Термин Декември 2024 ❤️ тема 2

• 41 955
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, ако резултатите от пренаталния тест са негативни и резултатите от феталната морфология са в норма, ще правите ли биохимичен скрининг? Чудя се дали има смисъл...🙃

Мен ми беше важен заради прееклампсията. Така че си пуснах Wink

# 256
Момичета, ако резултатите от пренаталния тест са негативни и резултатите от феталната морфология са в норма, ще правите ли биохимичен скрининг? Чудя се дали има смисъл...🙃
Ако искаш да ти изчислят ранния риск от прееклампсия, би трябвало да го направиш.
Почти съм сигурна, че това изследване не е част от пренатеста. Освен ако няма някакъв специален пакет в БГ.

# 257
Аз мисля, че преекламсия може да го пуснеш в лаборатория, дава се кръв и се изследват два хормона и от тях се вижда какъв е риска. Поправете ме ако греша

# 258
На мен ми се схваща левия крак и нагоре към кръста, по-скоро като изтръпване... Но това е от предната бременност и сякаш остана едно място като изтръпнало, ходих тогава на невролог, но не попаднах на адекватен и нищо не ми каза. Чудя се сега пак да ходя, на невролог ли на какво ли...

При мен Вижън плюс ми излезе резултата точно след 7 дни, днес-утре трябва да излезе. Стискам палци Flowers Four Leaf Clover

Аз не правих БХС, докторите също се съгласиха с мен, на феталната докторката оцени риска ми за преекламсия и ми назначи лечение, там мерят кръвоток, а и с историята ми на високо кръвно и други фактори, за мен беше излишно.

# 259
Мина и моята фетална морфология. Споделям прекрасните впечатления от д-р Димитрова от Марковс - спокойна, обяснява всичко в детайли, разяснява. Младежът върви една седмица напред, отговаря на 13+1, та ми измести термина напред. Окончателно ще бъде Стрелец Grinning

Кръвотокът към маточните артерии е супер, на база показателите според нея няма смисъл да правя БХС само заради оценката за прееклампсия, та не си пуснах кръв.

# 260
На мен ми се схваща левия крак и нагоре към кръста, по-скоро като изтръпване... Но това е от предната бременност и сякаш остана едно място като изтръпнало, ходих тогава на невролог, но не попаднах на адекватен и нищо не ми каза. Чудя се сега пак да ходя, на невролог ли на какво ли...

При мен Вижън плюс ми излезе резултата точно след 7 дни, днес-утре трябва да излезе. Стискам палци Flowers Four Leaf Clover

Аз не правих БХС, докторите също се съгласиха с мен, на феталната докторката оцени риска ми за преекламсия и ми назначи лечение, там мерят кръвоток, а и с историята ми на високо кръвно и други фактори, за мен беше излишно.

Благодаря ви, днес слетобед излезе всичко е наред слава богу! В синият отбор съм 😍 🩵

# 261
Здравейте момичета отдавна не съм писала, но минаха важните изследвания и минавам да ви кажа, че ще си имаме момиченце. След   феталната морфология се оказа, че бебето е върви по голямо и термина ми е изместен за края на ноември, но да стигнем до там.
Иначе има светлина в тунела, от две седмици се чувствам по енергична и гаденето почти отшумя. Даже започнах да възвръщам старите си навици на хранене и сякаш огладнявам по рядко, понеже се храня по пълноценно.
Вие планувате ли море тази година. Аз имам резервация от преди да видя двете чертички и се чудя как да постъпя.

# 262
И ние имаме резервация преди да разберем за бебето. Също имах колебания, понеже ще пътуваме с кола доста надалече - близо 900 км. Доки на първата ЖК каза че няма проблем с пътуванията. Втората ми се пада точно преди пътуването, така че пак ще питам. Засега не съм се отказала, просто ще правим повече почивки.

# 263
И при мен прегледа е точно преди морето , по добре да се консултирам. Иначе на мен покрай 24 май пътуването ми се отрази зле. Болки, гадене, напрежение...съня ме оправи.

# 264
При мен това лято предстоят две сватби, моминско парти и много пътуване, като едното събитие е 6-7 часа с кола. Дано всичко е нормално. Почивка тази година не сме ангажирали, понеже две от събитията са на морето така или иначе. 

# 265
Момичета здравейте..вие с какво се храните ? Ядете ли здравословно ? Аз покрай това гадене и павръщане ям само тестяни закуски,дюнери ,и някоя друга праскова..колкото и да се опитвам да ям здравословно не става.. повръщам от всечко сладко,течни манджи,супи или пък от мляко.. а колко ми се яде всичко 🥹🥹 само купувам някакви много вкусни неща и не ги докосвам..добре че имам две деца и съпруг ,че да се изява всичко.. 😁😁😘

# 266
Момичета здравейте..вие с какво се храните ? Ядете ли здравословно ? Аз покрай това гадене и павръщане ям само тестяни закуски,дюнери ,и някоя друга праскова..колкото и да се опитвам да ям здравословно не става.. повръщам от всечко сладко,течни манджи,супи или пък от мляко.. а колко ми се яде всичко 🥹🥹 само купувам някакви много вкусни неща и не ги докосвам..добре че имам две деца и съпруг ,че да се изява всичко.. 😁😁😘

Аз съм по същия начин, тесто…… мисля, когато тези гадни симптоми отшумят да заппчна режим на хранене.
Не съм качила нищо, но аз почти всеки ден повръшам, а и ходя на тоалетна по 2-3 пъти на ден…..

# 267
С бебето сме добре. Има пулс. Сега си чакам с нетърпение феталната морфология.

Аз докато ми се гадеше бях като вас. Сега вече успявам да се храня сравнително здравословно. Преди това го усещах като насилие и не можех. Колкото и да исках не ставаше.

# 268
Здравейте, момичета.
Днес, докато шофирах се стреснах. От време на време ми се случва и все се притеснявам. При вас така ли е? Хем гледам да съм спокойна, но при някаква неочаквана ситуация редовно се стряскам и сега ми е притеснено дали може да навреди по някакъв начин.

# 269
Аз за пръв път тази година успях да направя ранна резервация, още ноември, толкова избирах най-прекрасния хотел в Турция да я посетим най-накрая....и вчера отмених пътуването. Щеше да е за началото на септември и не ми се рискуваше да съм извън страната и извън Европа за седмица. Иначе в България се надявам да направим поне 1-2 морета, но вече нищо не планирам дългосрочно.

Май вече започвам да се храня здравословно, но до скоро и аз бях ужас, само гевреци, солети, филии и ....тесто с две думи. Сега вече се нареждат нещата, с плодове много, вода (дори от тези неща ми се гадеше преди), салати, супи и т.н. Още не съм разучила подробно режима за гестационен диабет, който трябва да спазвам, но гледам да е всико в границите на нормалното.

Мислех да пробвам и йога за бременни, но с моята кашлица никъде не мога да отида, даже се притеснявам дано до прегледа ми вторник поутихне.

Общи условия

Активация на акаунт