Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 165
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 195
Тези за кафе са по-нисък процент, ама пък то колко количество е че да се втелясва човек и за това? Малките дозички са 10%, каничката май 12% беше. Вече кутийките са и по-високи проценти.

# 196
  • София
Започват да ми се изясняват нещата. Много благодаря за включванията!

# 197
Пък то имало нова тема, а аз блея и се чудя защо никой не пише.

Влизам да се похваля с инсулин на гладно 2,79 от последните изследвания. Гликираният хемоглобин са ми го измерили или изчислили на 5,1 което ми се струва височко на базата на меренията на КЗ през последните месеци и фастовете, особено на фона на храната която ям обикновено и която не ми вдига захарта повече от 6.
Не съм имала и някакви сериозни прегрешения през последните месеци. Обикновения ми хемоглобин не е също нисък.

# 198
Елора, може ли рецептата за сладкиша?

# 199
В първия пост баш на края е
Grinning

# 200
Не знам, на мен 5,1 си ми звучи добре за гликиран. Тя не ти се вдига много захарта, но реално и не пада много, ти не правиш хипогликемии като си на такова хранене. Че има накъде да слезе още, има, преди да се счита за нисък. Но нужно ли е непременно? Надолу под 5 вече е с много фастове, поне от това което съм срещала че нали и аз все нещо ровя и чета или гледам.
Има и нещо друго в това отношение, не знам обаче доколко променя резултата, може и с много малко да е и да няма значение. Срещала съм някъде че на кето хранене червените кръвни клетки живеели малко по-дълго, сега това го мернах някъде без да мога да прочета подробности, може и във видео да беше споменато покрай нещо друго.
Имам гадния навик да ги слушам докато върша нещо друго и на моменти се отплесвам много Grinning Слушам нещо на английски и то сравнително специализирано, пък през това време чета или пиша нещо друго, понякога то пък е на български и поизтървам по нещо тук-там Grinning Понякога връщам да чуя пак, ако се усетя, но не винаги се и усещам, зависи колко съм се разсеяла.

# 201
Най-накрая успях да ви изчета!😃🤗
От вчера съм на фаст, менюто през предишните дни беше това:

Малката е голям фен на сиренето Бри, унищожава завидни количества.😆
Онзи ден правих гурме сос😂 от алабаш и бели аспержи (трябваше да ги "консервирам" по някакъв начин, за да не ги хвърлям после):

Получи се сос с много приятен цвят, не се хваща на снимка, но на вид е нещо като картофено пюре с много, много сметана.😀
Stryper, яйченият пудинг е правен по тази технология на пара- използвах пилешки бульон в количество колкото жълтъците, бучка масло и 5 жълтъка (2 формички като за крем карамел ми се получиха):
https://m.youtube.com/watch?v=NXEL9Fd5ep4
Гущер, при някои хора след движение КЗ се покачва, при други пада...Когато носех постоянния сензор, ми хрумна да правя късно вечер и там много добре си се виждаше пикът след тях...😂
Тортата този път беше много лесна😊, даже може да и' се направи и още по-семпъл крем (примерно само разбита сметана) и е ок и за начинаещи.🙂 На основата на кето шоколадовите лави са блатовете- които пък винаги се харесват, а и са съвсем лесни. Подходящи за супер начинаещи.
Nevermoresleep, според мен просто гликираният ти хемоглобин излиза малко фалшиво по-висок от реалното, защото си почти напълно на карнивор.🙂 Чудесни резултати, браво!
Eeriebo1, браво и на теб за постигнатото!🙂
Елора, чела съм за Хая Лабс, но пък точно техният магнезий за мен е уау (не ги знам какво слагат вътре😂, но съм много доволна).
Тайс, 🤗🤗🤗 Това с агнешките глави е култово!🤣
Данилу, съжалявам за тъжната годишнина.🥺🤗
Заек, на коя марка е настърганото сирене, откъде го купуваш? Не съдържа ли нишесте?
Да се похваля, нацелих си оферта на гири 2 х 3 кг и си ги купих! Много съм доволна, отдавна им се канех, но чаках новото зареждане- те пък ги намалиха на 16 лв!🤩

Казваш, че не си променила храненето. Да не си заместила цигарите с "невинно" похрупване на нещо или дъвки?
Може ли да обясните, защо дъвките не са невинно заместване на цигари или изобщо?
Например...дъвките Орбит Watermelon съдържат: подсладители (ксилитол, сорбитол, манитол, аспартам, ацесулфам К. И още: заготовка за дъвки, сгъстител (гума арабика), ароматизанти, влагозадържащ агент (глицерол), лимонена киселина, емулатор (соев лецитин), ябълчна киселина, глазиращ агент (карнаубов восък), антиоксидант (БХА).
Това последното дори не го знам какво е...🤪 Използвали са пет вида подсладители. А, гшицеролът също мисля, че е и подсладител, освен че го слагат и за консистенцията...

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 23:35 от dolce miele

# 202
На мен от дъвките ми пресъхва устата.
Мен ме подкара главоболието днес и сега сложих сол във водата. Не знам дали ще помогне, но няма да навреди предполагам.

# 203
Не знам, на мен 5,1 си ми звучи добре за гликиран. Тя не ти се вдига много захарта, но реално и не пада много, ти не правиш хипогликемии като си на такова хранене. Че има накъде да слезе още, има, преди да се счита за нисък. Но нужно ли е непременно? Надолу под 5 вече е с много фастове, поне от това което съм срещала че нали и аз все нещо ровя и чета или гледам.
Има и нещо друго в това отношение, не знам обаче доколко променя резултата, може и с много малко да е и да няма значение. Срещала съм някъде че на кето хранене червените кръвни клетки живеели малко по-дълго, сега това го мернах някъде без да мога да прочета подробности, може и във видео да беше споменато покрай нещо друго.
Реално си пада. Около 3 - 3 и нещо нощем и около 4-4,5 през деня. Чак след хранене се вдига около 5,5 и не стига до 6. Захарта от лаб изследването беше 3,96 което е типично за сутрешната ми.
И аз съм го чувала това за по-дългия живот, но дали е фактология или само предположения не знам.
Най-висок ми е бил 5,5 когато бях още съвсем прясно НВВМХ, та 5,1 не ми се струва кой знае каква драстична разлика.
От тази таблица излиза, че при гликиран 5,1 средната глюкоза е 5,8 което ми се струва височко за мен.

# 204
Долче, как ми се прияде крем карамел.

Орбит са ужасни дъвки. Като ги ям после имам отвратителен вкус, някак странен от тоя аспартам. И устата ми става някак странна, леко суха.

На триза са без аспартам, на софармаси също и елма мастиковите.
Ама пак казвам, с мярка. Ох, помня преди дъвчех по 3-4 дъвки на ден. Оделно ментови бонбони. Много ми беше трудно да се разделя с ментовите бонбони. С много неща се разделих, но за тези ми беше много тегаво.

Аз тия дни си викам къде е Невър, тя се заплеснала по старата тема Joy
Браво за изследванията.

# 205
Елора, малко е като крем карамел яйченият пудинг, ама в солен вариант и без карамела.😂 Със сметана и евентуално някоя добавка за овкусяване ще се получи чудесно също.
Това е рецептата за тортата за 1-ви юни:
https://m.bg-mamma.com/?topic=675266.new#new

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 13:47 от dolce miele

# 206
А дъвките Elma? Аз такива дъвча основно. Орбит взимам понякога на обяд когато съм изяла 3 стръка лук, а съм на работа, а колегата не понася зелен лук.

# 207
Лук на работа не бих яла. Съобразявам се.
Даже чесън ако ям вечер и знам, че на сутринта мириша, но понякога ми се хапва пък.
Както казах ям само на работа след като обядвам да почистя и освежа.
Орбит е тотален боклук. Прочети повече за аспартама.
Елма може.
Като цяло и подсладители трябва да се избягват. Дори и полезните.
Коментирано много защо и в първи пост е обяснено.
Затова макар да ги дъвча чат пат, избирам по-малкото зло както се казва.

Ох, Долче таз торта е уникална.

Скрит текст:
Аз рд ще имам скоро и мисля да си купя. Няма да се мъча де.
Мисля да развратнича с амарето с вишна.

# 208
На мен дъвките ми докарваха неприятни усещания в стомаха, все едно дупка имам и не дъвча от години. Ако толкова е зор да не мириша на нещо, предпочитам да си измия зъбите.

# 209
😋ехе, dolce! ще огладнея заради теб! а се отказах от вечерята, че утре ще ходя при ЛЛ и ще пускам там год проф чудесии 🙄

Nevermoresleep, мн интересна таблица.. А аз се присетих - нямаше линзависимост между хемоглобина и гликирания хм?🤔

Гледам си моите изследвания сега:

хвмоглобин 131
глюкоза 4,64
гликиран 5.5 (🤔отдавам го на 2 седмици боледуване малко преди изследването- трясна ме температура, гърлобол, кашлица, сополи.. от всичко по много 🤨🤨)

Хая лабс - взела съм мелатонин, 1/2 съм ипила.. заспивам вечер като бебе до няколко минути съм нок аут 🤭🤭

Общи условия

Активация на акаунт