Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 346
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 570
Досега не съм превишавала 20 грама въглехидрати на ден, откакто започнах с режима. Ям си зеленчуци, но поради здравословни причини съм ги ограничила сериозно.

# 571
В яйцата, в черния дроб също има вгх, между другото. Именно, ако не се ограничават количествата на зеленчуците, 20 грама вгх на ден могат да се подминат и с тях.🙂

# 572
Това казвам и аз, че сметаната не е основна храна и обикновено в другите неща ще има повече. Това за който изобщо държи да са му до тия 20 грама, защото не всички държат на това.

# 573
  • В центъра на моретата
dolce, това е, сметаната. Купувам я от кварталния магазин MyMarket, но не помня цената. Мисля, че не е много по-различна от тази на линка. Има я в повечето вериги - не нещо рядко срещано. Харесва ми и като консистенция. Вземала съм и на други фирми едно време, ама нещо не ми допада
наха и се ориентирах към тази. Е, не робувам на марки, ако няма зареждане в момента, вземам каквото има.  https://www.ebag.bg/smetana-olympus-zakvasena-20/13585

Днес получих доставката на ластици и пружини. Ама този път пружините са със силиконови ластици, че иначе  металните много скубят. Човек може да си оформи прическа Simple Smile. Поръчах и един стопер за крака за коремни преси. Много съм доволна.

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 20:09 от zaek

# 574
Аз си купих днес от лидл 20 % сметанка.
Ще си правя кокосов кекс Stuck Out Tongue Winking Eye

# 575
Мда, издъних се днес с режима по отношение на макросите. Скочих и над 20 грама чисти въглехидрати, но не съм яла нищо нережимно, така че ще се преглътне някак си.

# 576
Не си го слагай на душата.
Ще се стресираш. Стреса ни е забранен Grinning

# 577
Говорихме преди време за рибени масла, омега 3 и т.н. Това как е? По една капсула, както го дават или?

# 578
Говорихме преди време за рибени масла, омега 3 и т.н. Това как е? По една капсула, както го дават или?

Поне по 3 дневно пий.

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 23:25 от bubanka

# 579
Стига бе! 111 лева дадох за 5 месеца уж!! Anguished

Каква е разликата м-у нввмх и кето? За половин година режим и мой срам, не съм научил?

# 580
ВМНВ е по-широка рамка, кето е да кажем по-екстремен вариант на ВМНВ хранене. Заради това някои гледат толкова стриктно 3 грама ли са или 4 на 100, а други бихме си го преместили в другия крачол ако имахме какво Grinning

# 581
При кето храненето въглехидратите са 5 % от общите калории, протеини 20 и мазнини 75. Целта е и влизане в кетоза. При нисковъглехидратното хранене макросите могат да варират. Примерно 20/30/50 вгх/п/м. Или пък 20/50/30.

# 582
Ми то 100 грама краставица съдържат 2 гр. въглехидрати, а 5-6 грама цялата. На ден ям 2-3 + въглехидрати от сирене, яйца. Специално за мен кетозата е трудна работа. Но не ми е зор, стига да свалям по 3-4 кила на месец. Тази закуска ми забави прогреса, но нещата май пак потръгват. Само за 5 дни 1 см. от екватора и дрехите отново започнаха да се разширяват. Grinning

# 583
Гущер, винаги има плато. И аз съм имала и е траело много време, даже месеци.

Иначе никога не съм изчислявала колко в ям. Много ми е стресиращо да смятам Joy
Значи дай си ми там салатата, яйцата или пържолата и туй то.

Ами опита, не стана.
Иначе какво закусваше? Я кажи.

# 584
Гущер, не ти е проблем закуската, а съдържанието на чинията… Вече веднъж ти писах, че ядеш много млечни и смесваш протеините в едно хранене. Артемис ти подсказа, че режимните сладкиши са твърде често. Шарпи даде пропорции, от които можеш да се възползваш (според мен 20/50/30, че мазнини си имаш собствени да ползваш). Момичетата ежедневно пишат и все едно и също въртят - проста храна месо + зеленчуци…
П.с. Моля ви не започвайте пак Hug

Общи условия

Активация на акаунт