Дългото чакане след трансфер - тема 113

• 46 500
  • 771
  •   1
Отговори
# 735
Валиден си е тестът. И аз си правих на BeLive тестовете. Засега този е отрицателен. Има значение кой ден от трансфера е. Вече не помня нашият на кой ден показа, но беше нещо седми или осми ден (ако броим денят на трансфера за първи. Ако не го броим - на шести или седми ден). Чертичката беше бледа, но се виждаше добре, че я има все пак.
Успех! Flowers Hibiscus

# 736
Тестът очевидно е невалиден. Аз също съм попадала на такива. Дори да е положителен, дава линия на друго място, просто дефект. Важно е кръвният да е положителен 🍀

# 737
Абсолютно невалиден. Изкара ми акъла този тест като видях две чертички, макар и на различни страни.
Ако е положителен следва да са успоредни.

# 738
Здравейте, момичета! Вчера беше първият ми преглед след + тест. Много скромен беше разговорът от страна на докторката, каза че има сакче, но не ми го показа (както друг път по обстойно ми разказва и показва)... Притеснявам се много, защото имам спонтанен аборт и ме вика другата седмица пак. Вчера каза, че се водя в 5 г.с... Изчетох доста неща, но имате ли представа и по ясна статистика как се развиват бременности след инвитро?

Ще си чакам до следващия преглед, а от време на време имам леки придърпвания и това е. Успех на всички! 🍀

# 739
Здравейте, момичета! Вчера беше първият ми преглед след + тест. Много скромен беше разговорът от страна на докторката, каза че има сакче, но не ми го показа (както друг път по обстойно ми разказва и показва)... Притеснявам се много, защото имам спонтанен аборт и ме вика другата седмица пак. Вчера каза, че се водя в 5 г.с... Изчетох доста неща, но имате ли представа и по ясна статистика как се развиват бременности след инвитро?

Ще си чакам до следващия преглед, а от време на време имам леки придърпвания и това е. Успех на всички! 🍀

За този срок на бременността може да се види само сакче, всичко звучи нормално. В 6 г.с в сакчето се визуализира  ембрион и в 7 г.с се хваща пулс.

# 740
nelss95, честито! 🍀
Няма никакъв смисъл от статистиката на този етап. Факторът ‘човек’ не може да се хване по статистика. Отговорът при твоя конкретен случай идва с времето.
Аз получих доста гадно усложнение в 6ти месец…така че за жалост със или без статистика то си става ‘нещото’.
Знам, че първоначално самите проблеми със забременяването или ранният аборт изглеждат ужасни, но като цяло тежки усложнения в напреднала бременност са още по-гадни (разбира се те са по-редки, за това човек не бива да се фокусира над възможността да се случат).

Аз бих си поставила малки цели:
- пулс (7-8гс)
- навършена 12та гс
- ранна фетална и прена тест
- фетална в 22ра
- да избуташ до навършена 24та гс (тогава бебето има долу горе не лоши шансове за оцеляване извън матката)
- да избуташ до навършена 30та гс (бебета родени в седмица започваща с 3* имат доста добри шансове)
- късна фетална
- да добуташ до термин с бебе развито в нормите 10-90% (оптимално)

Не ги мисли статистиките. Тялото ти знае много добре какво да направи. Довери му се. Ако се стигне до ранен аборт, то той е в огромна част от случаите необходим по една или друга причина.
Един ранен аборт не е показателен за следващ опит. Често се случва.
Относно бременност в резултат на инвитро -  опасността от появата на повечето възможни усложнения по време на бременност се завишава при бременност след инвитро. Причините за това са много…основно: защо е правено инвитрото (жф?), изкуствената хормонална подкрепа в началото, дали ембрионът има ПИД, изкуствен подбор на яйцеклетката и сперматозоида, възраст на жената…и тн.
Имай си едно на ум за рисковете, но не мисли само за тях. За жалост много въпроси в тази сфера остават неотговорени. Ще ти трябва търпение, за да видиш при теб какво ще се случи.
Минала съм през статистиките, през научните статии и изследвания, през форумите и личните истории на хора и накрая единственото важно е какво ще се случи при теб конкретно. Отговор, който никоя статистика не може да ти даде.

# 741
Благодаря за изчерпателния отговор. Знам, че нещата хич не са простички, колкото и да ни се иска, но пък заради преживяното от всяка от нас все повече се вглеждаме, "психясваме" и притесняваме от всичко. Радвам се, че има форум като този, където се подкрепяме и доста олеква. Simple Smile Стискам палци на всички, страшно щастлива и благодарна ще бъда всяка една от нас да сбъдне мечтата си! ❤️

# 742
Здравейте,
Днес пуснах тест на 14ти ден от ЕТ на два 3-дневни ембриона. Още не съм се свързала с лекаря, но се надявам, че резултатът е добър.

# 743
Здравейте, момичета! На 9 август ми беше трансфера ЗЕТ на бластоцист и днес на ден 6 реших да си пусна ЧХГ, което е 0,23 mIU/ml, прогестерон 11 nmol/L. Според доктора трябва да продължа с естрофема и пролутекса до 14 ден и тогава тест. На предния трансфер имах кухо яйце, но стойностите бяха още на 6 ден високи и затова реших и този път да се тествам. Моля, за съвет...

# 744
Според мен, няма смисъл да продължавате с лекарствата. Съжалявам!
На този етап трябваше да има вече секретиран чхг в тялото Ви.
Не мога да разбера, защо масово лекарите при такива резултати настояват за продължаване на терапията!?

# 745
Eveline, ужасно много съжалявам 🥺 ембриончето не е имало никакъв шанс с този прогестерон...по принцип тези стойности са преди менструация. Какъв прогестеронов препарат използвате и по каква схема? Задължително следващият трансфер трябва да е на ЕЦ, защото очевидно не усвоявате прогестероновия препарат.

# 746
Kactus,
трансфера беше на естествен цикъл доколкото разбрах, защото след него чак ми включиха Естрофем 3 × 1 и Пролутекс 1 път дневно. Ходих на 10 ден на преглед от МЦ и след това директно за трансфера. Има ли разлика в периода на инплантация при естествен цикъл и при контролиран?

# 747
Kitttyy ☺️🙃 препълнена ти е пощата

# 748
Eveline, кога е била овулацията? Колко голям е бил фоликулът, таймираща инжекция сложихте ли? Хормони на 2ри ден, на 10ти ден пуснахте ли? Лигавица? За мен този трансфер е бил обречен от самото начало. Само 1 инжекция Пролутекс.....

# 749
Направете си тест след 2 дни шести ден е още рано.И моя трансфер беше на 9 на 5 дневен ,аз направих глупоста да пусна на 4 ден и беше 0.12. А ЧХГ започва да се отделя в кръвта след 6 ден чак . link=topic=1662869.msg48424651#msg48424651 date=1723730069]
Здравейте, момичета! На 9 август ми беше трансфера ЗЕТ на бластоцист и днес на ден 6 реших да си пусна ЧХГ, което е 0,23 mIU/ml, прогестерон 11 nmol/L. Според доктора трябва да продължа с естрофема и пролутекса до 14 ден и тогава тест. На предния трансфер имах кухо яйце, но стойностите бяха още на 6 ден високи и затова реших и този път да се тествам. Моля, за съвет...
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт