Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 061
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 915
  • На изток от Ада
Unicorn94 за списъка нз пиши на Рийв !

# 916
Нещо всички се държите като пред цикъл😅
Наси, моля те , обмисляй  си думите. С най-добри чувства ❤️
Дух, всичко ще бъде наред!
За списъчето в края на всяка тема става дума , че си пише лично на Rave, за да го включи в новата тема.
Та по този повод сега е момента да се включите, че в шеги и закачки идва ред на нова тема.
Остава да се "молим" Rave да намери време 🤞

# 917
  • На изток от Ада
Обмислям ги Мила ! Явно малко...
За новата тема ще се опитам да чета само . Уж влязох тук за да споделям уж с цел съвет!
Все пак не бебеправим , та какво правя тук ?
Извинявам се за всички неуместни постове от мен! Просто споделям без да мисля ! Понякога съм мн объркана ....

При бебеправене може и да се върна!
Аз си намерих приятелче от тук , като и на мн други жени пиша !

Успех на всички!

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 21:25 от nasito8988

# 918
  • София
Момичета, явно жегите и хормоните нещо не ви понасят...
Първо никога ново момиче не е изключвано от отговор в темата, стига такъв да може да й се даде.
Всички сме били нови в темата някога, аз с прекъсвания вися тук от 2018та. Някой се опита да ме изгони преди време когато стигнахме до инвитро, ама аз съм тъпа оФца и не мърдам... в тази тема споделям само резултати от изследвания и евентуалното развитие на инвитрото. В темата за инвитрото много малко се пише, а и вече наизуст знам всички протоколи. Вися тук по-скоро, за да се зарадвам на някой положителен тест или да заграбя с памперси.
И най-важното е да не забравяме, че думи написани и прочетени без да се вземе предвид интонацията на пишещия много често води до скандали.
Самата аз съм имала такива случаи с АА. Вече й свикнах и не ми прави впечатление.

# 919
Лесно се проявява съчувствие и емпатия към някой, на когото му липсва нещо, когато на теб това нещо не ти липсва. По същата причина се напрягаме на коментари от майки от рода на "не се вглъбявай много и ще стане", "не го мисли и ще стане" и т.н. Лесно се дават такива акъли, когато вече имаш дете. Лесно се пита "айде, няма ли и ти вече да имаш?" , "какво чакаш, на години си!?".
Аз съм напълно ЗА емпатията и съчувствието, но не да се обяснява как някой, който има дете/е бременен изпитва вина от този факт и то в тема за бебеправене, където доста от пишещите се борят с някакъв проблем по пътя към сбъдването на най-съкровената мечта.
Дух, желая ти от сърце всичко най-хубаво, прекрасна и лека берменност! Дано всичките ти тревоги се разсеят и до финал изкараш спокойно бременеене, а след него да гушкаш най-сладкото бебе.
Наси, постовете ти и на мен ми се струват малко минорни, но го отдавам на това, през което си преминала и преминаваш. Имам приятелка в сходно на твоето положение и всичко, което ми е споделила, съм го изживяла с нея, та представям си каква борба е.
Затова и подпалих на коментара, че бременни и майки в бебеправещата тема изпитват вина от това, че имат/очакват дете пред други небременни и  не-майки. Наистина не виждам съчувствието в така изказаните думи.

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 21:37 от PumpkinPraline

# 920
Изобщо не е така. Аз вече избягвам да чета, защото темите, които се обсъждат са предимно негативни и това наистина ме натоварва. В началото тръгнах да ви чета с голям интерес, но не искам да мисля за аборти по време на евентуална бременност. Да, знам, че това е факт, съжалявам много за момичетата преживели тези загуби, дано това да са им последните загуби в живота, но достатъчно сме притеснени дали всичко е наред по време на бременност, та да си вкарваме допълнително стрес. Може би темата трябва да е друга.

# 921
  • На изток от Ада
Pumpkin, дано твоята приятелка успее да си има детенце.

# 922
Абе, има си двойни стандарти в темата и това е, ама на тия, дето не им прави толкова впечатление, продължават да си пишат и не обръщат внимание на някакви несъществени подмятания от "старите кучета" или там както ги наричате.

Аз влязох в темата на втори месец опити и веднага ме срязаха, че се лигавя, че не станало за два месеца, че съм ходела при кварталната гинеколожка, че съм задавала въпроси, дето били обсъждани в предните 600 теми и т.н., а уж тема за подкрепа, питания... И сега през седмица чета едни и същи неща, зададени дори от жени, които са в темата от не знам колко време, ама никой не се надува, че тези въпроси вече били обсъждани. Енергията, която хабите да обяснявате за какво е и за какво не е темата и как това или онова вече било написано, може да я вложите в това с две изречения да бъдете полезни по същество и да се приключи темата, а не да има пет страници словоизлияния кой крив и кой прав.

# 923
Пак ли вечния спор в темата се започна...

Аз влязох в темата и почти веднага имах първия ми положителен тест за бременност, после последва и първа биохимична бременност и нито при едното, нито при другото съм срещала забележки, игнориране, а напротив, подкрепа, съвет и мили думи..

Според мен се отговаря на всеки, който е задал въпрос, независимо дали е инвитро, бебеправене или начална бременност. Аз съм правила забележка само на Минзухар, но тя беше вече в 20+ гс и още питаше в темата за някакви неща за бременност,  а задаваше същия въпрос и в един известен чат и на още няколко места и получаваше еднакви отговори.. Знам, че е била притеснена тогава, ама за мен темата е за бебеправете (естествено или чрез АРТ процедури) и за начална бременност и първи прегледи, после вече може да се ориса темата или да се съобщи за ново бебе или пол, тогава много се радвам на потребителките. Blush

Нито аборта на Ванила ми пречи, нито на която и да е от вас тук, това са нормални неща по пътя към желаното дете и по-добре да знаем и да си вземем поука и опит, ако евентуално може да ни послужи при наша бъдеща бременност.

Благодарение на темата успявам да науча толкова много неща и винаги ще съм ви благодарна Heart

Нека запазим добрия тон, има място за всяка една тук ! Hug

# 924
Според мен основно се виждат едни и същи потребителки, тъй като основно около тях има “ движение” - я изследвания, я процедури или тестове. Аз съм се включвала има- няма 3-4 пъти, основно с въпроси и всеки път са ми отговаряли. Simple Smile Ние не сме стартирали с опитите, уж отслабвам и оправям дефицити, та общо взето нямам с какво полезно да се включвам като информация, но не изпитвам притеснения да го направя.
Факт е, че без интонация много неща се губят и някои потребителки остават криворазбрани.
Иначе аз специално нямам против да чета за бременности, аборти, инвитро и всичко свързано със забременяването и износването на бебето.

# 925
На 100% подкрепям казаното от Golden stone ❤️ Наистина нямам какво повече да добавя, буквално моите мисли. Дали борбата за дете ще е по естествен път или чрез АРТ, няма абсолютно никакво значение! Тук не споделяме само радостни новини, все пак е общност за взаимна подкрепа. Напълно нормално е някой да сподели за своята загуба. Разбира се подробности и по-тежки истории винаги могат да се сложат в скрит текст по следния начин:
[spoiler*] текст [/spoiler*]
Само трябва да премахнете знака "*" след думата spoiler. ☺️
Който желае, сега е моментът да пише лично съобщение на Rave с дати:
М(дата на последната менструация), О(дата на предполагаема овулация), Т(дата на теста за бременност).
Много палчета за всички и нека никой не се чувства дискриминиран по какъвто и да е начин ❤️ темичката е за всички ☺️☀️❤️
ПП а уж нямаше какво да добавя 🤣

# 926
Всичко, което чета и научавам тук, ми е много полезно! Само дето все не успявам да се вмъкна във вълшебното списъче, макар че пиша на Рейв! Нещо не правя като хората, ама какво- сигурно затова още не съм бременна Joy
В тази тема научих толкова полезни неща и продължавам са научавам- нямам против да чета за всичко свързано със забременяването [естествено, асистирано и пр.], за рискови бременности и аборти- въпреки че е тъжно, но това си е част от пътя към заветната мечта Green Heart На всички желая КЪСМЕТ Yellow Heart

# 927
Голямо изопъчаване, голямо чудо.

Мушу, на момента ти беше обяснено, че коментара за еднаквите въпроси изобщо не беше насочен към теб.

Unicorn, включваш се в общност с история и много преживяно. Такова е положението тук и именно заради всички трудности е толкова силна и сплотена групата. Ако всичко беше цветя и рози, нямаше да има тема с толкова опитни хора, желаещи да помагат на останалите.

А аз съм в темата от сравнително скоро. Чета я от година и пиша от половин. Никога не съм се усещала изолирана от “старите кучета” и не мисля, че някой е. Филмите са само в главите ви.

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 23:30 от ВаНиЛа

# 928
  • София
пък ако знаете само на старите кучета как не им се виси в темата..... нямаме нищо против да ни изгоните към някоя отчетна, пък и ористници бол ще има ...

# 929
Аз също се включвам в темата вече почти година, а бебеправим от почти две, и за мен е много ценно място, което през колкото и сътресения да мине, винаги се връща в изходна позиция. Именно на общност с цел подкрепа и взаимопомощ. Колкото и да чета обаче, все още съм твърде нова и на много въпроси не мога да се включвам с помощ, само в сърцето си се моля за всички, които имат нужда от това, защото вярвам в общата енергия и мисъл. Плакала съм при съобщаване на нечий аборт или съм се радвала за щастливи новини. В моето обкръжение няма много хора, които да могат да ме разберат, за това това място ми е ценно. Да, понякога не е идеално, не винаги се отговарят всички въпроси, но това също е в реда на нещата, в крайна сметка всичко е въпрос на добра воля.
Аз все пак мисля да си дам хубава почивка лятото от всичко свързано с "тази" тема, колкото и да ми е трудно с цялото "нямаш време за губене", защото вече бърнаутвам жестоко. По този повод ще се опитам да не чета и пиша нищо доколкото мога, защото вече сте част от ежедневието ми и си ми е навик.

Общи условия

Активация на акаунт