Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 218
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 1 035
То е тяхна марка, да речем че това му сваля цената като на всичко що не е брандирано. Ама пак прекалено добре звучи. Освен ако това не му е промоционална цена де, като за нов продукт.
Иначе в Лидл съм виждала в някакви други по-малки опаковки гхи но честно казано цената ме възпира винаги, за мен това е прекалено скъп продукт за бюджета ми. А като трябва да си избереш  дали да си купиш едно или друго, много ясно че рязко решаваш че точно гхи не ти е задължително Grinning

# 1 036
Не знам защо това гхи е толкова скъпо. С котлон и тенджера човек лесно може да си направи от обикновено масло.
Преди години ми носеха на вратата домашно мляко. Събирах каймаците в кутии за сладолед във фризера. Като се съберяха 2-3 кутии правех точно масло гхи. За съжаление, човекът почина и няма мляко на вратата. Sad

# 1 037
И аз не знам, но те са много цените в супермаркета, които нямат логично обяснение, не е само неговата. Не се и опитвам вече, просто гледам кое ме устройва и кое не и решавам дали да си го купя или не, то какво повече да направя.

# 1 038
Ох, как обичам каймака на прясното мляко.
И като дете като варяха ходех да обирам каймаците.
Колко  ми се караха, че съсипвам производствения процес Joy
Почнаха да ме дебнат като ме няма да го варят и правят киселото мляко.

# 1 039
Хаха а мен точно каймакът ме потрисаше, до степен да ме отврати от домашното прясно мляко завинаги Grinning  Трябва да ми е хомогенно като пия нещо, колко са ме натискали да пия мляко... не ще Натка и това е,  сакън да не би да попадне някое "парцалче" каймак в устата ми. Плюех в такъв случай, буквално. Купеното хомогенизирано не ме дразни и се случва по веднъж на високосна да пийна примерно половин чаша или една чаша студено, една цяла май не помня от години да ми се е случвало. Но каймак събира ли се, не го пипвам.
Дори на домашно кисело мляко този слой с каймака отгоре нали не е хомогенен, там се боря всеки път със себе си. Щото хем е супер вкусно, хем текстурата за мен е ужасна...
Много неща съм преодоляла от злоядото си детство, но има и такива които явно така ще си останат, от тук нататък не очаквам тепърва да ми се променят драстично вкусовете.

# 1 040
Предполагам, че лидълското гхи ще е ок. Маслото с тяхна марка е ок, вероятно марката сваля цената (или просто другите марки доста се оливат с надценката😉).
Постоянно има промоции на различни марки масло и възможност за избор по отношение на качеството и цената. От Милки Груп стоя надалече, май и кашкавалът Milky Dream е тяхно производство.
Stryper, аз също използвам яйца от супермаркет и мисля, че има повече гаранция за това как са съхранявани там. Все пак, яйцето донякъде минава през топлина, но можеш да пастьоризираш яйцата, ако много
те притеснява да са сурови.
Каймак обичам да има прясното мляко, онова нещо като ципа, което се образува след варене не.🙂

# 1 041
Точно тия "ципи" са ме отвратили като малка, ама много. Сипваха ми чаша топло мляко, съответно то докато изстине достатъчно да го пия, отгоре тая гадост. Ни да го махнеш, ни да го прецедиш преди това, защото то си се образува наново. Абе я... не ми е важно прясното мляко пък Grinning

# 1 042
  • София
Ох, аз как обичам каймаците, също ги обирам, но у дома всички останали се потрисат от него, да не кажа повече Scream Нищо, тъкмо нямам конкуренция при наличието му Joy
Елора, гхито на ДМ ми харесва, аз преди време бях пробвала някакво био-мио и толкова да не ми допадна, че дълги години само четях, че е полезно при термична обработка, но не се престрашавах да купя. Реших напоследък все пак да изпробвам и останах приятно изненадана от това на ДМ. Друго не смея да взема, че ако не ми допадне, не знам какво ще го правя, определено, не мога да си представя другия вкус да го ям. (Едно време майка ми взимаше някакво, мандраджийско му викаха, ама от обикновен магазин, на блок и го режеха, ей такъв вкус ми напомняше това гадното.)
ДМ-ското гхи ми допада повече по миризма и вкус от разни други мазнини за готвене като свинска, патешка мас и т.н.

Ето и магданозеното песто от вчера - майка ми даде огромен плик магданоз, та се чудех какво да го правя, а така е и доста практично - не се налага миене и рязане на всяка салата. Не сложих чесън, за да е по-универсално, но определено ще му отива.
Скрит текст:

# 1 043
Нека се потрисат, за теб повече ще има. Ей това е симбиоза Grinning
Страшно чопърче имаш щом така хубаво мели.
Моят вече за нищо не става и песто не мога да правя.
Какъв ти  е уреда?

Като минавам покрай дм ще взема тогава гхи.

# 1 044
  • София
Елора, отскоро го имам, прецака ми се предишния пасатор и взех нов с различни представки, от които едната е именно такава. Доскоро изобщо нямах чопър, а това върши наистина добра работа:

Скрит текст:
П.П. Това най-вдясно е приспособление за картофено пюре, ама толкова ефективно, че чак няколко пъти правих за другите (аз не ям), уникално става за секунди!

# 1 045
За масло - "Добротица". Доста добри продукти имат. Сметаната е много хубава, цеденото мляко също. Сирене, кашкавал, масло. И месата също.

# 1 046
Колко струва това чудо? Имам такова от Лидл, но купата му е много малка.

# 1 047
А Добротица къде ги има?

# 1 048
  • София
Колко струва това чудо? Имам такова от Лидл, но купата му е много малка.
Ако въпросът е към мен, ето го пасатора, взех го с малка промоция от Технополис:
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/kitchen-tools/hand-blen … gomaster/MSM4B623
Всички приставки са много ефективни и не са бошлаф работа Wink

# 1 049
BFF, питам просто от любопитство.😅 На какъв принцип работи приставката за картофено пюре (предполагам, че прави и други пюрета)? Знам, че картофено пюре не се прави с пасатор, защото става на "лепило". Но тук с тази приставка трябва да са измислили нещо, щом става така добре.🙂
Аз съм с два пасатора- единият е Бош, другият е лидълския 3 в 1. Чопъри имам един електрически (+ един в комплекта на лидълския пасатор 3 в 1) и още два ръчни с въженце- Брио и кауфландски. Ръчните са супер попадение.
А Добротица къде ги има?
За късмет...много близо до нас има магазин на Добротица.🙂 Мисля, че имат сайт, където ги пише адресите на магазините им.🤔
Допълвам. Ето:
https://dobrotitsa.bg/nashite-magazini/

Общи условия

Активация на акаунт