Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 061
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 855
  • На изток от Ада
Аз имам 2 оп Летрозол. Мога да ги подаря

# 856
Здравейте момичета, извинявайте че вас питам, искрено се надявам да не натъжавам никого с появата си. Но не зная къде има по вещи хора Simple Smile освен АГ то ми, която няма да притеснявам в събота сутрин с такъв въпрос.
Има ли разлика между бета чгх и Фрий бета чгх?
Двете чертички при мен донесоха колкото радост толкова и притеснения и честно казано вече съм на психическия ръб. Имам леко отлепяне на плодния сак, тромбофилия,  по миналата седмица и високо кръвно. Другата седмица имам часове за кардиолог, имунолог, фетален морфолог и какво ли още не, плюс че счупих стара пломба и изобщо не знам какво да правя и с нея. Имам понякога и контракции. Днес пуснах PAPP-A и free bch обаче стойността на второто е изключително ниска спрямо това, което чета в нета и не разбирам дали има разлики в свободния бтчгх и в другия

# 857
  • На изток от Ада
Дух нещата ще се наредят!
Защо имаш час за иммунолог?

# 858
Дух, има разлика. Едното показва обшото чхг в кръвта, за да покаже бременност. Това, което си пуснала сега са изследванията, които се пускат за ранен БХС. На базата на тези стойности, плюс изследването при АГ-то се изчисляват различните рискове (Даун, тризомии и тн)
Коя седмица си?

# 859
Дух, има разлика. Едното показва обшото чхг в кръвта, за да покаже бременност. Това, което си пуснала сега са изследванията, които се пускат за ранен БХС. На базата на тези стойности, плюс изследването при АГ-то се изчисляват различните рискове (Даун, тризомии и тн)
Коя седмица си?
Да, сега се зарових на английски да чета. Явно сами по себе си стойностите без УЗ не означават почти нищо и сама не мога да ги разчета или разбера.
В края на 12 г.с. съм.

Наси, имам среща с имунолог ендокринолог-доц. Русев, сега приема при Сигридов, защото двама АГ ми казаха, че хематолог няма да ме вземе на сериозно, а с историята на предната бременност със спряло развитие, прееклампсия и спешно секцио е наложително някой, който разбира да види изследванията.

# 860
Ами, да, щом си 12 седмица това си е точно ранен биохимичен. На базата на твои показатели и предистория(предишни раждания и тн), плюс прегледа на УЗ и тези стойности лекарят изважда резултатите за аномалии, и ще ти ги разчете. Все пак имай предвид, че това са някакви статистически стойности, дори някоя да излезе с кофти резултат, това не означава, че има опасност от аномалия, ще те изпратят на пренатален тест най-вероятно.
Сама няма как да ги разметеш, да, те се въвеждат в някаква система, която изчислява всичко(непрофесионално казано)
Аз лично Русев изобщо не го препоръчвам, за тромбофилия още повече.

# 861
  • На изток от Ада
Била съм при Русев, Дух...
Готин е но не ми помогна .
Трябва ти хематолог

# 862
Да, знам че е статистика. Ще имам яснота в понеделник.
Предполагам, че има хора които го харесат и такива, които не го. Аз нямам впечатления. Бях по спешност в един АГ кабинет близо до работа след като в сряда пак имах зацапване и дискомфорт и там лекарката ме засили и препоръча него и Тодорова (от Плевен). Честно казано вече нямах нерви и сили да търся кой, къде, кога. Просто записах за него. После ще го обсъдя с моята АГ и ще видим дали ще търся и второ мнение.
Преди месец ходих с хематилог да сс видя Лисичков, който много го препоръчваха. Човекът е бил в болница, а никой ке ми се обади да не ходя. Чаках за прегледа около 3 седмици. Така че просто сега действам където мога да се вредя

# 863
Съгласна съм с Наси, много сладкодумен, обича да разтяга локуми и да обяснява как другите лекари ни взимат за касички, но самият той май същото прави.
Да се свържеш с него е невъзможно, другото, което супер много ме притесни, че абсолютно всеки лекар, при когото ходих след това( а аз ходих при най-добрите) гледат пренебрежително и подигравателно, като чуят неговото име.
За Хематолог се консултирай или с д-р Тончев, или с Веселина Иванова, аз в момента се консултирам с д-р Иванова- страхотна е. С тях може онлайн и връзката е супер удобна. С Русев по телефон е невъзможно.
Имунолог, ако ти трябва д-р Кандиларова

# 864
  • На изток от Ада
Да дух има и хора който го харесват!
Но пуска едни и същи терапии на почти всички пациенти... Освен това изписва Нмх,  а трябва хематолог за това.
Както каза Миа , не можеш да се свържеш с него.

# 865
Точно, и аспирин в начална бременност, който може да доведе до кървене и отлепване.
За имунологични изследвания може и да е добър, въпреки че моите ги пусна 10 дни след аборта, той знаеше за това, и съвсем нормално активността на НК клетките излезе леко завишена, д-р Кандиларова, д-р Чучумишев и д-р Тончев категорично отрекоха резултатите, въпреки това направих две вливки, за да ми е мирна уж душата, но на мен този интралипид изобщо не ми помогна, с тази бременност не съм вливала нищо, да чукна на дърво върви си чудесно.
За тромбофилия изобщо не бих му се доверила, след като три месеца не можех да се свържа с него, за да ми погледне изследванията на щитовидната жлеза…трябваше да ходя все при него на място и да плащам за консултации, ами как мога да разчитам на него като съм бременна и трябва да ми следи кръвните показатели всеки месец? Всички останали лекари отговарят по вайбър/имейл, той е прекалено зает , за да отговори…
Много се разочаровах тогава.

Сега една приятелка ходи при него, понеже с часовете е доста по-лесно да се запишеш, отколкото при други имунолози, и е излязъл положителен този ембриотоксин, и трябва да прави вливки за 1000 лева, а това изследване май си е само негов патент, поне аз рових в нета и никаква информация не намерих за него освен в сайта на неговата лаборатория. Тя си записаха сега час за второ мнение.

Като цяло не знам много съм предубедена за нещата, които прави и назначава, след като и аз отидох при него на консултация. Това са лично моето мнение и преживявания.

# 866
  • Замък сред облаците
Дух, свободния нисък бета ЧХГ е маркер за потенциално развитие на гестационен диабет. Това е. Гагова ще те следи, ще ти пусне и обременяване с глюкоза сигурно в по-късна седмица. Прати й резултатите на вайбър и ще ти отговори другата седмица (в отпуска е в момента). Не е спешен резултат или нещо такова.
Едит: дай да видим стойността. Под 0.5 МоМ ли е?

Вместо Русев иди при Яначкова в Щерев. Тя има богат опит точно тук.

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 11:06 от АА

# 867
  • На изток от Ада
Миа, този ембриотоксинне е ли идея на Сигридов? Където работи Русев.
.
Да аспирин и Нмх през ден имах от Русев, три вливки интралипид. И вит Д , както и това с прогестерон до 300 мг , което е малка доза при задържане...
Аз нямам тромбофия, само с един фактор съм. АСЕ хетерозигот, и , mthfer 677.
Спсрюзвах терапията края на 2020 ,даже не изследвах НК клетки защото той не каза,че варивата... Ами нямам дете

# 868
И аз съм на аспирин, но всички бяха съгласни с това да го пия. Спряха го за 7 дни след установяване на отлепяне и сега пак го пия.

АА
Фтий бета чгх е 9.56 IUl
PAPP-A е 2519 mIL

С Гагова ще се видя на 2 юли, но евентуално ще й звънна в понеделник за болничен за седмицата.

Яначкова, пише че е ендокринолог или аз не търся правилната?

# 869
  • Замък сред облаците
Ендокринолог е, ако я търсиш за потенциален ГД заради това бета ЧХГ.

Дай скрийншот на изследванията, трябва да има и едни други рискове и изчисления не просто единици на хормоните.

Общи условия

Активация на акаунт