Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 239
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 900
Статините са евтини, повече други неща им се радват като предписват и ги стимулират Grinning
Но да, наслушала съм се как се изказват че примерно към и над 50 години не можело то нищо да не вземаш, най-малкото поне хапчета за кръвно, всички Grinning

# 901
Това с холестерола и животинските мазнини май са отживелици, но да ме поправят, ако греша.
Вече се уморих да повтарям като папагал за тоя пуст холестерол. Всеки втори холестерола та холестерола.

Животинските мазнини и холестеролът няма нищо общо, холестеролът в кръвта не идва от холестерол в храната. Какъв ти е холестеролът? Най-важни са триглицеридите и съотношенията също. Общия не го гледай особено, LDL и триглицериди гледай
Даже и LDL няма какво да се гледа - гледа се HDL и триглицериди, ако изобщо се гледа нещо.

# 902
LDL e много сложна съставка на холестерола. Не е току така - оу висок ти е “лошия” холестерол, шА мреш! Той се дели на няколко вида частици. И само едни от тях са опасни и далеч не при всички въобще ги има. За наличието им се съди обикновено по завишените триглицериди. А те пък се повишават от захар! Не от наситени мазнини. Иначе имало някакво  специално изследване за LDL, ама било скъпо и не го правели почти никъде. У нас едва ли изобщо.

# 903
LDL e много сложна съставка на холестерола. Не е току така - оу висок ти е “лошия” холестерол, шА мреш! Той се дели на няколко вида частици. И само едни от тях са опасни и далеч не при всички въобще ги има. За наличието им се съди обикновено по завишените триглицериди. А те пък се повишават от захар! Не от наситени мазнини. Иначе имало някакво  специално изследване за LDL, ама било скъпо и не го правели почти никъде. У нас едва ли изобщо.

АпоБе ли е изследването, че и аз го четох като по-детайлно изследване на LDL и си го пуснах, в Рамус?
То ми е в реф.стойности

# 904
Те май в повечето лаборатории не ги изследват директно отделните съставни а ги пресмятат само. Поне преди време беше така, сега не знам има ли откъде да разбера и дали е еднакво навсякъде.
Оправи си храненето и дефицитите, за да овладееш КЗ, остави го тоя холестерол сега.
Да не подхващаме и референтните стойности на едно и трето и пето, че това не е за посреднощ Grinning

# 905
Честно казано, не знам как му е името. Не съм проверявала, хубаво е че го правят и тук. Знам, че има такова, но не съм се интересувала, макар че общият ми холестерол е над 8 и би трябвало вече да съм умряла Joy

# 906
От клековете ми се втвърдиха краката, но ме изненада, че имам мускулна треска на задника от нападите. Joy Явно клековете не го товарят.
От едно известно време нещо започна да ми подпира под мишниците. Мачках се, да нямам някакви бучки, увеличени лимфни възли.... Като почнах упражнения с гири, става съвсем осезаемо. Simple Smile Много е мотивиращо! Wink
Работя за такъв гръб като на Шарпи. Ако си се върнала от морето, сподели линкове на твоите упражнения.

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 07:48 от Гущерът

# 907
  • на острова на мечтите
Но да, наслушала съм се как се изказват че примерно към и над 50 години не можело пита: :ищо да не вземаш, най-малкото поне хапчета за кръвно, всички Grinning
Преди няколко години ходих да си правя операция на катаракта и преди да ми сложат упойка, момъкът ме пита : Високо кръвно? Не; Диабет? Не. Кардиологични проблеми? Не. Алергии? Не. Чак се стресна милият 😂 А другият пациент, който чакаше за операция на ухо като започна- високо кръвно, диабет, кардиологични някакви оплаквания 😱 Чак ми стана неудобно, че беше поне десет години  по-млад от мен☺️
Arwen, 😁

# 908
Здравейте, момичета, преди малко си взех изследванията. Витамини и добавки бях спряла за две седмици. Изкарах ужасен вирус, който още ме мъчи, вече 10 дни. Стомах, черва, гърло, дори венците ми са възпалени. Не съм в Зоната откакто ме хвана тоя вирус.
Моля за мнение:

# 909
tky, така е, но и хома индексът беше написан под стойностите отпреди и си беше трудно за интерпретиране. Браво за постигнатото дотук.🙂 Не искам да съм лошият вестоносец, но ще е необходимо много повече време, за да се овладее напълно инсулиновата резистентност. Понеже едва ли се е появила за месец-два. Но важното е, че работиш по въпроса.
Видно е че ИР и проблемите със ЩЖ вървят ръка за ръка - по скоро ръка след ръка . Аз честно си признавам, че ако не бях се обърнала към специалист Аюрведа и той ми поиска други маса изследвания , едва ли щях някога да се тествам . Чудно защо ендокринолозите не назначават такова изследване? Или може би назначават ама при задълбочаване на проблема?
ПП наясно съм че ИР не  се лекува за 3 седмици....  аз продължавам да се боря. И познавам хора, на които за 3 мес инсулина им е падал от 35 до 6 ... но млади хора ( друг е въпросът , че  нямаме култура на хранене и много родители в желанието си да имат по едри деца могат да улеснят ИР , а и какви продукти ядем ... но това са други теми )

# 910
Той може разбира се при някого да спадне на гладно и за кратко време (за ИР 3 весеца са си кратко) но това не значи че е възстановена все още чувствителността и че айде, чисто нов си. Де да ставаше така...
Но и спо-малко да спада, въпросът е да се действа и да има развитие в правилната  посока. Към здравето, а не към диабета.

Колко пъти са ме питали като откажа нещо сладко предложено - диабет ли имаш? Ами не, даже много искам да нямам, но ако ям като теб няма да ми се получи. Или на предишна работа която беше и в аптека, вече имат някакви наблюдения какво си нося за обяд и си приказваме, храната ни очевидно е различна, в моята определени неща не присъстват. И ме питат - защо се лишаваш? Случи се единия път да бяхме застанали точно до рафта с лекарствата за диабет. Само го посочих и казах че ей тия не ме кефят Grinning 100 вида метформини и незнамсикакво,от скоро бях и бях в потрес колко са много и какви количества се поддрържат и отпускат.

# 911
Най-тъпо ми е като почнат хора с лоши резултати, които ми идват на крака да ме питат какво да правят, че захар, инсулин, триглицериди - всичко в небесата и са се шашнали. Казвам им аз кое и как, даже сърце влагам. Слушат ме една седмица-две-месец, после отиват да си правят пак изследвания и ....о супер, вече съм добре, давай тука бонбоните... Тъжна работа. Добре, че не станах лекар, както исках. Щях да им бия шамари на пациентите сигурно Joy

# 912
Е, пак са те послушали за някое време, не знам дали осъзнаваш че това пак е нещо... Щото и мен са ме питали какво съм правила, ама като почна да обяснявам и се почва - ооо, не мога аз така, не е за мен това нещо! То не можели да се наядат без хляб и щели гладни да останат. То за мозъка трябвало сладко Joy То те не можели тооолкова много мазно да ядат (тук питам кога са ме видели да ям сланина и мас ама само ми клатят глава). То много скъпо било това нещо (казано от няко, с който съм пазарувала заедно и оставя повече пари от мен без да е купил съществена храна а аз имам месо и зеленчуци за няколко дни, че и масло към тях). То незнамсикакво, признавам си че толкова ги и слушам вече.
Иначе кършат ръце че са болни. Ам то аз имам кръвно/диабет/друго. И до там. То съдба нали, какво да направят, я подай тая вафла...

# 913
От клековете ми се втвърдиха краката, но ме изненада, че имам мускулна треска на задника от нападите. Joy Явно клековете не го товарят.
От едно известно време нещо започна да ми подпира под мишниците. Мачках се, да нямам някакви бучки, увеличени лимфни възли.... Като почнах упражнения с гири, става съвсем осезаемо. Simple Smile Много е мотивиращо! Wink
Работя за такъв гръб като на Шарпи. Ако си се върнала от морето, сподели линкове на твоите упражнения.
Гущерон, явно не правиш клековете правилно, щом не усещаш напрежение в задника. Клековете при правилно правене натоварват сериозно задника. Да не би да си с прекалено разтворени крака като ги правиш. За задните части, краката трябва да са по-събрани и когато се изправяш, се усеща напрежение в бузките Trollface
Върнахме се ние, просто сле дотпуск на работа ме емнаха и не мога да си вдигна главата. Ще дам линкове сега уикенда, че са ми на домашния комп. Друго, което се сещам за гърба е плуването. Аз съм плувец и когато имам възможност, редовно практикувам. Ей сега след морето, гърбът ми е още по-изваян. Моя половин взе да ми говори, че по-хубав гръб от неговия имам и се комплексирал Laughing

# 914
Е, пак са те послушали за някое време, не знам дали осъзнаваш че това пак е нещо... Щото и мен са ме питали какво съм правила, ама като почна да обяснявам и се почва - ооо, не мога аз така, не е за мен това нещо! То не можели да се наядат без хляб и щели гладни да останат. То за мозъка трябвало сладко Joy То те не можели тооолкова много мазно да ядат (тук питам кога са ме видели да ям сланина и мас ама само ми клатят глава). То много скъпо било това нещо (казано от няко, с който съм пазарувала заедно и оставя повече пари от мен без да е купил съществена храна а аз имам месо и зеленчуци за няколко дни, че и масло към тях). То незнамсикакво, признавам си че толкова ги и слушам вече.
Иначе кършат ръце че са болни. Ам то аз имам кръвно/диабет/друго. И до там. То съдба нали, какво да направят, я подай тая вафла...
О, колко можем да говорим за мозъка, дето работел на захар... Това най-вече от медицински лица го чувам. Ама как така, то трябвало на мозъка въглехидрат! Като им кажеш, че по-добре работи на кетони и направо скачат, като ощипани - това било само аварийно гориво и не било за постоянно, а за стресови ситуации. Една даже ми се изцепи в другата тема, че водело до мозъчна смърт Dizzy Face. И това е лекар, само да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт