Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 123
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Беки, благодаря.

# 121
Ще си разровя утре из папките, аз първия път и тук се бях похвалила за шунката ама то що писане се изписа от тогава... По-лесно из компютъра си ще издиря записките.
Като консистенция става много сочно - не е като печено а по-скоро като тези пушените мръвки които продават в магазините напомпани с какво ли не. Не е и типичната шунка от шунковар де. Ако не се сетя утре до към обед, може някой да ме сръчка на лични, със сигурност го имам записано ами сега вече се изтегнах в креватчето.

# 122
Мдаа, 6,2 КЗ тази сутрин. Sad

# 123
Да дам рецепта, ама като не я намирам Confused
Месото се сварява, после в подправки и в хладилника.
БФФ като намине ще я даде точно.

# 124

🌸beki8, благодаря!
Чаках и аз кога ще ме приеме лл и след като ми изгря звездата за тази седмица, също исках да потърся съвет по тема щж и евентуално какво да я питам на място, ако се налага

Аз си върнах закуската - хапвам яйце (днес с малко маслини и малко кашкавал)Оправи ми се и температурата - 36,1

Направих си във вакумната бульон от ребрата. Част от него направих с желатин. То и купичките без желатин също се желираха 🙃

С това ястие, което ще го изям така охладен, приключвам за лятото с бульоните..С настъпването на жегите, влече ме повече таратора 🤔 Чакам да се появят тиквичките в градината, да премина на тях

Чудесни са ви рецептите, продължавайте да ги показвате. Тази зима варих ребърца във зелев сок и бяха чудно крехки. (според мен колата, която се изпарява, има същия ефект, като някаква киселина, която прави месото крехко)

Отивам да събуждам зверчетата, че трябва да ходят на училище

Dara да гушне розовото зайче от мен 🥰

# 125

Хм, а се води зониран сладкиш.
Виждаш ли ако се хапне обикновен сладкиш какво ще стане? Още по-високо сигурно ще бъде.

# 126
Добро утро!
Ако ви притеснява колата на дъното на тенджерата то успешно може да я замените с бира или вода.
Аз не се тествам отдавна спрях. Нямам идея как са ми кр захар и не възнамерявам да се тествам.
Фотокод
.

# 127

Хм, а се води зониран сладкиш.
Виждаш ли ако се хапне обикновен сладкиш какво ще стане? Още по-високо сигурно ще бъде.

Аз вчера го ядох късно. 10 без нещо. Ако ми оставят едно парченце, ще пробвам до 20,30 да съм приключил.
Ама пак си е към половин банан на такова парче. Аз не съм ял от близо половин година банани.

# 128
Бананите в сладкиша вдигат захарта. Дали няма да стане с ягоди?

# 129
Много вода ще има вероятно. То и сега печенето е не толкова да се опече, а да изчемрее, както викат по врачанско. Grinning

# 130
За съжаление с по-дългия ден и аз се усещам как изместих вечерята по-късно. Според мен това допринася също. Но пък сте имали и повод Simple Smile освен да опиташ и днес + ако ти пасва, както казва Невена - да направиш една разходка бърз ход

Иначе от скоро взех да пия вечер мелатонин и съм на 1/3 от опаковката и вече две вечери подред заспивам от раз 🤭

Интересно ми е за въздействието на магданоза- не предполагах, че е така мощен.

Предстои ни море и сега всички в къщи чинно ги зобя с вит Д 🤭🤭 и профилактично с пробиотик

Dara, мин седмица в аптеката дребното взе да “пазарува” наред по рафтовете.. грабна и масло от чаено дърво. Тъкмо щях да го връщам на мястото му и си викам “абе май го даваха против кърлежи 🤔”, та го взех. Имахме ходене сред природата (не че мин год голямата не лепна кърлеж в популярен градски парк 🤨) и им капнах по обувките (не смеех на кожата, да не направят някоя алергия). После се зачетах, че имало антибакериален ефект и че е подходящ за кожата (ще пробвам върху себе си), както и направих предложението за домашен почистващ препарат 🤭вода, ябълков оцет и няколко капки и изчистих чинно ламината. Малко странен аромат има, за това за тази цел следващия път ще взема нещо по-цвето като напр лавандула

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 09:28 от fotokod

# 131
Добро утро!
Ако ви притеснява колата на дъното на тенджерата то успешно може да я замените с бира или вода.
А, ей това е приказка вече Grinning
Мразя да пия сладки неща и ако остава някакъв аромат или вкус от колата, не ми звучи добре... виж бирата е друго нещо Joy Интересно ми е и на мен защо точно кола - дали за овкусяване или заради нещо в нея дето да променя играта. Но пък аз си питам ей така от любопитство, такъв уред нямам, нито пък тенджера под налягане, така че ще си остане сигурно в архива като за мен. Ама питам все, виж в това съм много добра Grinning

