Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 072
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 105
  • Замък сред облаците
Абе, Рокет, на човек да не му идва до главата… В чужбина за съжаление не обръщат съществено внимание, там е въпрос на частно застраховане и кой колко ще получи по веригата…. На файда им е да си по-дълго пациент. Sorry not sorry, това е реалността. Тук имаме лукса да имаме достъп до ранни прегледи било и платено, да обменяме и търсим информация. Който иска се възползва. Трябва ли да мине човек 5-6 аборта, че някой да му обърне съществено внимание и тепърва да търси причина?

# 106
Gallerbing, честита рожба! Да расте здрава и щастлива!
С АА бяхме в една отчетна и както тя е казала, в една и съща седмица загубихме бременностите. Много научих от нея от тогава, за което благодаря! Надявам се следващата ми бременност да е успешна с всичко, което знам вече, но Божа работа.. Да стане първо.

# 107
  • София
Gallerbing, честита радост!

# 108
АА, да, да аз също винаги съм го смятала за голям плюс майчиното здравеопазване в България. Може други неща хич да не са наред, но поне в това отношение сме добре. Grinning

Просто се зачудих възможно ли е тромбофилията да се проявява в първи триместър провокирана от други фактори?
Аз следя темата от години и си спомням само 2 или 3 случая на момичета, които нямат мутация/и в основния панел. Масово има я в PAI, я в ACE и MTHFR. Ако пък случайно там няма, почити винаги се появват в разширения панел.  Предвид честотата на тези мутации, имам чувство, че трябваше досега да сме се затрили като вид.

# 109
При мен нещата не се развиват както трябва . ЧХГ вчера излезе 43.90 miU , прогестерон 11 . Обадих се в клиниката и ми казаха утре да пусна пак ,но за 24 ден след инсе това е много нисък резултат .
Утре ще повторя теста , но съм подготвена психически за отрицателен резултат. Аз също пуснах изследване за тромбофилия и според Шефкетова съм за терапия , а според Персенска не съм , затова ще ви помоля да ме насочите към добър имунолог в София . Това е резултата от изследването.

# 110
  • Замък сред облаците
То зависи от годините, от начина на живот, от вида на мутациите. Също дали даден ген е активен или неактивен текущо. Неслучайно при много жени с тромбофилия първата бременност е успешна, но проблеми има с последващи.
За сравнение повечето жени от поколението на нашите родители и преди това са раждали на 20-25г. Сега средната възраст на родилките в България е около 28г, като за София е 30-32г даже (данни на НСИ). Имаме заседнал начин на живот, затлъстяване, които са кофактори за тромбофилията. Пъшенето и алкохолът също, но да речем че те надали се различават много с предното поколение. Виж обаче коренната разлика в движението и начина на хранене обаче.

Дриймър, на този етап тромбофилията не е фактор, за съжаление. Иначе ти трябва хематолог. В предната тема препоръчвахме, не искам да спамя пак, потърси там. С Лайден си за терапия задължително, и то наблюдавана от хематолог. Тя е рискова за белодробни емболии.

# 111
  • Be realistic - plan for a miracle.
Момичета, моля ви за мнение и помощ.
Последните три месеца пия 2 добавки със съдържание на селен като изрично попитах натуропата дали количеството не става прекалено голямо и тя каза, че не е.
Пуснах си вчера микроелементи и желязо и... селенът яко е изгърмял.
Скрит текст:

Очевидно трябва да спра всичко, нали?
Доста се притесних.
Пиех Basic Prenatal на Thorne и добавката за щитовидната жлеза пак на Thorne. И съм взимала 2 на ден от всяка.

# 112
  • Замък сред облаците
Е, това са 300мкг на ден 🤦🏻♀ Няма как да не изгърми…. Натуропата има ли медицински лиценз у нас или в чужбина май беше ти?

100-150мкг на ден е ок за период до 3 месеца. 200 при активно възпалена жлеза. Спирай го поне до октомври задължително. Капе ли ти косата, акне по лицето?

П.п. Селенът - 3 месеца прием по 100мкг, 3 месеца пауза. Това ми е схемата от предния ендо.
Цинкът - 3 месеца по 15мкг, 3 пауза.

# 113
dreamer , според мен тази бременност няма как да е от инсето, с толкова отрицателни тестове преди това. Само ЧХГ утре може да покаже как се развиват нещата. Аз няма да пускам палците за теб!

# 114
За акнето и косата - да и да. Полудявам. Добре че съм контрол фрийк и пускам постоянно контроли на всичко, че иначе можеше и да не разбера.
Благодаря ти за мнението!
За натуропата... не е у нас, да. Доста неща полезни ми каза и даде, но тука здраво изпусна топката - при условие че изрично я попитах.

Е, това са 300мкг на ден 🤦🏻♀ Няма как да не изгърми…. Натуропата има ли медицински лиценз у нас или в чужбина май беше ти?

100-150мкг на ден е ок за период до 3 месеца. 200 при активно възпалена жлеза. Спирай го поне до октомври задължително. Капе ли ти косата, акне по лицето?

П.п. Селенът - 3 месеца прием по 100мкг, 3 месеца пауза. Това ми е схемата от предния ендо.
Цинкът - 3 месеца по 15мкг, 3 пауза.

# 115
  • Замък сред облаците
Хиперселенозата точно косопад и проблемна кожа докарва. Сега единствено голяма пауза и търпение ти трябва.

# 116
Включвам се малко назад, кариотип се пуска при инфертилитет, множество аборти, или ако има малформации, не само при плода, но и при родителите(намален растеж и тн), както и наследствени белези също.
Иначе за интралипида, Русев и на мен ми го назначи, въпреки ме нямах високи НК клеткк, единствено активността беше леко завишена, но това е обяснимо, тъй като изследването ми беше направено седмица след аборта…и аз го предупредих за това.
Д-р Тончев, както и д-т Михайлова(имунолог) бяха категорични, че нямам нужда от интралипида, както и че това е някакъв абсолютно недоказал се продукт, който имунолозите вече отричат.
С тази бременност нищичко не съм вливала. С биохимичната преди това влях два пъти и нищо не стана🤷♀

Gellerbing, честито бебче! Много да ви радва ❤

Дриймър, стискам палци, не се отчайвай отсега, наистина е възможно да е била спонтанна бременност, тествай чхг пак. И, да, за тромбофилия трябва хематолог и читаво АГ. Ще ти пиша с препоръки за хематолог на лични ❤

# 117
АА, така ще направя. Тъпото е, че трябва да си спра пренаталния комбиниран витамин, а не ми се искаше. Благодарение на него си вдигнах Б12 на горна граница (вегетарианец съм) и мисля че е от добрите добавки. Белята е станала заради втората добавка за щитовидната, която съм приемала паралелно...
Вероятно мога да потърся някакъв пренатален комбинран без съдържание на селен. Ще съм благодарна за препоръка ако някой има!

# 118
Gellerbing, честито бебче, да ви е живо и здраво и много да ви радва!

# 119
  • Замък сред облаците
Суей, вместо комбиниран потърси какво ти трябва поотделно - фолат, б12, виждам че от цинк може да имаш полза също.

Общи условия

Активация на акаунт