Дългото чакане след трансфер - тема 113

• 46 153
  • 771
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Трите трансфера са в три различни клиники.

# 91

Няма значение. Аз след третия неуспешен бях категорична че ще правя ПИД иначе се луташ дали причината е в ембрионите или матката

# 92
  • Варна
А ако не правят в клиниката, мога ли да преместя снежинките?

# 93
А ако не правят в клиниката, мога ли да преместя снежинките?

Можеш разбира се

# 94
Странно ми е защо още след първия отрицателен тест не са направени изследвания. На мен след биохимичната бременност ми назначиха за тромбофилия и имунология. В следствие на констатациите и терапията сега очаквам бебе.

# 95
  • София
Ами според мен може би е фактор смяната на клиниките. Всеки лекар иска да направи нещата от своята гледна точка и опит, за да се увери, че не, така няма да стане и би било необходимо да се предприемат мерки.
Може и да има друг мотив - финансовата част. Колкото повече неуспешни процедури, толкова повече средства за клиниката.

За мен беше най-инфантилно като смених клиниката и отидох при друг лекар, който ми каза, че иска да пробваме естествено вкъщи.. Идеше ми да му кажа: "Пич, ние сме правили ин витро, ти ме връщаш да правя опити вкъщи..". Логика не видях тогава, ама ми бяха зачислени вече манипулации. Не съжалявам, ама щеше да се продължи с експериментите върху мен, а с хормоните шега не бива.

Нели, ПИД на ембрионите в някаква нормална клиника. От моя опит препоръчвам доктор Станулов.

# 96
Привет!
Според мен са задължителни имунологична, микробиологична и ИМПО биопсии. На мен след 1-ви неуспешен зет веднага ми пуснаха всички изследвания. Не съм изследвала ембриони защото проблема веднага се оказа в мен. Хистеро също никога не са ми препоръчвали. Към момента съм с успешен трансфер. Помисли за смяна града. Confused

# 97
По-скоро бих заложила на ПИД, където и да реша да продължа.
Чак след това бих търсила проблем в матката.
Единствено с ПИДът и едно хистеро няма да е зле, за да няма някой невидян полип, а и могат да направят надраскване.
Ако отидеш при Калчев за хистеро, той най-вероятно ще ти вземе и биопсия за микробиом.
Освен това трансферът на естествен цикъл може да е твоят метод, ако до сега си била само на стимулиран.

# 98
Neli_ - само да добавя на ембрионите може да се направи и асистирано излюпване (т.нар хетчинг), ако има дадени индикации. Иначе момичетата добре са ви описали изследвания за матката - там нямам опит. А при вас защо се наложи да сменяте 3 клиники? Пожелавам да си намерите вашия доктор и успешен/и трансфери напред.

Някой има ли информация дали може да се прави размразяване и повторно замразяване после например за Пид? Това не е ли рисковано после при второто размразяване?

# 99
Ембриоложката ми каза, че е малка преживяемостта след неколкократно замразяване. И аз мислех за ПИД, но ми казаха, че няма причина. Иначе хетчинг правиха.

# 100
  • Варна
При първите два опита правиха хетчинг, а на последния незнам. Нищо не обясняват, ако не ги питам.
Твърдо убедена съм, че снежинката се опита да се имплантира. На 30.05 следобед ми беше трансфера. Във вторник усещах цял ден бодежи долу ниско и дълбоко, а в 5 ч. Видях няколко капки кръв по тоалетната хартия. След което излизахме на същата вечер, т.е. не съм лежала. През деня бях на работа.

Имам естествена бременост преди 12 години, от където са ми познати тези бодежи. Никога няма да ги забравя. Тогава разбрах, че става нещо и два-три дни по-късно видях положителния тест. 

Мисля, че задължително трябва да се изследва имплантациония прозорец.

Аз все още не съм спряла лекарствата, тъй като ми казаха другата седмица да пусна тест и в понеделник /11 ден след трансфера / ще пусна още един тест. Реално в четвъртък сутринта бяха почти 7 дни след трансфер.

# 101
Ембриончетата могат да се размразят, да се биопсират и да се замразят отново. При моя близка се наложи, като две от ембриончетата не оцеляха, но поне си спести бъдещи аборти(вече имаше един след трансфер, поради генетични причини) и сега се радва на здраво детенце. ❤️

# 102
Здравейте !Това ми е резултата 9-ти ден след трансфер на 2 5-дневни .Няма шанс нали?

# 103
Здравейте !Това ми е резултата 9-ти ден след трансфер на 2 5-дневни .Няма шанс нали?
В какъв смисъл няма шанс? Резултатът е повече от прекрасен! Честито!

# 104
кактус, ЧХГ е 4.77. И аз първоначално видях прогестерона и се чудих защо го отписва опита жената.

В какъв смисъл няма шанс? Резултатът е повече от прекрасен! Честито!

Общи условия

Активация на акаунт