Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 187
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 1 185
Скрит текст:
Скрит текст:
Т.е. вземаш антидепресанти ли? Имам спомен че те също май влияеха, но пак си виж хубаво на тях какво пише. Във всеки случай виж да уведомиш ендокринолога точно какво и кога си вземала от тях, той би трябвало да знае има ли връзка.
Нисък витамин Д влошава депресивни състояния, между другото... гледай да го докараш не просто да влезе в границите ами по средата или ако можеш и малко отгоре. Б12 като не стига също влияе на менталното здраве. Не са ли ти ги изследвали преди да почнат да ти дават антидепресанти?
Жалко че не са пуснали по-пълни изследвания на щитовидната, от нея също може доста да увехнеш, да не го кажа по-грубо.
За анемия проверявали ли сте? Умора може и с такова нещо да е свързана.
Не че и "само" ИР не стига де, работа имаш със сигурност. Не невъзможна такава, за щастие, това много от нас тук могат да го потвърдят.
Не пишеш как се храниш и колко се движиш но освен добавките за дефицитите, тези неща са ти най-важните.

Невър, много е често влезеш ли при психиатър, да излезеш все с рецепта. А вече как е стигнала до такъв лекар при положение че явно не са правени изследвания което е било работа на ЛЛ да търси причина или да праща при специалисти... това не мога и не искам да предполагам.
Това са всички изследвания от днес. Желязото ми е стигало и до 6,но сега по-бива. Никой не ме е светвал да видя за ИР. Преди 40 дни ги спрях антидепресантите,изписаха ми някакъв Ламиктал-за БАР и епилепсия (нямам) и продължавам с високите дози клонарекс. Но така ми е зле,че мисля ,че е от спирането на хапчетата и дори имах час пак да се оплаквам на психиатъра да ги почвам.
За храненето-ям много,често,всичко,пия всичко без алкохол де що видя,рядко вода,тестени и сладко по множко.
А да обясня добре за умората. Всъщност тя е толкова зверска,че почва да ми става лошо на главата,започвам да си бъркам думите,имам чувството,че езика ми се вдървява и не мога да го превъртя като говоря,включвам на авариен режим,мозъчна мъгла,липса на концентрация до краен предел.
Иначе като съм гладна ми става лошо ,умалям цялата,като се наям преди време ми трябваше час да ми мине,сега ми става лошо и след ядене
Относно Вит Д май са ме пропуснали и утре ще звъня в лабораторията
Последните 4 месеца качих 12 кг,но го отдавам на антидепресантите
Чакай малко сега, ако не бъркам Клонарекс изобщо не е антидепресант а мисля да беше от бензодиазепините. Точно от него хич не очаквай да станеш по-енергична, то това дори не е за шега че да се изсмея... Че и казваш висока доза, ти сигурно ходиш като ударен самолет от него. Вероятно и на концентрацията ти се отразява също това. Ти се надрусай с успокоително пък чакай да ти дойде силата или да ти се избистри главата...
За какво точно са ти го предписали? За депресия няма как да е, мисля че даже се избягва при такава.
Ако ще ходиш при лекар да се оплакваш за лечението си, отиди при друг и преразгледайте какво вземаш, това е и пристрастяващо лекарство освен всичко друго и със сигурност не е за депресия. Нещо има което ни убягва или на нас, или на теб.
Цитат
изписаха ми някакъв Ламиктал-за БАР и епилепсия (нямам)
Това какво значи - нямаш БАР, нямаш епилепсия или и двете нямаш? Не е за депресия на общо основание, но при БАР да, за предотвратяване на бъдещи такива епизоди.
Нещо хич не са те нацелили с тия терапии според мен и не ти понасят добре, щом се чувстваш така.

Витамин Д май не ставаше на деня ами на другия ден да излизаше, не помня вече. Него ще го видиш утре вероятно, а Б12 трябва да го вдигнеш със сигурност.
Клонарекса го пия при всяко започване на нов антидепресант. И все като почна да го спирам и всичко се връща и пак го увеличавам. Последно тоя Ламиктал ми го изписа да ми коригира настроението. Нямам нито БАР,нито епилепсия (слава Богу). Почнах го преди 40 дни и с него явно да не усещам отнемането на антидепресанта ми вдигна и дозата на клонарекса. Да,бензо е. И да,води до пристрастяване. А и виждам ,че явно разбираш от такива химии 😀 пия и флуанксол. Пак за натрапчиви мисли
Нещо много странно има в тая работа, за щастие не ми се е налагало да се сблъскам лично с тия неща и да знам повече. Ама ей така да ти дават психотични лекарства "да ти оправят настроението"... бих отишла поне още при един психиатър, не са шега работа тия неща.
На бензодиазепини, че и казваш висока доза, всеки би бил като парцал. Та май от всичкото само това си намери обяснението.

