим си, форум е все пак. Ако ти не повдигаше въпроса на всяка страница, тая кола в тенджерата ти над чиито пари се е сготвила шунката, според мен вече щеше да е забравена. Но ти хем тропаш с крак ама как тъй, хем като ти каже човек защо пита и че не е критика, ама защо го дискутира? Честно ли?
То ще е странно ако в тема за ИР не се повдигне ни една вежда да се зачудим защо точно кола си избрала да сложиш, като чуденето не е критика, пак да кажа че явно наистина не става ясно.

Поне аз бих се отвратила ако и в тая тема започне да се трие и да се губи нишка на дискусията, от това губят всички. В тоя форум и без това половината теми не стават за четене поради тази причина, нашата що-годе я опазваме за сега.

# 141
  • София
Съвсем искрено ми е любопитството защо пък точно кола.

Колата съдържа лимонена и фосфорна киселини, които са в състояние да омекотят месото.

# 142
Ясно, благодаря. Значи не е все едно дали е това или вода всъщност.

# 143
ох, zaek, не знам какво чудо беше това 🤭🤭децата ги надушвах, без да има нужда да ги виждам🤭🤭🤭после се наложи да се преоблекат в колата,че следваше друго парти… ами днес се присетих за тях дрехи (бяха в една торба, заедно с обувките- те в отделни пликове де).. и като ги извадих, още си мирише 🤭🤭 А във водата за пода на 2,5 л сложих 3 капки - размириса се цялата къща

Ще взема тази цитронела 🤔по-ароматно звучи (а нея май съм я виждала в рецвпти за репелен против комар).. Както и да е , кърлеж не лепнаха,въпреки обулната трева 🤭

Лятото.. ни се очертава с много комари, та си търся решения всякакви 🙄

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 17:21 от fotokod

# 144
Миризливи са си всичките етерични масла, не всички приятно, както си видяла от чаеното дърво Grinning И към тях може да има алергии, наистина не се слагат директно на кожата такива.
Чаено дърво... то и хората прогонва, не само комарите Joy

Комарите от няколко години със спрейчето на Бочко ги разгонвам, наистина 7-8 часа не ме закачат. Като мине това време и набързо си припомням в колко часа съм се напръскала сутринта, цяло лято миналата година прекарвах по цял ден буквално на брега на река и беше страшно Grinning Цитронела мисля че има в него, но не съм убедена че само това, трябва да видя какво пише. От бълхи също ме опазва, пробвано е със сигурност с котки около мен, по принцип ме изяждат и тези гадове иначе. За кърлежи не мога да кажа дали това ме е опазило или съм имала късмет просто.
За вкъщи съм с ултразвуков уред дето ги прогонва, само звук излъчва а не е да изпарява нещо дето и аз да го вдишвам че не искам. Знам че има такива и портативни, на Чико съм виждала такива но сигурно има и по-евтини. Малко устройство е и е с щипка че да можеш на количката на бебето да го закачиш примерно, не съм търсила друга марка такъв но май ми се иска. Така де, какво като не съм бебе? Grinning

За да не съм съвсем извън темата - срещала съм да казват че комарите повече хапели хора с по-висока КЗ, но хич не съм убедена че има такова нещо. За Б комплекс са ми казвали че ако се взема, не им харесваш толкова, но и там съм скептична. Нека каже който взема такъв, със сигурност има все някой в темичката ни.

# 145
Здравейте! Отдавна не съм чела тук, тъй като нямах нужда… та след третото раждане всичко се промени- Хашимото, ИР, килограми, но осъзнах всичко и минах на ВМНВ хранене и чудото се случи- по-лека станах с 30 кг., започнах дори да прегрешавам и пак отслабвах- мечта! Докато… преди шест месеца отказах цигарите! И сега съм почти 10 килограма отгоре! Продължавам да спазвам диета, спортувам двуразово и… дебелея. Кръвните на гладно са почти 6 захар, гликиран хемоглобин 5,7 процента. Обременяване не съм правила отдавна. В задънена улица съм! Ще съм благодарна за съвети…

За цигарите потвърждама каквото каза Нати.
12 ми беше тсх преди няколко години като имах един опит за отказ от 42 дни.
Плюс запек и т.н. Запека беше отврат. Аз съм човек взимащ лаксативи от 30 години сигурно. Спирането ме докара до там, че никакви лаксативи да не ми действат. Да не обяснявам и за хемороиди логично как съпътстват запека.
После пропуших.
Сега не пуша от 14 декември. ТСХ-то не съм го тествала до месец след спирането, защото знаех какво ще стане и нищо няма да мога да направя. ПРосто това е процес, който се надявах да се успокои от само себе си.
При тестването март тсх ми беше по-високо от обичайното.
Ще видим есента.
На щж ще свикне без цигарите. Щж явно се побърква, но тук е по-скоро психологически стреса. Тя няма нужда от никотин, нито една част от тялото няма нужда. Даже и мозъка, който след никотин отделя допамин и това ни пристрастява. Ще си свикне и той.
Оправи си храната. Явно си станала либерална спрямо храненето, ами ще ти се наложи корекция отново.
Също така разбери че тия гадости цигарите оказват влияние в/у цялото тяло и реакции след спиране като запек, кила, кашлица, храчки и други глупости е напълно нормално.
Може да отнеме 2,3, може и година за да свикне тялото и да се нормализират нещата.
Та мини на твърдо нввмх и някой друг фаст.

# 146

Казваш, че не си променила храненето. Да не си заместила цигарите с "невинно" похрупване на нещо или дъвки?
Може ли да обясните, защо дъвките не са невинно заместване на цигари или изобщо?

# 147
  • София
Писах "невинно" похрупване на нещо. Не на дъвки. А дъвките съдържат в по-голямата си част подсладители.
Опитвам се да разбера има ли някаква промяна извън цигарите.

# 148
Цигари се отказват, не се заместват.

И на мен ми се е случвало. Имах момент похапвах точно защото съм ги отказала.
На всичкото отгоре бях от пушачите, които след хапване им беше най-хубавата цигара.
И не си обяснявам защо го правех. Е, не беше за дълго.
Няма логика да заместиш един порок с друг.

йоко, в първи пост е писано за подсладителите накрая. Има и линк.
Дъвки дъвча и аз. Но съм свикнала на работа след като обядвам. Като почивам не пипам дъвки.

# 149
  • София
Забравих да питам МамаМарта за менопауза.

Общи условия

Активация на акаунт