Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 204
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 1 125
Честит рожден ден, Долче! Веднага си поръчах тортата на моите щерки да ми я измайсторят за моя рд, който е след 2 дни Blush. Хич да не ми мислят подарък, ами да запрятат ръкави!
Тази напитка без чията и канелата, я пия от 12 години поне. В началото слагах мед, но много отдавна само топла вода, лимон и ябълков оцет. Не мога да почна деня без това.

Ох, то и за гастрит било уж полезно, ама много.
Обаче към лимони съм леко алергична.
Опитах веднъж с оцет и ми беше много гадно.

# 1 126
  • на острова на мечтите
Долче, Честит Рожден Ден 🎂❤️

# 1 127
Те много хора бъркат метаболизъм с перисталтика на червата, малко не го схващам това. Хем броят калории и смятат там и размахват пръста да не били много. Хем метаболизъм е колко отпадък изхвърляш и колко често. Не мога да ги мисля, те сами не могат се оправят явно Grinning
Чията... не е ли малко тая вода за нея в тая рецепта? Или тя няма кога да се надуе при това положение? Все си мисля че ако има време, това ще е голяма гъста лига, а не точно приятна течност. А него чия дето не е накисната пък съвсем не ми звучи добре...
А канелата... там съм скептична малко. Знам че сваля кръвната захар, но не знам на какъв принцип. Да не се окаже че вдига инсулина за целта, някой проучвал ли е повече по това?

Елора, не си ли правеше и ти по едно време някаква такава смес с малко чия в бутилката с вода за през деня? Иначе при теб дали няма да стане с малко лимонена киселина разтворена вместо това, ако толкова ти е мерак да пробваш? То щом няма значение дали е лимон или оцет, явно важното е да е кисело просто.

Поначало една такава напитка няма как да оправи някого с ИР де, това дори тая кака не смее да го твърди чак така. Те хапчета метформин без нищо друго пак не я оправят, че малко чия във вода с канела ли Grinning
Скрит текст:
Малко ми напомни на колежка която имах преди години. Жената запалена по всякакви здравословни неща, ама къде каквото чуе - давай. Масло от бял трън вземаше редовно. Кефира от нея го завъдих навремето. Сутрин за закуска където каквото чула че е полезно, си слага там в една купа с кисело мляко - това овесени ядки, трици, ленено семе, канела, не помня още какво беше ама и още неща имаше... Сещайте се на какво прилича, понякога си го носеше на работа като е първа смяна да закуси там и съм виждала.
С нея беше забавно де, доста време поработихме заедно преди да се увери че човек може да яде по повече от 2 яйца на седмица без да се спомине, тя твърдо вярваше в това и се опитваше и мен така да учи Laughing Аз пък й обяснявах че това нейното не е храна за хора с тоз овес и трици, абе не ни беше скучно заедно. Не сме се карали де, само си се чудехме една на друга на акъла и всяка си караше както си знае за нея.

# 1 128
  • В центъра на моретата
Не се мелят. Слагам на око в шише - около две лъжици на литър. След час е набъбнала. Добавям лимон, може и лайм. И с количеството на чията не е добре да се прекалява, защото подува стомаха. Това с чията, обикновено го правя лятото, но не много често. Ако е охладено - става.
Преди малко сложих ябълки да направя оцет. За първи път ще го правя без мед, надявам се да стане. Ще докладвам, като е готов.

Ехее, гол за Хърватия.

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 23:15 от zaek

# 1 129
Леля ми прави, но не съм я питала дали му слага малко мед или захар в началото. Хем тя е с диабет, би трябвало да знае има ли значение. При толкова дълга ферментация все си мисля че няма, де, тая захар ще е изядена преди оцета да стигне на масата.

# 1 130
  • В центъра на моретата
По принцип количеството на захар или мед, не е много, но реших да експериментирам този път.

# 1 131
А, ти като си правила и друг път бързо ще разбереш дали тръгва както трябва ферментацията. А и предполагам че зависи и ябълките колко са сладки, трябва все пак нещо да ядат тия бактерийки.

