Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 914
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 585
  • Замък сред облаците
Ама защо пик на лх ти е след ову?

# 586
Охх объркала съм, на прогестерон имах предвид 😂😂😂

# 587
Даа, това е абсолютен факт, новият часовник на Apple си дава индикация за настъпваща овулация спрямо пулса.

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 15:46 от miaa7

# 588
Значи или моята гривна не мери вярно, или моя пулс нищо не показва Grinning последните два цикъла със сигурност знам кога ми е била овулацията, потвърдено ЖТ след това, ама пулса ми се все варира между 58 и 62, никакви пикове няма. Но пък съм засичала с апарата за кръвно и ако гривната ми показва ускорен пулс, апарата също го отчита, така че съм склонна да вярвам, че е приблизително точна. Ама както каза кардиолога, при който ходих миналата година "нито гривната, нито апарата за кръвно са медицински достоверни, единствено холтер".

Моята овулация верно ще се окаже, че е била тези дни докато бях болна. На 20ти съм на профилактични прегледи и ще помоля за УЗ преглед (ако няма включен) да видим поне състояла ли се е и после ще се настройвам, че за поредна година ще гледам морето по къси гащи от плажа...
Скрит текст:

# 589
Дими Of course, every woman’s body is different. So, each person may experience different responses to the hormonal changes of her menstrual cycle. And some woman may not experience changes in HRV at all. ти нали си с пкя и имаш много пикове на лх, може това да оказва някакво влияние и да не отчита така както при мен , аз имам само един, тва то гадая де, ама е ясно че няма при всички да е показващо това с пулса

# 590
Вчера пуснах изследвания, тсх пак се е вдигнало, ще трябва да се чуя с ендокриноложката. Пролактинът също, ще чакам коментар от ендо. 15ти ден от месечния цикъл.

# 591
Anigo, добре дошла в играта и бързо да я печелиш този път. Hug Не ми звучи като задържан този твой фоликул и ще му стискам палци.

Snowflake, Голдън, успех на вашите стимулации! И при нас скоро ще станат 3 г. опити вече.

Аз в петък бях на преглед при д-р Ангелина Недялкова. Не знам дали сте чували за нея - тя е ендокринолог и диетолог, който гледа доста холистично на нещата и следва принципите на Рей Пийт, за който съм споменавала и преди тук. В скрит текст ще ви разкажа подробно за нейния поглед над ситуацията при мен, защото е доста по-различен от този на всички други ендокринолози (минала съм през четирима) и репродуктивни лекари, при които съм била.

Скрит текст:
Бях заявила записване при д-р Анн още миналата есен и си мислех, че никога няма да ми се обадят. Но ето, че дойде и моя ред. Срещата ни продължи час и половина, като предварително трябваше да попълня 2 въпросника свързани с цялостното ми здраве и да си помисля хубаво за всичките ми симптоми. Имаше и списък с основни изследвания.

По време на прегледа бързо стана ясно, че според нея не съм за репродуктивен лекар, а за ендокринолог. Изброявам проблемите при мен, които до сега винаги са били замитани, като незначителни.

1. МTHR мутацията - проблемно усвояване на витамини от Б групата.  
Докторката ми обясни, че тази мутация е много подценявана и 90% от хората с нея развиват хипофункция или хашимото, заради недостига на витамините.

2. Хипофункцията на щитовидната жлеза (ТСХ между 2 и 4-5 през последните 3 г.) - всички ендокринолози до сега са ми казвали, че нямам проблем с жлезата и да си забременявам, като са ме слагали на минимална доза тироксин. Това което установих на прегледа сега е, че бременността при мен настъпи, когато ММ ме накара да си вдигна двойно дозата на тироксина и ТСХ падна под 1 за първи път.

3. Твърде много естроген - установен по клинична картина - наличие на полип и миома, скъсена лутеална фаза, дебела лигавица и изследвания на естрадиол в лутеална фаза.
Докторката ми обясни, че не прогестерона ми е малко, а естрогена е твърде много. Естрогена е отговорен за нарастването на лигавицата, а прогестерона за нейното поддържане. Когато в лутеалната фаза имам повече естроген, лигавицата става по-голяма и съответно нормалните по-принцип количества на прогестерон не са достатъчни, за да я задържат за 14 дни и цикъла настъпва по-рано, точно както е при мен. При забременяването ми бях на много прогестеронови препарати, които са направили необходимата компенсация, но естествено не решават проблема с многото естроген. За това се прави детоксикация за чистене на естрогените от организма.

4. Гранични нива на пролактин (близо до горна граница, но не и над нея) - свидетелства за наличие на стрес в организма, заради хипофункцията на ЩЖ и многото естроген и съответно не позволява забременяване.

