Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 914
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 600
Честита рожба! ❤️ Бъдете здрави!❤️
Взимам си един от памперсите за късмет! 🍀

# 601
Alison, да, д-р Калчев ми гледа хомоцистеина и ми каза, че всичко е супер. На фона на същите изследвания д-р Анн видя какво ми предписа. Питах я за изследвания на витамините от Б групата (Б1, 6 и т.н.) и до колкото разбрах кръвните за тях не са достоверни. Май се правят от косъм или нокът, но не съм сигурна.

АА, теорията беше по-скоро, че дисфункцията на ЩЖ идва от дефицитите в Б групата и е конкретно свързана с мутацията на МTHR гена.

Vgs, повечете ендокринолози ще ти кажат, че всичко е наред. Това е по-алтернативен и рядко срещан подход в България. Може да пробваш някой от препоръчваните като по-холистични. Аз съм минала през д-р Маринчев, д-р Начев, д-р Захариева и д-р Моллова и тяхната гледна точно за моя случай нямаше нищо общо с тази на д-р Анн.

Среднощно слънце, и аз вчера поръчах кутийка от Али експрес. Приемът ми е разделен на 7 пъти на ден, та си взех 7 кутийки със 7 разделения, за да си подготвям един път седмично цялата схема. Там има голямо разнообразие от всякакви кутийки и може да си избереш спрямо твоята схема какво ще ти върши работа.

Гери, до колкото знам с хомоцистеина се проверява дали има дефицити на витамини. Ако е нисък, значи няма.

Като заключение искам да кажа, че много от нещата, които д-р Анн ми обясни, не успях да ги разбера до край. Просто искам да предам горе долу това което разбрах и най-вече да наблегна на това, че за нея при мен има конкретен проблем и решение, към които никой друг доктор, при който съм била, не ме е насочвал.

# 602
Момичета, можете ли да ми препоръчате лекар, който да преглежда във Варна, но и в друг град също би помогнало. Правих кюретаж в 11 седмица, заради спряла сърдечна дейност и бих искала да отида и при още един лекар, освен този, при когото по принцип ходя.

Благодаря предварително и извинете, ако не питам на правилното място!

# 603
Аз съм посещавала тези във Варна и съм ги подредила долу горе по лични предпочитания. Последните двама са много известни и търсени, но аз имах не особено приятен опит с тях, а и имам съмнение в компетентността им.

д-р Румяна Янева (познават се със Станулов и той ми я е препоръчвал) има кабинет и в Шумен;
    д-р Ангелина Симеонова (АГ + репродуктивен);
    д-р Мария Ангелова (била е и ембриолог преди време и сега уж и репродуктивен се брои);
    д-р Росица Мурад (мисля че е и репродуктивен);
    д-р Атанас Александров (АГ + репродуктивен);

# 604
Ванила, много интересно звучи! Можеш ли да споделиш какви изследвания ти поиска предварително?
Също ми е много интересно за естрогеновата доминантност какво ти предписа? Моят естрадиол е малко по-висок от оптималните, андростендион - също. Консултирах се с двама ендокринолози и репродуктивен и всички ми казват, че нищо няма Simple Smile Та сега се опитвам да регулирам нещата с хранене и спорт, но ми е интересно да видя какви добавки биха помогнали.
Иначе чакам още 4 дни и отивам да пусна контроли на витамините аз. Ще видя и железен панел също, хомоцистеин, щитовидна (пак). Единствено се притеснявам, че бях малко настинала и не знам дали не трябва да изчакам. Ама не ми се седи без витамини толкова дълго.

# 605
  • Замък сред облаците
Ванила, то има и теория, че тромбофилията е причина за възпаление на ЩЖ заради неадекватно оросяване на организма от детска възраст насам. Ама засега са недоказани и има доста проучвания още да се правят.

Хомоцистеинът е естествен продукт (аминокиселина) на организма от разграждането на метионин (друга аминокиселина), въпросът е че ако не се разгражда правилно се трупа. А за разграждането са необходими Б6 и Б12. Аз също съм с мутация там и проблеми нямам с него, проверяван е (давам само пример). Има връзка и с начина на хранене, защото метионин се набавя само от храна.
Хомоцистеинът при бременност и при напреднала възраст може да е проблем защото предразполага към тромби.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 12:49 от АА

# 606
AA, да, разбира се, теории има всякакви. Аз просто споделям гледната точка на конкретния лекар. Simple Smile Специално за МTHR сподели, че наскоро било излязло някакво голямо проучване.

ТheDoodle, не знам точно коя добавки за какво е конкретно. Нали за това се казва холистично, всичко е свързано някак. Преди съм си взимала едни смесени витамини Естробан, но мисля, че не са подходящи за прием целия месец. В състава им  има А, Д3, Е и К2. За хранен чакам да ми изпрати рецепти и мога да ги споделя после, ако имаш интерес. Simple Smile

Иначе това са изследванията:
Скрит текст:
Ако нямате уточнено заболяване и ако желаете, препоръчвам  да направите предварително някои базисни изследвания. Така ще можем още в деня на прегледа да имаме по-пълна картина на състоянието Ви, която ще помогне да уточним диагнозата и да назначим терапията Ви. Освен това ще спестим чакане за вторичен преглед. Разбира се, ако е необходимо, след прегледа ще назнача и допълнителни изследвания. 
Ето какво препоръчвам да направите предварително:
На първо време: ПКК с ДКК, СУЕ и СРП, стандартна урина, АСАТ, АЛАТ, ГГТ, калий, общ и йонизиран калций, фосфор, алкална фосфатаза, натрий, хлор, липиден профил, кръвна захар на гладно с имунореактивен инсулин на гладно. 
ТСХ, фТ4, фТ3, ТАТ, МАТ. 
НОМА-индекс може да изчислите с калкулатора в сайта ми, така че няма нужда да изследвате. 
Ако имате желание и финансова възможност за по-разширен пакет, може да пуснете и витамини: Витамин Д, В12, В9 (фолати, фолиева киселина) и хомоцистеин (в покой 15 минути), желязо и феритин.

# 607
  • Замък сред облаците
От тези изследвания една част минават и по ЗК на годишните профилактични прегледи при ЛЛ, да знаете. За който иска да се възползва. Преди 3 месеца ги пусках понеже.

# 608
IvGG, честита рожба! Да е здрава и благословена Бориса! Бързо възстановяване!

Успех на всички, които опитват сега, стискам силно палци да се получат нещата.

Кактусче, искам скоро да ни зарадваш с най-красивата вест.

# 609
IvGG, честита Бориса! Да ви е много здрава, щастлива и безгрижна Heartbeat

ванила, приятно изненадана съм, че има лекари с холистичен подход. Интересно ми беше споделеното, благодаря Simple Smile силимарин аз пих като кърмих, Хедра ми го препоръча, по спомен с цел увеличаване на кърмата на фона на ИР, ама аз тогава бях толкова в джаза, че може и да не помня вярно. Не знам какво други приложения има.

А Калчев по принцип гледа ли витамините и хомоцистеин или само ако има мутация? При мен въобще не сме ги обсъждали (нямам мутация, но и не беше видял изследването за тромбофилия).

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 14:17 от 2402

# 610
При мен Калчев гледаше витамините и хомоцистеина. Изписа ми ТМГ 1000мг и на бетър ю спрей за витамини от групата Б

# 611
Ив, честита да ти е принцесата, да расте много здрава, щастлива и с безгрижно детство!
На теб ти пожелавам бързо възстановяване и скоро да се гушкате вкъщи! Sparkling Heart

# 612
Шанталче, So close, много ви благодаря 😘❤️☺️🍀🍀🍀
Ив, честита радост! Да е здравичка и много да ви радва 🌷

# 613
Минавам и аз да разхвърлям памперси по вас.На 13.06 се роди нашето второ момиченце. Моето неправилно нарастващо ЧХГ  се появи за час и допълни нашето семейство. Рядко съм писала,чета ви и досега,но ми бяхте подкрепа ,когато имах най-голяма нужда и никой друг не можеше да ме разбере. Бъдете здрави и се махайте всички от тая група възможно най-скоро !!! 🍀🍀🍀🍀

# 614
Караджова, Ив, честити рожби! Бъдете здрави и благословени! Heart

Общи условия

Активация на акаунт