Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 235
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 915
Едната колежка така, вади там някакъв десерт и вика И сега малко храна за мозъка.
Д.това не е за мозъка а за задника...
Погледът беше безценен, това ви е ясно Joy

Точно от лекари наистина не бих го очаквала. Макар че пък неведнъж съм чувала моята ЛЛ да казва - абе навремето нищо не ни обясняваха за инсулина, а ИР пък хептен не ни учеха какво е, иска ми се да ги знаех тия неща като се мъчих сума време да забременея. Но тя е огън, не седи да чака само на каквото е учила тогава.

Иначе съм писала и друг път че ако не е за контролиране на епилепсия и други такива сериозни или за спешно подобряване на ИР или диабет, не съм фен на нонстоп кето и все в кетоза. Един здрав метаболизъм си превключна между двете без проблем, ежедневно. И според някои автори за жена и не е добре че пречело на прогестерона в някаква степен.

# 916
ШарКи, ти плуваш, но аз плАвам, така че това отпада. Joy За клековете, ми на ширината на раменете са ми краката, а моите рамене не са от най-широките. Ще пробвам с по-събрани и ще видя какво ще стане.

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 13:42 от Гущерът

# 917
  • В центъра на моретата
Ами, събери краката (30-40 см един от друг) и клякай малко по-ниско. И не ги прави бързо, за време - да свършват, а малко по-бавно и плавно.

# 918
Не се ли кляка до долу?

# 919
Не е задължително, там също има вариации. Да не говорим и че не всеки ще може да клекне до долу, това преди да сме почнали да говорим за изправянето още...

# 920
Не е задължително, там също има вариации. Да не говорим и че не всеки ще може да клекне до долу, това преди да сме почнали да говорим за изправянето още...
Еееее, изправянето не е лъжица за всяка уста. Аз се стреснах преди време, че хубаво клекна, ама после се подпирам, иначе няма изправяне. Викам си, аааа не, няма така да стане. И лека-полека стана работата.

# 921
Brandywine18, изследванията ти ми изглеждат доста добре.🙂 Само Б 12 сякаш може да е малко повече при тези референтни. ЖСК е към горната граница, което обикновено показва железен дефицит, но според мен е доста вероятно в случая да се дължи на скорошното боледуване и завишени след това нужди от желязо. Другите показатели от железния панел ми изглеждат добре. Щитовидният панел също ми изглежда добре.🙂
tky, понеже спомена, че си подобрила наполовина ИР (или нещо подобно, не помня точните думи), затова го казах. Добре е да си наясно, че дори оптимален инсулин на гладно не означава, че няма ИР. В темата за Хашимото май беше питала за холестерола- типично за метаболитен синдром е да има високи триглицериди (дори и да са в нормите все още, оптимално е да са под 1), по-нисък HDL и евентуално и по-висок LDL. От проблем с щитовидната жлеза също може триглицеридите да са над 1. На места съм чела, че спирането на кафето също се отразява добре на триглицеридите (т.е. понижава ги).
Гущер, имам си любимо упражнение на стола, малко наподобява клекове на токчета, ама не съвсем.😃 Изправяш се и сядаш на стола, като го правиш на пръсти и движението се извършва от краката. Натоварват се целите крака и дупето. Аз комбинирам и с движения с ръцете, понякога и с гирички. За още по-трудно можеш веднага след сядането на стола да повдигнеш краката до изпънато положение хоризонтално, сгъваш ги и пак ставаш от стола на пръсти.😉
Аrwen, "мозъчна смърт", казано от медицинско лице, направо си звучи смешно.😅
Данилу, то да му стане неудобно на човек, че няма заболявания...😂
Изпекох се днес, точно по обяд ми се наложи да съм навън.🤪

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 15:32 от dolce miele

# 922
1. При изпълнение на клекове не вдигайте раменете си. Отведете ги назад и ги дръжте отпуснати.
2. Дръжте гърба си изправен. Ако изкривите гърба си, ще претоварите кръста си. Това ще Ви причини болка в кръста.
3. При клековете отведете леко бедрата си назад. Това ще Ви помогне да натоварите повече дупето.
4. Коленете Ви винаги трябва да са точно над стъпалата Ви. Отведете ги назад така, сякаш сядате на невидим стол.
5. Опитвайте се да клякате колкото се може по-ниско.
6. Стъпвайте на пода така, че да усещате баланс.
Начинаещите трябва да контролират дълбочината на клековете.

Болднатото е за Гущерон.
Гущер, виж точка 3. В началото е повече зор, защото от липса на практика, човек е нестабилен и има чувството, че ще падне назад. Но с практика, сам започваш да се усещаш колко можеш да изнесеш бедрата назад, без да имаш чувството, че ще паднеш по гръб.
Аз когато започнах преди 3 години едва правих по 30 клека. Много зор беше, задъхвах се, имах адска мускулна треска. Сега съм като пружинка - всяка вечер 4 серии по 50, като редувам и разкрача на краката, и дълбочината на клековете, за да натоварвам различните части - квадрицепси, аддуктори и глутеуси.

# 923
Гущерът трябва да е бил в казармата, та представи си, че влиза генерала, а ти си седнал на стола и така 30 пъти Sweat Smile
Знам го от опит Joy

# 924
Освен ако в казармата не съм бил аз генерала. Wink

# 925
Хм, ти като войник и направо генерал Thinking
Тогава да те пратя да катериш стълбите на факултета ни - вити, гладки стълби, малко по-ниски от обичайните (няма асансьор).

# 926
В казармата много обичаха да ни тормозят с патешко ходене...

# 927
Стълбите са голяма работа, ама голяма. Като студентка в Габрово ходехме по 2 пъти на ден пеша до университета и обратно, а той по едни баири... Преките пътища като за пешеходец бяха или изкачване на стълби, или по някоя уличка не по-малко стръмна. По едно време сестра ми в шок заяви че краката ми били станали като на футболист Joy

# 928
Нали клекове обсъждаме, какво патешко ходене сега…
Долчето даде предложение със стол и се сетих как като започнах работа при генерала първата седмица ставах и сядах щом мине покрай мен. Да ама аз съм му пред вратата буквално и едвам ходех Joy

# 929
В казармата много обичаха да ни тормозят с патешко ходене...
Което е супер ефективно също междудругото.
Отивам навън да си изпържа яйца без масло 😁

Общи условия

Активация на акаунт