Дългото чакане след трансфер - тема 113

• 47 088
  • 771
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,

Моля за вашето мнение днес ми е 11ти след замразен трансфер на две 5дневни снежинки.

Резултатът от кръвният тест ми е 24.96,

Моля кажете има ли шанс за бременост?🥺

Доста е ниско за 11 ден, пуснете пак след 48 часа в същота лаборатория

# 556
  • София
За съжаление, от това което съм чела тук, и съм изживяла и аз, когато е ниско чхг обикновено бременността приключва в ранна седмица. Стават и чудеса, разбира се, и ви желая да сте от тях.

Момичета, прави ми впечатление, че масово след положителен тест има кървене. Толкова ли не могат репродуктивните да следят този прогестерон или колагулацията, за да не минаваме през този ужас

# 557
  • София
Sammy_west - често причините не са нито едно от изброените от теб. Не е до следенето. Аз съм следена много изкъсо - обяснение никой не може да даде, а само предположения защо се е стигнало до кървене. Имах кървене два пъти заради хематом - лежала съм от преди трансфера, защо се случи - мистерия. Имах и в 25 седмица - нямаше видима причина да се случи, нямам и високо кръвно. И пак, в края съм, броя дните до раждането, още се чудя защо се е случило така. Много съм чела по въпроса - няма обяснение категорично, само предположения, които не са доказани към момента. Според една фертилити лекарка в САЩ, има покачване на прокървяванията при жени, забременели ин витро през последните години- причи неясни.

Така че не смятам, че това зависи от лекар.

# 558
Sammy_west - често причините не са нито едно от изброените от теб. Не е до следенето. Аз съм следена много изкъсо - обяснение никой не може да даде, а само предположения защо се е стигнало до кървене. Имах кървене два пъти заради хематом - лежала съм от преди трансфера, защо се случи - мистерия. Имах и в 25 седмица - нямаше видима причина да се случи, нямам и високо кръвно. И пак, в края съм, броя дните до раждането, още се чудя защо се е случило така. Много съм чела по въпроса - няма обяснение категорично, само предположения, които не са доказани към момента. Според една фертилити лекарка в САЩ, има покачване на прокървяванията при жени, забременели ин витро през последните години- причи неясни.

Подкрепям напълно Надежда!
Аз също съм от тези, които лежаха 3 пъти в болница, първия път беше заради отлепване на плодния сак с хематом, а следващите 2 пъти беше без неясна причина. Прогестерона винаги ми е бил перфектен, коагулацията също …… и се започва едно гадеене защо кървя!

# 559
Здравейте, днес ми е 8 ден на тридневно ембрионче. Слагам прегнил през ден и Зарзио през два дни. Днес си взех тест чувствителноста му е 25. Излезна бледа чертичка, но не съм сигурна дали не е от прегнила. Последно вчера сутринта го сложих. Вие какво мислите?

# 560

Подкрепям напълно Надежда!
Аз също съм от тези, които лежаха 3 пъти в болница, първия път беше заради отлепване на плодния сак с хематом, а следващите 2 пъти беше без неясна причина. Прогестерона винаги ми е бил перфектен, коагулацията също …… и се започва едно гадеене защо кървя!

Момичета, най- ме беше страх от това да не видя кървене. И аз мислех, че се случва почти на всяка жена забременяла инвитро. Прогестерона ми беше около 16 ng/ml в началото и като слушах други жени не е особено висок. За сега да чукна на дърво не съм имала кървене. Един път зацапване след взимане на микробиология и това е та явно кървенето в повечето случай си остава с неясна причина ако не е прогестерона

# 561
Kakijuli мнението ми е утре на кръвен , не се хаби с тези тестове. Черта иначе виждам , но въпреки всичко кръвния тест си ясен и категоричен. Успех !

# 562
Да, утре ще пусна кръвен. От клиниката ни казаха на 24.08

# 563
  • София
Да де, но при хората които имат тромбофилия или наистина им пада прогестерона е редно да се обръща внимание.
Преди моя спонтанен аборт 10 пъти казах на моята докторка, че ми пада прогестерона. Да не се притеснявам, добре е. Да де, ама 1 седм след това изгубих бебето. Та това ме е яд, че явно масово не следят.
Май решението е да се намери добро аг, което да следи успоредно.

# 564
За една от причините се смята аспирина/акарда, явно доста го изписват, аз също бях на акард.

# 565
Да де, но при хората които имат тромбофилия или наистина им пада прогестерона е редно да се обръща внимание.
Преди моя спонтанен аборт 10 пъти казах на моята докторка, че ми пада прогестерона. Да не се притеснявам, добре е. Да де, ама 1 седм след това изгубих бебето. Та това ме е яд, че явно масово не следят.

Аз също съм с тромбофолия и съм на клексан. Прогестерон пуснах веднъж при тестването след трансфера и след това веднъж след зацапването. При втория случай прогестерона си беше ок.
Но да, доста лекари не обръщат внимание на  прогестерона за съжаление затова моя съвет е да си го проверяваш

# 566

Аз също съм с тромбофилия. Но при кървене няма как да сте на терапия. Кървенето не е от тромбофилията.

# 567
Писах в темата за тромбофилията, но и тук да споделя. Миналата седмица след като видяхме плодния сак, попитах репродуктивния, да пускам ли пак изследване за тромбофилия, защото предния ми тест е от преди 5 години, има ли шанс да се придобие след Ковид и прочие...(Тогава не знаех че придобитата тромбофилия се установява с тотално различно имунологично изследване) И тя ми казва Ами хубаво, айде едни 360лв за разширен пакет в Геника. Еми добре че си го поисках, излязох с три мутации. Ще ги приложа тук. След като се обадих в клиниката ми казаха Ами ако искаш през ден слагай фракси пък ако прокървиш, ще го спреш. Ма как ако искам, сигурно ли е това, имала ли съм я и преди?! Имам една успешна бременност, никога не съм правила аборт или да съм прокървявала. Записах час за хематолог други ден, та да видим дали ще съм на терапия и каква. Сега като чета дали и Прогестерон да пусна, той има ли касателство с тромбофилията, влияе ли се ?

# 568
  • София
Това го дискутирай с хематолог само и единствено.
Може би и други изследвания ще ти назначи.

# 569
Писах в темата за тромбофилията, но и тук да споделя. Миналата седмица след като видяхме плодния сак, попитах репродуктивния, да пускам ли пак изследване за тромбофилия, защото предния ми тест е от преди 5 години, има ли шанс да се придобие след Ковид и прочие...(Тогава не знаех че придобитата тромбофилия се установява с тотално различно имунологично изследване) И тя ми казва Ами хубаво, айде едни 360лв за разширен пакет в Геника. Еми добре че си го поисках, излязох с три мутации. Ще ги приложа тук. След като се обадих в клиниката ми казаха Ами ако искаш през ден слагай фракси пък ако прокървиш, ще го спреш. Ма как ако искам, сигурно ли е това, имала ли съм я и преди?! Имам една успешна бременност, никога не съм правила аборт или да съм прокървявала. Записах час за хематолог други ден, та да видим дали ще съм на терапия и каква. Сега като чета дали и Прогестерон да пусна, той има ли касателство с тромбофилията, влияе ли се ?

По темата с тромбофилия само с хематолог, той е човека, който ще прецени дали да си на терапия и каква…

Общи условия

Активация на акаунт