Дългото чакане след трансфер - тема 113

• 47 064
  • 771
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря на съветите .
След 48 часа, моето ЧХГ от 1988 спадна на 1647, което днес смятам за добре.
Спирам си лекарствата и си чакам цикъла .
Много се надявам да не е необходим кюретаж.

По всяка вертоятност няма да се наложи, не е толкова високо ЧХГ, когато спадне съвсем, ще си имате и цикъл.

# 541
  • София
Момичета, отбивам се да попитам нещо.
Днес ми беше трансфера на едно бластоцистче. Ще слагам фраксипарин вечер. АГ ми каза дори при най-малко кървене да го спра. Да де, ами ако е само имплантационно? Как да различа леко кървене от имплантационно такова?

# 542
Момичета, отбивам се да попитам нещо.
Днес ми беше трансфера на едно бластоцистче. Ще слагам фраксипарин вечер. АГ ми каза дори при най-малко кървене да го спра. Да де, ами ако е само имплантационно? Как да различа леко кървене от имплантационно такова?

При най-малкото спираш!
Няма значение какво е! Аз вече влизам няколко пъти в болница заради кървене. Фраксито не съм го слагала от мн време. При поставяне на фракси може да се получи обилно кървене, което ще стане мн притеснително.

# 543
Когато имах кървене в ранна бременност, спрях клексана за 3 дни, после пак аи биех. Аз имах хематом до сака, но така и не стана ясно защо точно кървях 2 пъти. После си биех клексан до след раждането.

# 544
Здравейте момичета. След положителен тест бях вчера на преглед и се оказа,че при ЗЕТ сме върнали 2 5дневнш ембриона, а в момента в мен има 3 със сърдечна дейност и трите и еднаква големина. Другата сед. Пак ще съм на преглед и ще чакам да се върне моя доктор от отпуска в началото на август за да каже какво правим. Но докторката, която му поема пациентите в момента каца,че сигурно ще трябва да се махне едното. Някой бил ли е в такава ситуация? Какво направихте? Как се разви бременноста?

# 545
Здравейте момичета. След положителен тест бях вчера на преглед и се оказа,че при ЗЕТ сме върнали 2 5дневнш ембриона, а в момента в мен има 3 със сърдечна дейност и трите и еднаква големина. Другата сед. Пак ще съм на преглед и ще чакам да се върне моя доктор от отпуска в началото на август за да каже какво правим. Но докторката, която му поема пациентите в момента каца,че сигурно ще трябва да се махне едното. Някой бил ли е в такава ситуация? Какво направихте? Как се разви бременноста?
Първо - честито! 🍀
Посъветвай се и с друг лекар. Ако успееш да запазиш час при Чавеева в Сф, мисля, че ще е най-добре.
Няма смисъл да чакаш твоя лекар да се върне от почивка, защото редукцията се прави сравнително рано (10-11гс).
Попрочети за рисковете от триплодна и ги съпостави с тези при двуплодна.
Самата редукция също крие известни рискове.
Всичко зависи до голяма степен от твоето здравословно състояние, възраст и дали има свестен лекар, който да те следи. Трябва да е лекар, който е специализиран в многоплодна.
Рисковете при триплодна не са за подценяване.
Зависи и къде живееш честно казано. Аз в Бургас 100% няма да се навия за триплодна, тъй като няма кой да ме следи и неонатологията е под въпрос.
Не е лесно това решение за жалост. Хем се радваш, хем притесненията са в пъти по-големи. Навсякъде те квалифицират като ‘висок риск’.
Успех! 🍀
ПП имам познати с редукция на триплодна до двуплодна. Бременността продължава като двуплодна в момента. Не бих се уповавала на чуждите истории в случая…трябва човек сам да прецени, дали иска да редуцира.

# 546
Първо - честито! 🍀
Посъветвай се и с друг лекар. Ако успееш да запазиш час при Чавеева в Сф, мисля, че ще е най-добре.
Няма смисъл да чакаш твоя лекар да се върне от почивка, защото редукцията се прави сравнително рано (10-11гс).
Попрочети за рисковете от триплодна и ги съпостави с тези при двуплодна.
Самата редукция също крие известни рискове.
Всичко зависи до голяма степен от твоето здравословно състояние, възраст и дали има свестен лекар, който да те следи. Трябва да е лекар, който е специализиран в многоплодна.
Рисковете при триплодна не са за подценяване.
Зависи и къде живееш честно казано. Аз в Бургас 100% няма да се навия за триплодна, тъй като няма кой да ме следи и неонатологията е под въпрос.
Не е лесно това решение за жалост. Хем се радваш, хем притесненията са в пъти по-големи. Навсякъде те квалифицират като ‘висок риск’.
Успех! 🍀
ПП имам познати с редукция на триплодна до двуплодна. Бременността продължава като двуплодна в момента. Не бих се уповавала на чуждите истории в случая…трябва човек сам да прецени, дали иска да редуцира.

Още съм в 6г.и 4 дни,пазиент съм на Болница Надежда и по-конкретно Доктор Стаменов. Не мога просто така да сменям лекари, след 6 г сега съв видяла положителен резултата. И с доктора не се отказахме. Беше ми любопитно дали има случай в групата,който да сподели мнение и опит.

# 547
Криси, честито! Има много родени здрави тризнаци ❤️❤️❤️ Не бързай да правиш редукция, консултирай се с твоя лекар. Ако няма към момента противопоказания, едва ли ще направи редукция. Може да отидеш на още едно мнение и при доктор Чучумишев в МЦ Калчев 🍀☀️❤️ Пожелавам ти лека и спокойна бременност, както и здрави бебчета възможно най-близо до термин. 😍 Мисля, че в Майчин дом София е добра неонатологията, аз лично нямам опит и съм от Бургас.
ПП подкрепям мнението на Anniey

# 548
Това според мен е много личен избор, зависещ страшно много от индивидуалния случай, лекуващия лекар и тн.
Моя близка прави редукция и за съжаление при нея имаше инфекция и спукване на околоплодния мехур.
Истории ще прочетеш всякаква - успешни триплодни бременност (онзи видях такава количка и бебета бяха съвършени), има успешни редукции и завършили успешни двуплодна бременности, има и неуспешни редукции. Мисля, че е най-добре да не обременявате себе си с чуждите истории, а да вземете това решение заедно със Стаменов, той има много опит.
Каквото и да се реши, пожелавам ви успех от сърце!!

# 549
Беше ми любопитно дали има случай в групата,който да сподели мнение и опит.
Има случаи, но вече не са в тази група, а в "Термин - (месец)". Попитай в тези групи, както и в групите за родени през определени месеци и година. В месец ноември има жена, която чака тризнаци, пак така върнати 2, но едното се е разделило.

Относно редуцирането, помислете с твоя човек дали ви се гледат 3 деца и здравословно как си, можеш ли да ги износиш. Хората по света износват бременности с по 4-5 и в доста случаи излизат здрави. Аз не бих редуцирала, цял живот да гледам двете деца и да го мисля това махнатото трето дете.

# 550
Беше ми любопитно дали има случай в групата,който да сподели мнение и опит.
Има случаи, но вече не са в тази група, а в "Термин - (месец)". Попитай в тези групи, както и в групите за родени през определени месеци и година. В месец ноември има жена, която чака тризнаци, пак така върнати 2, но едното се е разделило.

Относно редуцирането, помислете с твоя човек дали ви се гледат 3 деца и здравословно как си, можеш ли да ги износиш. Хората по света износват бременности с по 4-5 и в доста случаи излизат здрави. Аз не бих редуцирала, цял живот да гледам двете деца и да го мисля това махнатото трето дете.
Най-вече ще намериш съмишленици в инвитро групата за Украйна (Биотаксом май се казва). Там поради троен трансфер на ембриони с ДЯ често се получават тризнаци.
Доста редуцират там, но и масово говорим за жени на по 45+.
Успех! 🍀

# 551
Здравейте, не знам дали е подходящо тук, но да попитам случайно да знаете някъде в София да има останал пролутекс? Търся го вече няколко дни и никъде няма

# 552
Здравейте, не знам дали е подходящо тук, но да попитам случайно да знаете някъде в София да има останал пролутекс? Търся го вече няколко дни и никъде няма

Аз поръчвам от гръцкия от един човек. Доста момичета взимат от него. Ако искате пишете да ви дам номера

# 553
  • София
Вижте в аптеката на инвитро клиника София (ул. Баду 5) в студентски град. Обикновено репродуктивните клиники имат добре заредени аптеки с подобни неща.
Само вижте кога работи, че беше с някакво странно работно време.

# 554
Здравейте,

Моля за вашето мнение днес ми е 11ти след замразен трансфер на две 5дневни снежинки.

Резултатът от кръвният тест ми е 24.96,

Моля кажете има ли шанс за бременост?🥺

Общи условия

Активация на акаунт