Тъй, изрових какви съм ги вършила с тая шунка миналата година, то се оказа че потребителка ме е питала тогава на лични и съм го описвала за нея, слагам в скрит текст че ще стане чаршаф а едва ли всеки да го интересува.
Скрит текст:
Месото изобщо не е сушено, много е сочно даже, наподобява шунка. Вътре е също толкова влажно колкото примерно някаква пушена мръвка от магазина, то по време на готвенето почти нищо не изтича от него. Този път не съм го теглила но предния път от 850 грама сурово месо готовата шунка беше 650 грама, след часове във фурната.
Рецептата общо взето комбинирах от няколко места, че и аз още експериментирам. От тук пропорциите за солта, а подправките не всичките ми бяха такива, но то това си е въпрос на вкус. В някои рецепти има и 5-10 грама захар на килограм месо, не съм сигурна каква роля играе и този път не съм слагала. Но пък при положение че месото зрее 3 дни в хладилника, кой знае колко и остава нещо от тази захар накрая.
https://mywholesome.life/smoked-pork-neck/
След като се натрие месото, престоява 3 дни в хладилник, хубаво е 2-3 пъти на ден да се обръща. Отделя малко течност но е малко и повечето си я дръпва обратно докато стои. След това се подсушава хубаво и отива на решетката във фурната или в моя случай в еърфраера. Забодох му и един термометър да следя вътре температурата и на 90 градуса, докато стигна към 70 в средата.
За това последното число още се чудя дали толкова да е или малко повече или по-малко, че срещнах различни варианти а още експериментирам. Както и дали да го готвя на 80 или на 90 градуса. На 80 отне май по-малко от 3 часа както беше килограм. Звучи много, но то нямаш какво да му правиш, преди поне 2 часа нямаше и смисъл да му гледам градусите изобщо. По-малки парчета биха се сготвили по-бързо.

Като стигне 70, го оставям да се охлади извън фурната и като е изстинало, вадя термометъра, увивам в хартия за печене и нощува в хладилника и вече на другия ден режем и ядем. Носи на замразяване, така че занапред по повече наведнъж и после замразено на по-малки парчета.
Предният ми опит беше с бут или плешка, не помня вече, но не беше врат. Пак стана добре.
Този на снимките в линка стои повече като изпечено месо, може би се е презастраховала малко авторката.
Намерих някаква стара снимка на моето от тогава, като я кача във форума цветовете стават безобразни, но си личи че е доста сочно.

Овкусяването със сигурност ми беше различно от това в рецептата в линка, аз едно че и от няколко места събрах идеите, друго че нито хвойна, нито пушена сол имаше откъде да взема. Нито пък карамфил исках да има. Наблегнах на пушения червен пипер, всичкият ми беше такъв. И вместо хвойната сложих малко сух розмарин, отива му наистина някакъв такъв тръпчив аромат. Всякакви подправки стават според мен, ако ще се правят сандвичи за работа или за училище може би не точно чесън или розмарин, че са силни и се задържа аромат наоколо.
Моя приятелка го пробва този метод с пуешко и беше очарована, при нея в Турция е проблемно точно свинско да си купи, но за пуешкото започна сравнително често да си прави така.

# 132
Аз съм правила свински ребърца на фурна с кока-кола и наистина стават уникално крехки и сочни. Не се усеща никакъв сладък или подобен на кола вкус. Аз никога не съм обичала кола, но за готвене си я бива!

# 133
Може, аз като не я харесвам и по принцип, кога е имало вкъщи такова нещо че да пробвам Grinning
Пробвала съм преди години глазирани крилца, но то там е друго, те се варят потопени в колата докато изври и стане като гъст сироп, даже не помня дали беше кола или пепси но трябваше да си е със захар, не от фалшивите. Като за един опит беше вкусно, не повторих обаче Grinning
Това на Дара ми звучи като съвсем да не остава нищо по месото, затова се зачудих с каква цел се слага.

# 134
  • София
Здравейте! Отдавна не съм чела тук, тъй като нямах нужда… та след третото раждане всичко се промени- Хашимото, ИР, килограми, но осъзнах всичко и минах на ВМНВ хранене и чудото се случи- по-лека станах с 30 кг., започнах дори да прегрешавам и пак отслабвах- мечта! Докато… преди шест месеца отказах цигарите! И сега съм почти 10 килограма отгоре! Продължавам да спазвам диета, спортувам двуразово и… дебелея. Кръвните на гладно са почти 6 захар, гликиран хемоглобин 5,7 процента. Обременяване не съм правила отдавна. В задънена улица съм! Ще съм благодарна за съвети…

MamaMarta, а други изследвания пускала ли си? Витамин Д, В12, желязо, феритин? Как са щитовидните хормони?
Казваш, че не си променила храненето. Да не си заместила цигарите с "невинно" похрупване на нещо или дъвки?
Мериш килограмите, а талия и ханш в сантиметри?

Общи условия

Активация на акаунт