Бременност на 42г с миома.Води ли се рискова?

• 1 640
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да попитам,някой раждал ли  е с миома и то 12см.И как е родила, нормално или секцио?

# 1
Да, леля ми. Препоръчваха и секцио, уж и тя беше съгласна, но е от малък град. Раждането е започнало и е отишла в болницата с пълно разкритие, веднага са я вкарали в родилна зала не е имало анестезиолог и се е наложило да роди нормално. Сега братовчеда е вече на 23г. Консултирай се с лекари, препоръчва се секцио. Нейният случай си е чисто тото.

# 2
Моя позната роди с миома,но колко см. точно не мога да ви кажа, знам че беше с по-големи размери и лекарите бяха категорични да роди секцио.Така и направи, всичко беше наред, миомата беше отстранена след изваждането на бебето.

# 3
Зависи каква е миомата и къде е разположена. Ако не пречи на излизането бебето, защо секцио?

# 4
42 е рисково и без миома

# 5
42 е рисково и без миома

И кое му е рисково без миома?? 42 г.не е диагноза. Следи се бременността повече и толкова. Не я плашете така.

# 6
Аз родих на 45г .. с няколко миоми. Значи да си се следи повече, както казвате.
Но мисля, че пишеше 42 без години и моето беше нескопосана шега.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 08:22 от Одри ♡

# 7
Миналата година родих на 42, с миома съм (малка, ще излъжа колко точно). По естествен път родих. Не се водех рискова бременност. Освен възрастта имам няколко загуби, тромбофилия, хипофункция на ЩЖ, анемия и херния. Всичко беше наред.

# 8
На 43 родих, имах няколко миоми, бременността ми беше високо рискова. Бебето го извадиха по-рано, като последния един месец лежах в Майчин дом София за постоянно наблюдение. По време на секциото ми премахнаха и най-голямата миома.

Не виждам нищо успокоително, ако други жени кажат, че бременност на 42 с миома е песен и нямало било риск. Всяка бременност е различна и лекарите - само те - могат да определят каква е.

# 9
Здравейте,
Не искам да Ви плаша, но ДА, води се рискова бременност. На 40г. претърпях спонтанен аборт заради 7см миома.
Въпреки всичко е важно, къде е разположена миомата, важно е да се следите и да не се натоварвате прекалено много. Какво мисли Вашия гинеколог по въпроса? Всичко е строго индивидуално.
Желая Ви лека бременност и  да си родите едно здраво бебче Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт