Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 177
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 360
При мен- полови хормони, щитовидни хормони (имам Хашимото, нямам изписан  хормон), ИР, вирусология, цветна снимка, биопсия от шийката на матката, ПСР за ураеплазма, микоплазма и хламидии, изследвала съм АМХ, Д, Б12, фолиева, тромбофилия, феритин, инхибин Б, HPV пълен пакет. За тези се сещам преди да съм си погледнала папката с документи.

За ММ - 3 спермограми, щитовидни хормони

# 361
emiliq.k, ако нямаш хистероскопия, направи ☀️ заедно с нея можеш да направиш имунологична, вирусологична и микробиологична маточни биопсии.

# 362
  • Замък сред облаците
Да добавя към Кактус - ей в такъв случай при никакви данни за оплождане 4 години има смисъл от кариотип, крос мач тест и антиспермални антитела (не само тези, но понеже ги обсъждахме последните страници) да се изследват.
Имам позната в Гърция при която мъжът й е с някаква допълнителна хромозома в кариотипа и това затруднява изключително естественото забременяване, че и инвитрото става по-специфично. Давам го като пример че понякога не е класически проблем.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 07:56 от АА

# 363
При мен- полови хормони, щитовидни хормони (имам Хашимото, нямам изписан  хормон), ИР, вирусология, цветна снимка, биопсия от шийката на матката, ПСР за ураеплазма, микоплазма и хламидии, изследвала съм АМХ, Д, Б12, фолиева, тромбофилия, феритин, инхибин Б, HPV пълен пакет. За тези се сещам преди да съм си погледнала папката с документи.

За ММ - 3 спермограми, щитовидни хормони
Замисляли ли сте се за инвитро? Ние така две години никакво оплождане, направихме инвитро и се оказа че при класическото въобще не се оплождат

# 364
Жаки, мен това е единственото, което ме надъхва за инвитро, че ще се разбере дали проблемът е в оплождането/качеството или в имплантацията.
И един малко по-риторичен въпрос. Тези изследвания крос-мач, кариотип и хистеро, кой трябва да ги назначи? АГ, имунолог или някой друг. На нас изобщо не са ни споменавали за такива, научих ги от тук. Ще видим сега и като се преместим, може и да ни ги назначат.
Емилия, дано да имате късмет скоро! Не е толкова лоша СГ!

# 365
Жаки, мен това е единственото, което ме надъхва за инвитро, че ще се разбере дали проблемът е в оплождането/качеството или в имплантацията.
И един малко по-риторичен въпрос. Тези изследвания крос-мач, кариотип и хистеро, кой трябва да ги назначи? АГ, имунолог или някой друг. На нас изобщо не са ни споменавали за такива, научих ги от тук. Ще видим сега и като се преместим, може и да ни ги назначат.
Емилия, дано да имате късмет скоро! Не е толкова лоша СГ!
Кариотип може да си направите сами докато чакате за първичен преглед. Ти при Станулов ли беше? Няма да ти назначи хистероскопия преди на имаш поне един инвитро опит. Освен ако не види, че има полип. Общо взето избягва колкото се може тези интервенции

# 366
Да, при Станулов ще се местим. То сами е ясно, че можем да си назначаваме каквото и да е. Въпросът е защо?! Иначе и аз мисля да изчакам прегледа при него и каквото каже, това. И наистина повече смисъл от тези по-специфични изследвания има, ако имаме неуспешно инвитро и вече знаем къде да търсим проблема.

# 367
Да, при Станулов ще се местим. То сами е ясно, че можем да си назначаваме каквото и да е. Въпросът е защо?! Иначе и аз мисля да изчакам прегледа при него и каквото каже, това. И наистина повече смисъл от тези по-специфични изследвания има, ако имаме неуспешно инвитро и вече знаем къде да търсим проблема.

Защото той ще ви препоръча кариотип да пуснете, а той се бави. Затова ти казах че може сами да го пуснете. Защото трябва да се знае преди инвитрото дали има проблем там

# 368
Да добавя към Кактус - ей в такъв случай при никакви данни за оплождане 4 години има смисъл от кариотип, крос мач тест и антиспермални антитела (не само тези, но понеже ги обсъждахме последните страници) да се изследват.
Имам позната в Гърция при която мъжът й е с някаква допълнителна хромозома в кариотипа и това затруднява изключително естественото забременяване, че и инвитрото става по-специфично. Давам го като пример че понякога не е класически проблем.

Момичета, стана ми интересно, понеже и аз нямам забременяване 4 години. Всички изброени неща горе и биопсии биха открили защо няма оплождане или имплантация? Или и двете?
Ние в момента сме след първи трансфер и това, което се установява до тук е, че яйцеклетките ми са хубави и се оплодиха. Сега чакаме и се надяваме и на имплантация.
Но се чудя, след като имаме оплождане, отпадат ли посочените от вас изследвания като фактор или си остават възможни?

# 369
Супер насоки дадоха момичетата и подкрепям с две ръце всяко едно. И преди съм го казвала, но инвитрото, дори и неуспешно може да даде доста добра насока какво се случва реално и къде може да е проблемът. Аз след 2-рата година неуспешни опити ествствено и вече бяхме минали на инвитро. А за изследванията мога да кажа, че единствената причина да си ги назначим сами е най-вече да пестим време. Аз ако не си бях назначила половината изследвания кой знае колко още щяхме да се забавим. На лекарите масовата практика, както АА е казвала, е да да се чакат 3 аборта че да почнат да изследват задълбочено, а Станулов ми искаше 3 неуспешни инвитро опита че да ме прати за хистероскопия. Кариотипа също преди той да ме изпрати го бях пуснала. Аз лично нямам нерви да чакам някой да се сети да свърши моята работа, особено при наличието на толкова информация днешно време, защото в крайна сметка неуспехите са на мой гръб и никой не е по-заинтересован от мен да се открие проблем. След моя аборт никой не пожела да ми пусне тромбофилия, сама си я пуснах, първата ми репродуктивна лекарка се сети след 1 година инвитро неуспехи да пусне днк фрагментация, която аз отдавна бях пуснала, а тя янво не се беше сетила, та.. Лекарите днешно време имат хиляди пациенти и съм се убедила, че не се сещат за всичко което да предложат на всеки.

Ванеса, хистероскопията и биопсиите са за проблем с имплантацията, а кросмач и Кариотипа за проблем с оплождане или развитие на ембриона.

ПП Още нещо да добавя, когато правиш инвитро по фонд имаш право смамо на 4 опита и много от нас предпочитат да са си направили предварително всички изследвания, за да не се окаже, че заради едно ненаправено изследване за 300лв е заминал опит на 7000лв. по фонд.

# 370
Ние действаме с инсеминация за момента, понеже знаете искат 4 за да кандидатстваме за фонда.

Благодаря за насоките! ❤️

# 371
Както са казали по-горе, пести се време.
Но 100%, че това е причина за неуспеха не дават дори и да се открие някакво отклониние. Не подхождайте към тях като на гаранция за успех.
Аз родих въпреки спрения хепарин с мутация за тромбофилия. Всичко е много индивидуално.

# 372

Ние в момента сме след първи трансфер и това, което се установява до тук е, че яйцеклетките ми са хубави и се оплодиха. Сега чакаме и се надяваме и на имплантация.
Ванеса, ми дотук добри новини. Стискам палци. Изследвания в зависимост от резултата.

Аз родих въпреки спрения хепарин с мутация за тромбофилия. Всичко е много индивидуално.
Да. То генетичните изследвания за тромбофилия, само показват, че има вероятност да се прояви, не значи че така ще стане.

# 373
Момичета, със сигурност сте обсъждали и преди, но не успявам да открия из темите. При БХ дали това дава насоки към недобра СГ или не е задължително?
Скрит текст:
Моя колежка този уикенд ми сподели, чв правят неуспешни опити от 1г., като за това време има вдна доказа Бх с кръвен тест и една предполагаема с някакви бледи ( въображаеми по нейни думи) чертички. Приятелят й категорично отказва да прави СГ за момента, смята че е здрав, никога не е имал проблеми с нищо и няма как при него да е проблема. Чуди се, дали ако тези БХ насочват към проблем при мъжа, може да го използва като аргумент да го убеди да иде да се изследва?

# 374
Момичета, със сигурност сте обсъждали и преди, но не успявам да открия из темите. При БХ дали това дава насоки към недобра СГ или не е задължително?
Скрит текст:
Моя колежка този уикенд ми сподели, чв правят неуспешни опити от 1г., като за това време има вдна доказа Бх с кръвен тест и една предполагаема с някакви бледи ( въображаеми по нейни думи) чертички. Приятелят й категорично отказва да прави СГ за момента, смята че е здрав, никога не е имал проблеми с нищо и няма как при него да е проблема. Чуди се, дали ако тези БХ насочват към проблем при мъжа, може да го използва като аргумент да го убеди да иде да се изследва?

Не е задължително, но моята единствена БХ беше точно по времето, в което ММ имаше лоша спермограма. Според мен трябва да изследва и ДНК фрагментация. То самият факт, че 1 година правят опити, е достатъчен аргумент да си направи СГ.

Общи условия

Активация на акаунт