# 1 186
М, да! На мен нали ми изписаха антидепресанти за шум в ушите (УНГ ако има значение кой лекар). Аптекарката ме предупреди, че се развива зависимост към тях и да ги спирам при първа възможност. Та затова ги изписват - да имаш да си купуваш докато си жив…
Днес колежка ме почерпи с Диокет (кога стигнахме да се черпим с лекарства Scream) - и тя пиела заради същото подуване на краката. Добре ми се отрази - надуха се съвсем малко и спаднаха бързо след охлаждане с водата с лайка. Малко скъпичко излиза, но го взех. То така се живее Simple Smile
Покрай почерпката се разприказвахме на тази тема и излезе, че всички вземат по нещо за този проблем. Обменихме опит и впечатления по темата Grinning Само една дама, която обаче има проблем с вените, сподели, че на нея Диокет и е слаб и не помага. Останалите са доволни.
Казах ти, Беки! Няма да съжаляваш за Диокета, убедена съм. Моите прасци ставаха бомби лятото. Подути, твърди... колкото бедрото горе направо. С Диокет се преродих. Ходих специално на съдов тогава, за да видя дали нямам вътрешен проблем. Слава Богу, нямам, каза че вените са ми супер еластични. Показа ми ги и на ехограф и ми обясни. Та тя ми изписа Диокета + едно мазило "Дих" мисля се казваше. Обаче мазилото така и не го ползвах дълго, щото Диокета си върши чудесно работата.

# 1 187
Подобни лекарства се спират много бавно. Може и година да е нужна. Явно трябва да започнете със запълване на дефицитите пт витамини. Корекция на храненето, включване на движение. И най-важното намерете лекар, с който да изготвите план, как да излезете от това положение. С тези лекарства, нещата ще станат много бавно, няма начин да се откачите от раз, но от вас зависи и от нагласата с която ще подходите.
Днес на яйца с козе сирене и беконче+ салата.

# 1 188
Клонарекса го пия при всяко започване на нов антидепресант. И все като почна да го спирам и всичко се връща и пак го увеличавам. Последно тоя Ламиктал ми го изписа да ми коригира настроението. Нямам нито БАР,нито епилепсия (слава Богу). Почнах го преди 40 дни и с него явно да не усещам отнемането на антидепресанта ми вдигна и дозата на клонарекса. Да,бензо е. И да,води до пристрастяване. А и виждам ,че явно разбираш от такива химии 😀 пия и флуанксол. Пак за натрапчиви мисли
Теб яко са те натъпкали с хапове.
Нямам опит аз с лекарства, камо ли с тези ужасии, които ми прави впечатление, че бутата на бая народ.
Аз бих си преразгледала сериозно аптечката и бих пробвала с наваксване на дефицитите, които ти очевидно имаш на всеки един важен витамин и минерал с връзка с депресивните състояния първо, бих си оправила храненето и след това, ако не помага, бих посегнала към хапове за сериозни заболявания изписвани на хора, които не страдат от такива.
Между другото, кето храненето се е и се използва за лечение на деца с епилепсия - ака добра е за мозъка.

# 1 189
Точно това щях да кажа. Ако има воля да махне хаповете и да заложи на кето, всичките проблеми ще се оправят. Включително психологичните.

# 1 190
Здравейте. Моля за коментар на това изследване.
Някои от показателите ще се забавят - пращали ги в Германия.

Обременяването ми се струва добре.
Няма реф. стойности на инсулина на втори и трети час.
Малко висока сутрешна кз.
Е, мисля някаква лека форма ир, ако сметнем по формулата. Визирам второто боцкане.
На втори час вдигаш повечко, ама после как хубаво смъкваш и двете стойности.
Какви са ти оплакванията?

За другите неща вече не ги знам за какво са. Говоря за хормоналния анализ.

# 1 191
Не е въпрос на воля само с такива лекарства...
Трябва според мен да се намеси и читав лекар, тия лекарства не се почват и спират току-така, нито ние тук сме компенетни да кажем дали действително трябва да ги спира или има нужда от терапия. Независимо каква.
За дефицитите сме единодушни де, важно е да ги навакса че влошават и менталното здраве, особено ако вече има съществуващ проблем.

# 1 192
Здравейте. Моля за коментар на това изследване.
Някои от показателите ще се забавят - пращали ги в Германия.

Обременяването ми се струва добре.
Няма реф. стойности на инсулина на втори и трети час.
Малко висока сутрешна кз.
Е, мисля някаква лека форма ир, ако сметнем по формулата. Визирам второто боцкане.
На втори час вдигаш повечко, ама после как хубаво смъкваш и двете стойности.
Какви са ти оплакванията?

За другите неща вече не ги знам за какво са. Говоря за хормоналния анализ.
Оплакванията са - умора основно. Често като меря с глюкомер, кръвната захар е към горна граница. Смятам да направя някои промени, за да се подобри.

# 1 193
Няма да е лошо да промениш, но тя умората може да е от много неща.

# 1 194
Т.е. вземаш антидепресанти ли? Имам спомен че те също май влияеха, но пак си виж хубаво на тях какво пише. Във всеки случай виж да уведомиш ендокринолога точно какво и кога си вземала от тях, той би трябвало да знае има ли връзка.
Нисък витамин Д влошава депресивни състояния, между другото... гледай да го докараш не просто да влезе в границите ами по средата или ако можеш и малко отгоре. Б12 като не стига също влияе на менталното здраве. Не са ли ти ги изследвали преди да почнат да ти дават антидепресанти?
Жалко че не са пуснали по-пълни изследвания на щитовидната, от нея също може доста да увехнеш, да не го кажа по-грубо.
Не че и "само" ИР не стига де, работа имаш със сигурност. Не невъзможна такава, за щастие, това много от нас тук могат да го потвърдят.
Не пишеш как се храниш и колко се движиш но освен добавките за дефицитите, тези неща са ти най-важните.

Невър, много е често влезеш ли при психиатър, да излезеш все с рецепта. А вече как е стигнала до такъв лекар при положение че явно не са правени изследвания което е било работа на ЛЛ да търси причина или да праща при специалисти... това не мога и не искам да предполагам.

Това са всички изследвания от днес. Желязото ми е стигало и до 6,но сега по-бива. Никой не ме е светвал да видя за ИР. Преди 40 дни ги спрях антидепресантите,изписаха ми някакъв Ламиктал-за БАР и епилепсия (нямам) и продължавам с високите дози клонарекс. Но така ми е зле,че мисля ,че е от спирането на хапчетата и дори имах час пак да се оплаквам на психиатъра да ги почвам.
За храненето-ям много,често,всичко,пия всичко без алкохол де що видя,рядко вода,тестени и сладко по множко.
А да обясня добре за умората. Всъщност тя е толкова зверска,че почва да ми става лошо на главата,започвам да си бъркам думите,имам чувството,че езика ми се вдървява и не мога да го превъртя като говоря,включвам на авариен режим,мозъчна мъгла,липса на концентрация до краен предел.
Иначе като съм гладна ми става лошо ,умалям цялата,като се наям преди време ми трябваше час да ми мине,сега ми става лошо и след ядене

Бихте ли споделили от колко време пиете и в каква дозировка Клонарекс? Този вид лекарства е препоръчително да се използват за кратък период време.
От две години. Като съм стигала по четвъртинка на ден. От скоро съм по половинка сутрин и вечер. Иначе съм ги спирала и почвала в продължение вече на 16 години. Да! На 34 съм. Но това е разговор за друга тема

# 1 195

Бихте ли споделили от колко време пиете и в каква дозировка Клонарекс? Този вид лекарства е препоръчително да се използват за кратък период време.
От две години. Като съм стигала по четвъртинка на ден. От скоро съм по половинка сутрин и вечер. Иначе съм ги спирала и почвала в продължение вече на 16 години. Да! На 34 съм. Но това е разговор за друга тема
Ако прецените пишете лично съобщение. Мога да Ви бъда полезен като дам насоки по отношение лекарствата. А също и за натрапливите мисли. Всичко това е в кръга на работата ми.

# 1 196
  • В центъра на моретата
Marto1,  част от тези изследвания, са генетични. Кое те накара да ги правиш или лекар ги предписа?

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 10:49 от zaek

# 1 197
Marto1 и ssladkymeche1989, да  помоля да съкращавате тези дълги цитати и пирамиди  със скрит текст или просто цитирайте последното мнение.

# 1 198
Така или иначе, по тези въпроси не мисля че можем да помогнем в темата, не знам някоя от нас да е психиатър освен че не сме запознати с нейното състояние. А недобър съвет дори с най-добри намерения, може да навреди, така че по-добре не.
Специалист трябва, евентуално и повече от един, за да се овладее каквото изисква тези терапии до степен да не пречи да се живее нормално. Не всичко изисква медикаменти, но не сме ние хората да казваме.
ИР се оправя, това поне го знаем, но другото е по-важно в случая.

# 1 199
Така или иначе, по тези въпроси не мисля че можем да помогнем в темата, не знам някоя от нас да е психиатър освен че не сме запознати с нейното състояние. А недобър съвет дори с най-добри намерения, може да навреди, така че по-добре не.
Специалист трябва, евентуално и повече от един, за да се овладее каквото изисква тези терапии до степен да не пречи да се живее нормално. Не всичко изисква медикаменти, но не сме ние хората да казваме.
ИР се оправя, това поне го знаем, но другото е по-важно в случая.

Не всичко се решава от психиатър в такива случаи. Освен ако не е и психолог. Да, следва да продължи посещенията при добър психиатър. Но препоръчвам  също така и добър психолог. Лекарствата помагат, но без терапевтична работа...как да станат промени в моделите и убежденията ни? Вярно е, че работата с психолог ще отнеме по-дълго време, но се разрешава основната причина - довела до кабинета на психиатър.

Общи условия

Активация на акаунт