Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 061
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 930
Пожелавам го постоянно на всяка от тук, Шантал! Hug Ние сме заедно по пътя и сме една своеобразна общност, съпричастни сме, както към тъжните новини, така и към хубавите. На никой не му се седи в темата месец след месец... Според мен по-често отговарят "старите кучета", защото, логично, имат повече опит и знаят какво да отговорят.

Нека завършим темата с нещо положително и да обсъждаме нещо по-приятно..

Вие имате ли вече резервирани почивки за лятото? Nature Sunny

# 931
Ох, майко, какви филми, то е просто да седнеш да прочетеш коментарите, че да ти стане ясно.

Още съм прекалено млада, че да забравям кой какво ми е написал при първите ми въпроси, но подобни коментари са отнесли не една или две.

Спирам, че явно не съм за тук.

# 932
Извинявай, Мушу, ама си позволих да прегледам най-първите ти въпроси и постове, и тогава си получила доста адекватни отговори и си благодарила за съветите.. ама както и да е.
Никой не може да пише тук насила, ако не намирате нищо полезно в нея, има още много теми във форума..

# 933
Пожелавам го постоянно на всяка от тук, Шантал! Hug Ние сме заедно по пътя и сме една своеобразна общност, съпричастни сме, както към тъжните новини, така и към хубавите. На никой не му се седи в темата месец след месец... Според мен по-често отговарят "старите кучета", защото, логично, имат повече опит и знаят какво да отговорят.

Нека завършим темата с нещо положително и да обсъждаме нещо по-приятно..

Вие имате ли вече резервирани почивки за лятото? Nature Sunny

Аз бих казала само - "добре, че са старите кучета, че да ни помагат". Макар и да са разбрали адски много неща, минавайки по трънливия път. ❤️ аз мога само да благодаря за всички съвети!

Да, имаме планирана от 4 юли на нашето черноморие. ММ си идва днес, а на мен още не ми е дошло (трябваше в петък) и ще се побъркам да не ми закъснее много и да ми отиде почивката ... 🙄

# 934
Изключително ненужда и нападателна дискусия се разрази след няколко коментара, и то най-вероятно от хора, които изобщо не са разбрали с каква цел е било казало/написано всичко.
На първо място, изключително грозно е да казвате, че не получавате отговори на въпросите си, при положението, че съм убедена, че на всички ни е било обърнато внимание от поне 1 човек тук! Дали в коментар или на лично съобщение, няма значение, на когото от “ старите кучета” да пишете винаги ще ви обърне внимание.
А и в крайна сметка има толкова много теми и информация, както ние сме чели, така и на вас не ви коства да поровите малко с ключови думи и да видите какво ще ви излезе Simple Smile Не е имало човек тук, който да бъде игнориран или изгонен от темата, дори да задава “тъпи и повтарящи” се въпроси, да споделя “плашещи” преживявание или да напише нещо за бременността си.
Момичетата тук са изключително отзивчиви и толерантни към всички, ако въпросът е неуместен ще ти напишат в коя група да намериш отговори.
На второ - относно неприятните според вас теми, ами съжалявам, ама това е част от живота, ако отсега се стресирате какво може да ви се случи на вас, защото на друг се е случило сега, ами тренирайте си психиката, защото впоследствие НЕ става по-лесно и ви го казвам от личен опит. Аз даже съм благодарна, че се споделя това преживяване, защото поне други жени, могат да бъдат наясно и да предотвратят това да им се случи.
Плюс това, трябва да умеем да бъдем съпричастни с човешката болка, както и да свикваме с факта, че при някои хора нещата се получават малко по-лесно, отколкото при нас.
В отчетната тема за ноември една жена преди няколко дни писа, че не всичко върви добре и ще се наложи да избират какво да правят (няма да давам повече подробности), какво трябваше да направим?! Да я анатемосаме, че е решила да сподели точно в тази тема ли? Като няма на кого, на нас ще пише, разбира се, и пак казвам, това са неща от живота, случват се, и не трябва да си заравяме главите в пясъка и да живеем с розови очила. Стягаш се и вярваш, че при теб всичко ще е наред и се молиш да бъде точно така…това е.  Който не иска да чува различни мнения и да чете подобни неща, излиза от форума и си чете по-приятна литература и така.
Аз също искам за пореден път да благодаря на всички тук, защото и в тази тема, и в темата за абортите получих адекватна информация и подкрепа, дори и да не съм се включвала толкова често.
И стискам палци на всички да сбъднат най-съкровената си мечта възможно най-скоро време, признавам си, че от сърце ще се зарадвам за всяка една от вас, дори и да не ви познавам лично. ❤🍀

# 935
Разбира се подробности и по-тежки истории винаги могат да се сложат в скрит текст по следния начин:
[spoiler*] текст [/spoiler*]
С две ръце съм ЗА да се ползва скрит текст за деликатни теми!

За мен това не е тема само за въпроси и отговори, свързани с бебеправенето. Разбира се, че такива се задават, нали споделяме опит като част от това, че е място за взаимопомощ . Но ключовото е, че за мен това е място за подкрепа. Да, мога да пиша само ако се случва нещо около мен или ако имам въпрос. Но пиша много по-често, защото реагирам и на случващото се при другите, както правят и много други момичета (както golden каза сме съпричастно общество). За мен няма значение кой от кога и как опитва. Винаги ще се опитам да го подкрепя ако не се чувства добре, защото колкото и отдавна да беше помня разочарованието през първите ни месеци целенасочени опити за дете (дори и подкрепата при опити от скоро да е "не мисли за проблеми, рядко става толкова бързо", защото човек има нужда от това успокоение като примерно чете тук с какви проблеми се сблъскваме). Пък че винаги някой ще приеме нещо по-навътре е напълно нормално, общество от жени сме все пак, хормоните понякога бушуват Grinning

слънце, пожелавам те наистина да успееш да се откъснеш временно от темата (в пряк и преносен смисъл)! На мен не ми се получи - дори и като не пишех четях, ама по-рядко, но все пак леката дистанция ми се отрази добре.

В отговор на въпроса на golden : След седмица заминаваме на море, нямам търпение вече. Надявам се да си починем добре и да съберем сили, че като се върнем подновяваме ходенето по лекари.

# 936
  • На изток от Ада
За старите кучета, аз виждам че се отговаря. Понякога пиша на лс

Има една поговорка "Не питай сарило, питай патило! "

Мисля , че в темата пишат повече от 10 жени.

Вижте аз ви разбирам , всички! Всеки иска отговор на негов въпрос,но ние не сме доктори,не винаги знаем . Знам, че все от нас , чака бебето си . И се притеснява , че не става Х месеца (било естествено или инвитро) . Годините си минават , аз съм на 35г...
Голдън не , нямаме план за почивка. Аз ми се ходи ,но няма възможност...

# 937
Ние сме планирали почивка този и другия месец около овулация и ще разчитаме на теорията, че на почивка по-лесно стават нещата. 🤞😃

Аз съм благодарна на всички, които ми отговарят и които пишат за личните си истории в темите, които следя.
Никога не са ме оставяли без отговор досега, макар и рядко да пиша, но често намирам отговори и сред коментари и истории и дори не се налага да задавам въпрос.

# 938
Изобщо не е така. Аз вече избягвам да чета, защото темите, които се обсъждат са предимно негативни и това наистина ме натоварва. В началото тръгнах да ви чета с голям интерес, но не искам да мисля за аборти по време на евентуална бременност. Да, знам, че това е факт, съжалявам много за момичетата преживели тези загуби, дано това да са им последните загуби в живота, но достатъчно сме притеснени дали всичко е наред по време на бременност, та да си вкарваме допълнително стрес. Може би темата трябва да е друга.

То няма как да не се пише, защото дамите, като родят я минат да кажат, я не, но дамите със загуба се връщат тук. Все пак съм един от хората дето пази темата от прекален натурализъм в това отношение, защото наистина няма нужда, който иска да знае какво и да е подготвен, за евентуално такова стечение - има си тема да иде да я чете. И най-вече, защото тук четат и бременни момичета, които са по-чувстителни, поне от себе си, преди да забременеят.
На бременните също препоръчвам да пишат в другата тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1530252, най-малкото защото там следят много повече от родилите вече момичета, сигурно някои не ги познавате, но ето ви шанс, няма да съжалявате.
На тези дето са тук, за да зададат въпрос винаги казвам, че не е лошо първо да дадат и после да очакват да вземат. Не се чувствате компетентни да отговаряте - няма проблем, ма следващия път като се похвали някой, драстнете му два реда с добри пожелания.

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 09:46 от Одри ♡

# 939
Golden, ние сме планували няколко морета Blush
Решила съм да не пускам никакви изследвания лятото. Тестове за О правя, колкото да знам кога да очаквам М. Даже и с опитите след СА не сме активни Grinning Е, този месец е веднъж покрай О.
Аа и моят задържан фоликул се оказа наистина доминантен. На 9 ти ден имах плюс тест за О ( веднъж в годината ми се случва толкова ранна да е). Имах си ЦС и болки също, така че се надявам да се е спукал фоликулът. Пък сега дали е станало, мал шанс Grinning
Репродуктивният ми каза, че ако до края на лятото не стане, почваме инсеминации. Така, че наесен с песен.

# 940
Аз чета от октомври и не съм се включвала изобщо, освен преди седмица.
Момичета, аз не смея с никой да споделям нищо, като забременях, после другите ситуации. Като ми пишете тук и ми отговаряте, даже и само да ми харесате пост в тази тема или в друга, на мен лично ми е подкрепа. Всеки има нужда от нея, а и особено човек, който нищо не разбира и на всеки преглед или разговор му се казва: “Млада си, ще стане.” Или че Господ така е решил и други подобни .. това не ми дава кураж, не ми дава подкрепа, даже ми е супер излишно. Тук, темата и другите подобни са ми не само полезни, защото някой ти казва истинска история или просто защото те подкрепя.
Ако знаех за всички изследвания и колко е хубаво да се пускат, за да имаш едно на ум, щях със сигурност без да се замисля да го направя, но не би.
Какво да ви кажа, освен благодаря и да го караме по-леко. Аз на работа имам нерви по 8 часа, работя с клиенти, с колеги, с шефове, комуникирам с тях всеки ден. В къщи, мъжът ми е разкош, но все пак си има битовизми. Като ти се случи нещо неуспешно със забременяване или загуба, всичко ти се струпва като отведнъж и не всяка успява до се събере за 2 дни. Комуникацията с вас в темите ми помага, независимо от всичко! ❤

П.п Да знаете, че аз от 13 до вчера, не вдигах на нито една приятелка, която е с дете, защото се чувствах супер зле… 🥹 Хем е смешно, хем не съвсем.

# 941
От темата съм мисля от началото на 2020г, като правим опити от 2018г. Много много подкрепа съм получавала тук и много безценни съвети. Понякога ми се искало друго да чуя, но не винаги реалността ни се харесва. Споделяла съм, че ако нещо се обърка и не е по план ме побърква и по-трудно го приемам. Благодаря на момичетата, които винаги са тук и винаги ни подкрепят и помагат.

Исках да кажа, че за прекараното време тук не съм видяла някой да игнорират нарочно. Не всеки може да даде съвет на всяка ситуация. Напоследък не съм много активна, защото с моите здравословни проблеми …. И въпреки това, пак получавам помощ от тук. Повечето, които сме се задържали повече тук с радост бихме се изнесли и към отчетни и други бебешко теми, но за мен тази тема винаги ще заема специално място.

Ние около 24 май направихме 2 нощувки на Касандра и доста добре ни се отрази. Сега сме се кротнали, че хем разходи по зъболекар, хем се надяваме и някой трансфер скоро да направим. И септември мислим да направим моренце, както винаги последният момент ще решаваме къде. Но Кефалония е нашата любов от пръв поглед и вероятно и тази година ще сме там, ако всичко е наред.

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 11:07 от Пълнолуние

# 942
Хайде и аз да се изкажа, защото се считам някакси за част от тази общност. На мен този форум много, много ми помогна - научих страшно много и то защото има момичета, които са минали по тоя път и са се сблъскали с много неща. Даже не съм и подозирала каква подкрепа мога да получа тук, особено за неща, за които хората от обкръжението ни няма как да ни разберат. За мен това е безценно.
Положителен или отрицателен тест, изследвания, ако ще и препоръки за лекари - тук винаги има кой да помогне или поне да реагира на ситуацията. За много неща съм питала, никой никога не ме е игнорирал, даже напротив.
Аз лично нямам проблем да се коментират тук и по-неприятни теми, стига може би текстът да е скрит за тези, които не искат да четат. Аз чета, защото това за жалост е част от процеса и предпочитам да съм наясно какво може да се случи.
Малко или много сте част от живота ми и се вълнувам с всяка една история. И се надявам всички скоро да си приказваме по отчетните теми!

# 943
И нашата почивка е планирана около О и се надявам на морско бебе 😁
Аз честно да си призная ( и оплача) при нас секса куца от известно време и то не за друго, ами не ни остава време… не съм вярвала, че ще го кажа. Преди мъжа ми беше хоум офис и успявахме сутрин или в обедната почивка, но сега го върнаха в офиса, синът ни си ляга късно и вечер просто е много трудно. А най-мразя секс по график… и то не график от типа “ днес-утре защото съм в овулация”, това си е съвсем ок, а график “ днес между 8 и 9 и утре между 12 и 14ч”

# 944
И мен ме върнаха в офиса и ефектът е същият Simple Smile
Освен това аз нали започнах цистити да правя и съвсем убих импулсивността, но се надявам да е временно и да успея регулирам нещата.
Нашата почивка също е около О другия месец и мисля просто да ѝ се наслаждаваме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт