Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 356
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 495
  • В центъра на моретата
Обикновено нежеланието ми да правя конкретни сладки неща си проличава в резултата на готовия продукт. Тогава ми беше първия път като пробвах във фраера. По рецепта, в него като се прави не се слага вода - не че някои не слагат. Времетраенето много зависи и от какъв материал са направени купичките. Разбрах си грешката тогава (освен нежеланието Simple Smile ).

# 496
Аа, пробвах аз преди време крем карамел във фраера. Аз през живота си и нормално не съм правила такова и добре си бях, ама пусти мерак за експерименти Grinning
Един опит, резултатът нямам думи да ви го опиша, а хем не съм мълчалива. Споменах ли че съм си добре и без крем карамел? Joy
Яж си, Натке, кифтетата и не се щуросвай...

# 497
Обикновено нежеланието ми да правя конкретни сладки неща си проличава в резултата на готовия продукт.
Обикновено и при мен е така, когато нямам желание да правя нещо.🙂

# 498
Нямам намерение да вкарвам въглехидрати докато не си стигна килограмите, които искам. И тогава ще е пак хапка-две колкото да мине мерака. Даже на детето на рождения ден тортата само ще я мериша тези дни. 😅

Ами чудех се вече на къде и най-лесно ми се стори към КЕТО. Просто ме притеснява рязката промяна в калориите нагоре и да не си вкарам автогол. По цял ден тичам след детето и пак резултат 0... само ЯЧ даде резултат обаче пак не е колкото очаквах. Sad Големи надежди имам за КЕТОто.
Калориите са без значение, от значение са вида и количествата храна. Тялото ти използва и разбира, образно казано, хормони и хранителни вещества, не фотони.

Да, така е. Сега ще направя едно плавно преминаване с постепенно увеличение на мазнините. Не ми се иска да е рязко защото не знам как ще реагира организма ми.

И последно да питам - ОК ли е протеинов шейк 1 път през деня? Има 4гр въглехидрати 0 захари в дозата. Отделно мисля МСТ на прах да си взема и да добавям въпреки,че има в микса за шейка. На sunwarrior гледах,  чист състав са. Даже имат таргетиран протеин специално за хора на кето режим.

Трудно ми е без закуска. Рано ме вдигат... В  5ч и лягам 22ч, отделно ми се гади сутринта от това ранно ставане и ако не вкарам нещо в стомаха едва избутвам  до обяд. Цял живот така ми е след ранно ставане и ми се иска да вкарам и една доза шейк сутринта като излизаме на разходка. Тези две седмици на ЯЧ едва ги изкарах без нещо сутрин. 🫣

# 499
Здравейте, момичета. Извинявам се, че пак влизам с 200 в темата.
Направих си ОГТТ, но резултатите не ми се виждат никак добри.

Явно си имам ИР и с тази глюкоза 8.87 не знам дали не може да се говори и за диабет. Как ви се струват?

# 500
На мен не ми се струват толкова зле като стартови позиции, напротив. Нека и другите се изкажат.
Инсулинът доста скача на първия час и остава височък, но при дългосрочно добро хранене, ще се оправи и първоначалният дори ще падне още.

# 501
Нала, резултатите ти за инсулина са като моите - за 2 години режим ги свалих до 4,5 на гладно - натоварване само веднъж направих. Кръвната ми захар беше много по-ниска и там не мога да кажа нищо. Лабораторията няма ли референтни стойности за първи и втори час. Намерих този блог и цитирам
Първи час след обременяване с глюкоза:
Нормални стойности – под 8,9 mmol/l
Нарушен глюкозен толеранс между 8,9 и 11,0 mmol/l
Диабет над 11,0 mmol/l
Втори час след обременяване с глюкоза:
Нормални стойности – под 7,8 mmol/l
Нарушен глюкозен толеранс между 7,8 и 11,0 mmol/l
Диабет над 11,0 mmol/l

Надявам се не си се стресирала прекалено, стискам палци да си спокойна и темата да ти е полезна за първоначалните стъпки при промяната на начина на хранене и живот. На мен ми беше безкрайно полезна. А пък дори ии да става дума за диабет (сега или след време) - стига да е тип 2 също се коригира с промяна на начина на хранене и живот. Все пак се консултирай с лекар (препоръчан или дори повече от един).

Отделно - попаднах на съдържание в ТТ от една дама, която има около 10 килограма кожа и мазнинки около кръста, но дава съвети и има клиенти, които съветва какво и как.

Та в клиповете има един за кафето и колко цитирам "пагубно" е то за нас. Аз проблем с кафето нямам и не ме интересува какво ще ми каже някой инфлуенсър, който дори само на собствения си гръб не е преборил проблема още, но все пак погледнах коментарите и нещо ми направи впечатление.
Данни от човек за измерени резултати на 30 минути.Ббих искала да помоля ако някой е правил изследване освен на първи час и на 30 минутки и или знае нещо за това. Доколкото намерих информация при някои хора захарта е по-висока на 30-та минута отколкото на първи час. От друга страна захарта реагира на храна след 20 минутки (по данни от статии). Та ако реша да правя експерименти в лаборатория струва ли си според вас да включа и измерване на 30 минути.

Не съм коментирала там за да не вдигам съдържанието в алгоритмите на тикток и да не стига до повече хора подобно съдържание, но все пак.

Ето клипа с кафето  - https://www.tiktok.com/@monikamysmile/video/7379220863633198368

А това е талията на този "коуч" - https://www.tiktok.com/@monikamysmile/video/7375125140419398944

Не искам да се разбира погрешно, нямам проблем някой да е в процес на борене с коремните мазнини и да споделя и или търси информация, но да дава съвети и то с категоричност в тона (а и срещу заплащане) съм категорично против. Моята талия в момента е 60 см. и си имам ИР още и много внимавам какво и как правя, но да давам указания кой да пие кафе и кога ми се вижда абсурдно до безобразие.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 12:23 от Annika Hansen

# 502
Тая ли убавица беше с помелото, че дали даже не бяха 2 броя от него? Признавам си че не я отразих много тогава като ставаше дума тук, та ми прилича бегло ама знам ли.

# 503
И последно да питам - ОК ли е протеинов шейк 1 път през деня? Има 4гр въглехидрати 0 захари в дозата. Отделно мисля МСТ на прах да си взема и да добавям въпреки,че има в микса за шейка. На sunwarrior гледах,  чист състав са. Даже имат таргетиран протеин специално за хора на кето режим.

Трудно ми е без закуска. Рано ме вдигат... В  5ч и лягам 22ч, отделно ми се гади сутринта от това ранно ставане и ако не вкарам нещо в стомаха едва избутвам  до обяд. Цял живот така ми е след ранно ставане и ми се иска да вкарам и една доза шейк сутринта като излизаме на разходка. Тези две седмици на ЯЧ едва ги изкарах без нещо сутрин. 🫣
Не мисля, че е проблем допълнителния протеин, особено ако не ядеш големи количества храна като мен и имаш затруднения да наваксаш необходимите за деня само от храна. Разбира се, протеинът не трябва да има излишни добавки. Не гледай само въглехидратите, а виж дали няма добавени други скрити неща като овкусители и подсладители. Най-добре все пак да е от храна, а не на прах, но понякога се налага и не е фатално.

Лично на мен, кафето не ми мърда захарта въобще. Ако го пия и с мазнини, даже КЗ спада в хода на деня.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 12:44 от Nevermoresleep

# 504
И аз имам проблем с набавянето на достатъчно храна, като съм на режим. Просто нямам такъв голям апетит, засищам се лесно и оттам креатинин, протеин, желязо ...всичко пада. Кой протеин ще препоръчате от тези всичките, те са десетки... Този, който е с колаген, добър ли е?

# 505
На мен ми е в повече протеинът и трябва да вдигна мазнините.

# 506
Овкусени са повечето протеини на прах и то сладки, то няма кой да ги купува и пие иначе Grinning Има и без такива екстри, намират се но сещайте се колко са популярни, те не са никак вкусни. И пак това не е за редовно де, мисля че имаше споменато и в първия пост по този повод.

# 507
На мен ми е в повече протеинът и трябва да вдигна мазнините.
Никакъв проблем нямам аз с мазнините. Масло с лъжицата мога да ям, ако не се спирам Laughing
Но протеини трудно ми се ядат, да му се невиди.

# 508
Момичета, набързо
Тъкмо гледах онлайн сесия с ендокринолог и мисля, че темата ще е интересна - има запис на фб стр на синево

Интересен момент за Елора (незнам колко се отнася към трб точно и дали си се оплаквала от щж 🤔)- при хипо функция има забавяне на метаболизма, от там запек

Някой тук при нас беше с гастрит - обясниха, че ако не се намира причина от гастро преглед, може да се търси такава при щж. Хуперфункцията забързва отделянето на сокове/секреция и от там дразнене/гастрит

Лайвът е с акцен за щж и менопаузата, на финала малко поговориха и за щж и тийнейджърите

# 509

Трудно ми е без закуска. Рано ме вдигат... В  5ч и лягам 22ч, отделно ми се гади сутринта от това ранно ставане и ако не вкарам нещо в стомаха едва избутвам  до обяд. Цял живот така ми е след ранно ставане и ми се иска да вкарам и една доза шейк сутринта като излизаме на разходка. Тези две седмици на ЯЧ едва ги изкарах без нещо сутрин. 🫣
Не мисля, че е проблем допълнителния протеин, особено ако не ядеш големи количества храна като мен и имаш затруднения да наваксаш необходимите за деня само от храна. Разбира се, протеинът не трябва да има излишни добавки. Не гледай само въглехидратите, а виж дали няма добавени други скрити неща като овкусители и подсладители. Най-добре все пак да е от храна, а не на прах, но понякога се налага и не е фатално.

Лично на мен, кафето не ми мърда захарта въобще. Ако го пия и с мазнини, даже КЗ спада в хода на деня.

Ами този протеин, който съм харесала е главно изчистен. Овкусител има ванилия или какао и до там, обаче е истинска ванилия/какао. Стевия има като подсладител, но 1 път на ден мисля,че няма да е кой знае колко зле. Принципно трудно ям през деня, няма да ми навреди предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт