Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 153
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 165
И на мен ми е странно това с гликирания. Дали не е грешка?
Витамин д колко пиеш? Ох, то въобще казваш, че си ги зарязала.
Знам, че не ти е лесно, ама пий Д-то.

Frozenn, къде видя тук тсх 3? Аз не виждам.
Аз не виждам никакво тсх.

# 166
Тайс, ти направо си желЕзна бе жена, предвид всичко през което минаваш...
Тая КЗ сутрин да не би тогава да си ти е просто сутрешния пик точно когато я мериш? През деня едва ли ти е до мерене, предполагам. Не ми звучи невероятно за гликирания, всякакви неща сме виждали тук. Ама пък я виж какви триглицериди, те и девойките нямат такива сигурно Grinning
Ей сега ще се завърти сигурно и Невена да каже как не бива така с рН-то и с витамин Д, ама ти си ги знаеш тия неща де. Иначе предвид ситуацията в която сподели че се намираш, трудно може да очакваш да ти е наред всичко, за съжаление, правиш каквото можеш и това е.
ТСХ и аз не видях май, взех да се чеша по главата тука. Виж тия другите неща дето са обозначени като високи не ги знам какви са, дано някой друг се обади по този повод с коментар.

# 167

Тук, ама стана недоразумение.

Благодаря ви за мненията и въпросите! ЩЖ изследвах преди месец- беше около 3 и ендото каза, че всичко е наред

# 168
Фрозен явно на друг пишеше. Не съм пускала тсх, защото профилактиката ни е в Св. Пантелеймон, пътувам и реших и кафе да пия, а знам, че влияе на щитовидните .

Нати, не са много високи Joy
Нещо си там, по кръвта. Не ги мисля.
Елорка, може и да не е грешка. Сутрин е много висока, обаче съм мерила и 4, 4 преди обядо-вечерята. Дано да не е грешка. Защото се бях приготвила да започвам глюкофажа пак. Нали си купих, да си имам, а си го спрях.
Започнах вигантола и омегата, взех си и вит. Ц на прах.
И магнезиев цитрат си взех, на Солгар. На Хая лабс изчезна магнезият и това е то. Питам, нали съм редовна по аптеките, нямат.

И ще сменям явно Омегата. На Натурал факторс е, големите буркани, но явно не помага на холестерола. А в ДМ още няма любимото ми масло от крил, имам за един месец, и него почнах.
Скрит текст:
Бе трябва да влизам във форма, просто съм като парцал, днес пак ходих до майка и много, много се разстроих.

# 169
  • Варна

Тук, ама стана недоразумение.

Благодаря ви за мненията и въпросите! ЩЖ изследвах преди месец- беше около 3 и ендото каза, че всичко е наред
Да, за мен ставаше въпрос. Аз си имам Хашимото. Пия л-тироксин 50 мг. Имам завишен МАТ. Ендото е най-доброто в голям град, уж…

# 170
Ох, тоз твой холестерол.
Не знам вече.

На хая лабс не взимам вече.
Не е ясно колко са качествени.
Марка на сила бг са. Представят ги като американски. А там не са чували за тях.
Та на тези не взимам нищо.
Имам цитрат сега, като свърши ще мисля от кой друг да взема.

# 171
Интересно че в аптеката до вкъщи собственикът също тактично ме насочи към друга марка като посегнах към нещо на Хая. Не помня даже какво беше ама пак нещо тривиално, може би витамин Д съм заглеждала или от сорта. Те са много заредени откъм добавки, малко такива аптеки съм виждала, че дори и знаят за какво говорят ако нещо тръгнеш да питаш за съвет или кое какво е. Това последното вече е рядкост Grinning
Ама пък един тъп магнезиев цитрат какво толкова има да му объркат или развалят? Той сигурно самият цитрат е по-евтин от останалото - помощни вещества, капсула, опаковка и прочие... не знам на тази марка колко струва де, ако сравнявам с на Natural Factors най-големия възможен буркан и то от iHerb където е и по-евтин, чист цитрат на прах ми излиза наполовина като цена. А те все пак не го купуват по половин кило както аз от Тримарт ами в по-големи количества и къде по-евтин.

# 172
Моят холестерол е над 8, ако това ще те успокои Joy. Но и моите триглицериди са 0,5, така че хич не го мисля. Даже му се радвам. Няма да ме хване скоро деменция.
Омега 3 не сваля холестерол, а триглицериди. Аз пия в индустриални количества, а холестеролът хвърчи…
Витамин Д трябва да се качи, не е хубаво да е толкова нисък.

# 173
Тайсче ❤❤❤
Кажи ми ако с нещо мога да ти помогна знам през какво минаваш. Вървях и аз по този път ...

...
Днес голямо готвене. С това стоене в къщи съм на път да откача😃
Малката папка, ама и майка и да не остане назад и тя плющи😂
За народа пиле с картофи за 1 мрън с ориз той картоф не обичал. Големия мрън си поръча направо гъстата супа с пиле (каша)😃
Много я обича и продължава да и казва супа 😂
Дъщеря ми пилешко супа искала ама от моята нейната не ставала незвам си какво и на мен един стек на фраера🤩🍷
Я кажете какви пари е в България?
Тука тоя грамаж е 3.99£

.

# 174
Към 8-9 лева ги гледам в Лидл. В Перник най-новия им магазин често имаше на 50% и взимах, но напоследък си орегулираха заявките явно и йок.

# 175
Соленичък излиза рибай и тук, всъщност не знам за там дали това минава за скъпо де, стандартите са много различни в двете държави.

# 176
В дългосрочен план като се храня НВВМ има ли някакви дефицити на витамини, които може да ми се явят? Например нещо от Б групата, нали не ям зърнени никакви.

# 177
Не. Б витамини има в месо, яйца, млечни... по-вероятно е веган да получи такъв дефицит отколкото някой на режим като нашия.

# 178
  • на острова на мечтите
Тайс, и моят холестерол е отгоре, но пък триглицеридите са ми бомба. Наскоро гледах във фейсбук една лекарка, гастроентеролог, която обясняваше, че триглицеридите са важни a не холестерола. Щях да си запазя линк към видеото, ама така и не го направих. Ще го потърся.
Съжалявам за майка ти! Днес е годишнина откакто маминка ни напусна и ми в мъчно, макар че минаха много години 🥺
Дара, ❤️ не ги разглезвай твоите домашни, че после няма отвикване, ей!
Тази вечер голяма салата с цикория, радикио, пресен лук и малки доматчета. И рулца от телешко а пуешко филе и горгонзола.
За регулиране на висок холестерол:1 рецепта- чай от каркаде, пръчка канела и пръчица джинджифил; 2 рецепта -сварява се ябълка нарязана на  кубчета и канела. Пие се на гладно.

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 08:51 от danilu

# 179
Тука нали разправяте, че физическата активност смъква захарта, та рекох да пробвам. Като станах измерих 5,8. Направих си упражненията - 100 клека, 80 горни коремни, 60 долни, 40 лицеви , всичко разделено на по две серии. За 20 минути гимнастика - 5,0!
Яко! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт