Операция на миома-9

• 23 835
  • 390
  •   1
Отговори
# 225
Супер много ти благодаря за всичко, което споделяш, anmasu! Вече съм в пъти по-спокойна, че ме човъркаше и този въпрос от известно време. Благодаря ти още веднъж! Надявам се при теб нещата да се развиват доста добре и да си на 80-90% възстановена! YumFlowers Four Leaf Clover

# 226
amelia9, не се притеснявай, питай за всичко, за което се сетиш. То човек в страха, си създава повече притеснения, отколкото реално съществуват. Хората там са много спокойни и аз това си мислех: "щото не се пече на тяхното дупе, затова са спокойни", а то наистина не е нещо тежко такъв тип операция при такива специалисти. Да, операция си е и да, всеки организъм е различен. Аз принципно се имам за голямо куче и преди операцията, като разпитвах майка ми за някакви неща, тя ми казваше -" абе, ти имаш голям праг на болка", аз и' казвах, че нямам. И наистина не мисля, че ми е много висок прагът на болка. Но и гледах да съм в добра форма преди операцията, спрях да тренирам 2 седмици преди нея, за да не се заразя и пак да ме отложат. Но основното, заради което не я усещам като тежка интервенция, според мен, пак казвам, е начинът, по който докторът е работил. Сега, може и видът миоми да са способствали, защото не е трябвало да се отваря матката, което сигурно е по-травматично.
Мисля, че се възстановявам добре, може да пробвам да работя тази седмица, но по малко, защото ми е физическа работата, ще видя. Иначе правих една тренировка в неделя, в домашни условия, и ме придърпваше операцията вчера, но това не ме спря да направя една около, че може и над 5-километрова разходка, та днес имах като срязване, но за няколко минути.
Супер много ти благодаря за всичко, което споделяш, anmasu! Вече съм в пъти по-спокойна, че ме човъркаше и този въпрос от известно време. Благодаря ти още веднъж! Надявам се при теб нещата да се развиват доста добре и да си на 80-90% възстановена! YumFlowers Four Leaf Clover

# 227
Докато ме подготвяха с абокат, кръвно, анестезиологичната маска ми беше сложена и се чудех вече какво следва... задаваха ми леки въпроси, които ме разсейваха и докато се чудех..вече се и събудих в операционната.
Като първа операция и въобще постъпване в болница се бях настроила, че ще е огромна болката от всичко, но не беше така..дали защото в главата си бях вкарала тази мисъл. Бях си взела хапче/прахче за болки, което си пия принципно при нужда, заради алергиите, но така и не ми се наложи. Аз лично болката я усещах като менструална и то не от най-силните ми, които съм имала.
Дразненето/ кашлянето при мен се появиха вече като бях в стаята и то привечер. Аз бях от страхливите в стаята и не мърдах много в леглото, като послушно дете си лежах и спах по гръб и то на леко повдигнато легло на гърба.
Може и това да ми е помогнало да не кашлям много, а повече ме дразнеше гърлото и с чести малки глътки вода и лукче отлагаш кашлянето. Като за 24ч да се е случвало макс 4-5 пъти и може би имах дразнене 6-7 дена, като в края дали е имало и 2 пъти през деня да усетя нещо. Чайчетата ми се отразяваха супер. Blush
Всичко ще е наред, определено повечето страхове и болки са в главите ни, но реално може да се справим с всичко!
Желая успех и бързо да се почувствате добре!

# 228
Аз не го усещах като менструални болки, май. А за лежането и движението - аз съм здравен работник и знам, че трябва да се движиш - дори и с противоболкова цел; с цел да подпомогнеш дрениране и кръвообращение. А и на младите пациентки не слагат кръворазреждащо, точно защото разчитат, че са млади организми и няма да има залежаване. Момиче, което беше с лапароскопия, се притесняваше май да се върти и спеше само по гръб, на едната визитация докторката си каза, че трябва да се въртиш и да спиш и на двете страни. Така че е препоръчително, ако и колкото ти е комфортно, да сменяш позициите и в леглото. Даже гледах да редувам седене в леглото със седене на стол. Ама пак си е индивидуално, де. Никой не казва да се правят някакви екстремни и опасни неща. Например, на мен денят след реанимация ми беше наистина тежък, но аз не бях захранена. Ааа, по тоя повод, едната акушерка/сестра ми каза: "яж и пий всичко, което ти дават, за да се възстановиш по-бързо". А миналия ден, една жена в стаята ми обясняваше колко бил гаден бульонът и как миришел само на лук и никоя от 4-те жени в стаята не го пила. Да, обаче аз съм добро прасе, а и след съвета на акушерката, абе и като цяло, си бях решила, че поне ще го пробвам. И си ми хареса, целия си го изпих. Та, аз бях много зле, а момиченцето с лапароскопия движеше постоянно, но тя беше захранена. Въпреки, че не ми беше добре, гледах, често и по малко да ставам или да си сменям положението.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 16:43 от anmasu

# 229
На нас нищо не ни казваха за спането и лежането, а само да се движим повече.
След реанимацията, раздвижването и преместването в стаята имам чувството, че всички повече спяхме и бяхме будни за хранене и ходене до банята, което се съчетаваше с разходка в стаята.
В четвъртък беше раздвижването и тогава имахме малко ставане, в петък вече излизахме в коридора и така до изписването в неделя всички в стаята бяхме подвижни, сядащи, малко навеждащи...
Като за мен неприятното беше дренажа, като го махнаха вече се чувствах доста по добре за движение.
Храната на всички ни хареса - чай, бульон, пасирани манджи и не пасираните храни и си пиехме и хапвахме 90% от нещата, но бяха и голямо количество и оставаха.
Ако искахме нещо различно от вода ни препоръчаха да поръчваме на близките да ни носят бистри сокове ( ябълка, вишна, череша..).

# 230
amelia9, сетих се още нещо, което може и вече да съм казвала. Удобно е шише с филтър, защото няма да Ви тежи и да се оливате, ако нямате, са удобни бутилките с минерална вода с биберон. В реанимация не дават вода, на мен не ми е било жадно. После на другия ден вече се изправяте и ако сте с шише с филтър, ще си го наливате, ако не, ще ви трябват поне 2-3 от тези с биберон, ако са по литър. Може би е добре да имате и от 1.5 l, но не знам колко ще е удобно да го вдигате. Не, че не може да Ви донесат, но аз специално, не исках да идва никой в деня след реанимацията, щото не ми беше на място главата и както казва и Alesanas, повече лежах и спах. А и не знам дали пускат в отделението, моите посетители не ги пуснаха, даже за изписването, една добричка санитарка ми закара багажа до вратата. Но пък пуснаха посетителите на момиче в стаята, но може би, защото беше събота и неделя.

# 231
Да, мисля да си осигуря няколко бутилки с накрайник, за да ми е по-лесно и удобно. Друго започнах да мисля аз, с тези грипни епидемии дали на 13ти изобщо ще мога да влезна в Токуда за планова операция...ще следя за София...абе все да има по нещо. Confused

# 232
Има време и в крайна сметка, каквото - такова. Да, не е приятно да си се настроил и да пропадне, но няма чак такава драма. Не, наистина, сега всичко Ви стресира и е разбираемо. Ще мине и ще си отдъхнете.
Да, мисля да си осигуря няколко бутилки с накрайник, за да ми е по-лесно и удобно. Друго започнах да мисля аз, с тези грипни епидемии дали на 13ти изобщо ще мога да влезна в Токуда за планова операция...ще следя за София...абе все да има по нещо. Confused

# 233
Благодаря за подкрепата и за всичко, което споделихте с подробности! Бъдете здрава! Ще докладвам какво се случва с мен! HeartFlowers Rose

# 234
Момичета, колко дена след операцията излиза течност от отвора за дренажа? Моята  операция беше миналия вторник, свалиха ми дренажа в четвъртък и към момента още се отделя течност.

# 235
Аз бях с лепенка и релано я свалих напълно след 3 дни, но когато сменяха лепенката на следващия ден след махането на дрена, беше вече позатворена. Иначе казаха, че до към 24 часа спира да тече. Но може би има значение и кога е махнат дренажът - аз бях с дренаж от петък по обед до неделя по обед. Ама сега виждам, че и Вие сте била същото време с дренаж. Може би някаква друга индивидуална особеност да е, но за всеки случай, може би е добре да потвърди и докторът.
Цитат на: ellyganova
link=topic=1662451.msg49254414#msg49254414 date=1738594284
Момичета, колко дена след операцията излиза течност от отвора за дренажа? Моята  операция беше миналия вторник, свалиха ми дренажа в четвъртък и към момента още се отделя течност.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 09:14 от anmasu

# 236
Здравейте отново момичета! Много се извинявам, че пак ще ви занимавам със себе си, но имам друг казус сега. Наближава моята операция в Токуда в петък и вероятно заради притеснения цикълът ми пак закъсня ужасно много и се очертава и на операцията да съм неразположена (и на прегледа при Танчев декември пак така се случи). Та, дали ще бъде проблем да се състои операцията след като ще съм в цикъл? Говорим за тотална хистеректомия със запазени яйчници. Благодаря ви и хубав неделен ден! Simple Smile

# 237
  • Бургас
На мен ми казаха, че за хистеректомия може в цикъл, само миома- не може.

# 238
Здравейте, имам въпрос към скоро опериралите се от миома. С направление за отстраняване на матката и вероятно яйчниците колко струва операцията? И къде да избера София или Плевен? Чета едни баснословни суми в сайтовете на болниците и не разбрах за здравноосигурените ли се отнася или за платен прием. Вие колко платихте и в коя болница?

# 239
3350 в Плевен,  Света Марина,  хистеректомия с отстранени и яйчници. Това е ИЗБОР НА ЕКИП, ИНАЧЕ СЪМ С НАПРАВЛЕНИЕ.

Общи условия

Активация на акаунт