# 1 132
Долче, Честит Рожден ден и от мен Simple Smile

Аз съм пас с тази напитка. Като се абстрахираме от рецептата, доста глупости избълва тази дама.
Чията няма как да засили метаболизма. Както каза Натка, перисталтика и метаболизъм са различни неща, но аз нямам нужда за активиране на преситалтиката така или иначе.

# 1 133
  • София
Честит рожден ден, Долче! 🎈 Бъди метаболитно здрава, кулинарно успешна и винаги обичана! 🌷
Днес цял ден не мога да се добера до форума поради много ангажименти понеделнишки, а и моята дъщеря е рожденичка днес 🎉

# 1 134
Долче, Честит Рожден ден и от мен Simple Smile

Аз съм пас с тази напитка. Като се абстрахираме от рецептата, доста глупости избълва тази дама.
Чията няма как да засили метаболизма. Както каза Натка, перисталтика и метаболизъм са различни неща, но аз нямам нужда за активиране на преситалтиката така или иначе.
Не се сещам някога да съм имала нужда от раздвижване там допълнително, независимо преди или след като минах на режим. Дори ми е бивало странно около мен като кажат че разчитат за това на кафето и цигарата... Аз тая "работа" я отмятам докато ми загрява кафемашината, веднага след ставане. Я съм изпила чаша вода, я още не съм. И не е защото глътвам 2 грама магнезиев цитрат вечер преди да си легна Grinning Преди пак същото беше, той на мен не ми действа особено в тая насока.
Единствено когато пътувам някъде за повече от ден, първия ден на чуждо място по някаква незнайна причина пропускам, май не само аз съм така но пак си е странно.
Не толкова странно като на тая работа да се казва метаболизъм де Grinning

BFF_, да ти е жива и здрава рожденничката!

# 1 135
Благодаря!🙂
BFF, честит рожден ден и на дъщеря ти!🥳
Натка, аз пък на чуждо място обикновено заспивам по-трудно, будя се по-лесно или просто спя по по-малко (интересно че обикновено в този случай се чувствам наспана). По време на пътувания избягвам и да пия по много вода, за да не ми прилошее.

# 1 136
  • на острова на мечтите
Bff, честит Рожден Ден на дъщеря ти! Да ти е жива и здрава!
И лека нощ, че днес стана дълъг и труден ден, а утре има и продължение😭
П. П. И честит имен ден на празнуващите днес на Еньовден 🤗❤️
И още нещо, направих майонезата със сварени яйца. Не стана лоша. За жегите успешно заменя традиционната майонеза.

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 23:41 от danilu

# 1 137
Благодаря!🙂
BFF, честит рожден ден и на дъщеря ти!🥳
Натка, аз пък на чуждо място обикновено заспивам по-трудно, будя се по-лесно или просто спя по по-малко (интересно че обикновено в този случай се чувствам наспана). По време на пътувания избягвам и да пия по много вода, за да не ми прилошее.
Спането... то при мен заспиването винаги е трудно, защото ми се доспива много по-късно от на повечето хора. Това дори не го броя Grinning Сега в жегите пък изобщо не ща да подхващам тая тема че ми идва сама да се ритна.
Прилошаването по път си го имам и то много, по възможност ни храна, ни вода, ни кафе даже ами се опитвам да спя че да не ми пука... Виждала съм някакви като гривна с едно топче дето натискало незнамсикаква точка на китката, против гадене при пътуване. Ей такова ако си намеря, ще си купя да пробвам със сигурност. По-интересното е че това само в наземен транспорт ми се случва, малкото пъти когато съм се возила в самолет изобщо нямах дертове. Нито на късите, нито на дългите полети.

# 1 138
Долче, честит рожден ден. Прекрасна торта си сътворила, олигавих се и аз като Елора. Бъди здрава, бъди успешна, бъди обичана и щастлива.
ЧЕСТИТ рожден ден и на твоята деричка BFF.
Днес в движение храната беше каквото има. 150 гр петрохан, таратор. Вечеря две кебапчета и черен шоколад. За утре на яйца и салата зеле и моркови+ магданоз.

# 1 139
  • В центъра на моретата
BFF, честита рожденичка! Да е здрава и успешна! А на теб да носи поводи за гордост!

Общи условия

Активация на акаунт