На базата на тези проблеми ми предписа страшно много добавки, които да пия в рамките на няколко месеца, за да възстановя качествено Б витамините, да подпомогна функцията на ЩЖ и да изчистя естрогена. В следствие на това и пролактина трябва да падне и да настъпи бременност.  Споделям снимка, ако на някой му е интересно. Всичко ми излезе около 500 лв. за 3 месеца прием.

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 23:47 от ВаНиЛа

# 592
  • Замък сред облаците
Много хубави съвети, ама не е нещо да не сме обсъждали и тук. За силимаринът с едно на ум, не на всички понася добре, ако не се чувстваш ок, първо към него имай съмнения.
Също те е сложила на минимум хормон, сега колко ти е ТСХ?

# 593
То сте ги обсъждали и тук, и ние сме ги чели нещата, и съответно съм питала всичките си лекари и всичко е било отхвърляно като проблем и са ми казвали да не суплементирам витамини и т.н. И Калчев и Станулов са ми обяснявали надълго и нашироко как ще си навредя с добавки и няма смисъл… ММ се е мъчи той да ми измисля и купува добавки, ни никога не сме стигали сами до толкова сериозен прием, а и не бих посмяла да си назнача сама такова лечение.

ТСХ в момента ми е 2.5 на 25 ., тя сега ме слага на 38 мкг., но ми каза да си взема и ампули с 50 мкг., за да може да го вдигнем още, ако има нужда (когато забременях, бях на 50 и ТСХ беше 0,45). Предполагам, че и другите добавки ще окажат положително влияние на ЩЖ.

Мерси за инф. за Силимарина.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 06:48 от ВаНиЛа

# 594
  • Замък сред облаците
Да, другите добавки имат подкрепящо действия за жлезата. Дисфункциите на ЩЖ са установени, че вървят често с дефицити на витамини (А и Д със сигурност) и тялото има нужда от добавянето им плюс микроелементи като антиоксиданти (вит Е, цинк, селен, аминокиселини също), за да навакса. Конкретно за витамините още не е ясно дали са първопричина за дисфункциите или дисфункцията е причина за дефицитите, проучванията не са категорични в тази посока, но със сигурност вървят заедно липса и дисфункции.
Иначе репродуктивните у нас рядко работят с добавки доколкото имам впечатления, нямат холистичен подход, но нямат и медицински протокол за работа с добавки, за разлика от хормонален.

# 595
Ванила, много полезна информация! Дано тези неща дадат положителен резултат в най-скоро време 😊
Аз не съм посещавала ендокринолог до сега, но всички АГ и имунолог, които съм посещавала, са ми казвали, че са ми ок нещата там. А като те чета, стойностите ми са сходни на твоите. Пролактина беше близо до горната граница, ТСХ винаги ми е било 2.1-2.25, ФТ4-14. Уж всичко е в норма ама вече се съмнявам. Хич не ми се обикалят 100 лекаря със 100 различни мнения, ама май ще трябва една среща с ендо да направя и аз.

# 596
От еднокринолозите съм чувала, че Д-р Мария Калинкова има холистичен подход, но не съм я пробвала. Доц. Малина Петкова в болница Лозенец също има по-различен поглед над нещата.
Иначе от Симона аз също имам добавка за подкрепа на ЩЗ, въпреки че ТСХ и фт4 са супер, според нея фт3 е леко нисък. Добавката е Thorne Thyrocsin cofactors. Имам също витамин Д, полифеноли, антиоксиданти, Q10, Магнезий и една, която се води Adrenal Optimizer за стрес. Чакам ги да пристигнат и да се подхващам. Някой да има препоръка за кутийка за хапчета, че ще ми трябва, особено при пътуване. Grinning Разглеждах различни и нищо не ми хареса.

# 597
ванила малко ме съмнява Калчев да не ти е пускал хомоцистеин при наличие на тази мутация, за да види че Втата не ти са ок. Поне на мен и преди три години и тази ми го провери. Но аз откакто знам че имам мутацията сама си следя нивата на В витамините и винаги да ми добри. Мутацията наистина е коварна и е свързана с различни заболявания, не само хипофункция и хашимото. Сигридов ме светна навремето. При нова бременност постоянно трябва да си следиш нивата, защото бебето дърпа много, а може ниски нива да се отразят и на него. Иначе масово се коментира като “пий метилирани форми и не е страшно” 😁

# 598
Момичета, за какво се излседва хомоцестеин?
Аз се разписвам с цикъл от днес на 30 ден след първи непълен месец прием на достинекс Simple Smile хайде дано след това чудото да се случи Simple Smile

# 599
Здравейте момичета,не съм се включвала отдавна,но ви чета и ви стискам палци❤
Минавам да ви замеря и аз с наакани памперси🌈
Роди се нашата принцеса Бориса,вече сме си вкъщи и да чукна на дърво сме добре и двете.
Бъдете здрави и от цялото си сърце Ви желая,да гушнете своите рожби,възможно най-скоро.

Общи условия

Активация на акаунт