Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 201
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 420
АА, на мен имунологичните изследвания преди 2 месеца ми излязоха 275 лева в Александровска.
При мен излязоха силно завишени и сега съм на терапия.
Ние с теб сме с подобни преживявания тази година - аз съм с мисед, ИМБ и кухо яйце за 1 година, та наистина няма да ти навреди да ги провериш, когато сте готови за нови опити.

# 421
АА, възхищавам се на силата ти. Знам, че може би не е съвсем правилното, което мога да напиша в този момент, но се радвам, че тялото ти се е справило само и не е била необходима намеса. Бързо възстановяване ти желая, и следващия път всичко да е до финал, защото го заслужавате❤🍀
За имунологичните и аз бих препоръчала Александровска, аз не успях да стигна да пусна нови имунологични след консултация с доц. Михайлова, но разгледах какво ми е написала да пусна в Александровска и изследванията са много по-подробни и дават повече информация, отколкото изследванията направени при Русев, например.
На мен ми казаха да пускам изследванията само, ако 2 месеца не съм изпитвала никакъв дискомфорт и не съм била болна, за да са адекватни резултатите. И аз смятам, че е хубаво да се отметне и това изследване, за да ви е мирна душата.

# 422
  • Be realistic - plan for a miracle.
Колко навреме влизам само. Simple Smile

Днес бях на първичен преглед при д-р Сенкова, която ми препоръча да си пусна репродуктивен имунофенотип и пълен НК панел в Александровска или Токуда. Полезно ми беше да видя цената, ако става дума за същото. Щях да ви пиша за съвет къде да отида, сякаш по-скоро обмислям доц. Михайлова. Може ли ако някой знае да ми каже как се процедира с пускането - през нея ли се минава или може директно там на регистратура?

# 423
Не е желателно да се пуснат имунологичните без предварително да сте минали през доц. Михайлова. То реално може и да може, но тя най-добре може да прецени какво точно да включи като изследвания и къде да ви препрати, защото това го решава спрямо медицинската ви история и например аз ходих на две различни регистратури да плащам спрямо типа изследвания. Иначе и при мен миналата година бяха някъде 250лв. изследвания + 80-90лв преглед при нея в Александровска. Сега може и малко по-други да са цените.

А и после някой ще трябва да ви ги разчете и назначи терапия ако е нужно, че имунологичните са малко специфичен вид изследвания, и ако не сте били при нея досега ще е по-сложно.

# 424
  • На изток от Ада
На мен АГ ми изписа имунологичният пакет в Селена. Но аз имам вече терапия..

# 425
И според мен е хубаво да се мине първо на преглед при нея, тя разпитва подробно за всичко и гледа на цялостната картина.
Аз бях при нея в МЦ на Калчев, но може направо в Александровска и после там да се пуснат назначените изследвания.

# 426
АА, радвам се, че всичко е минало бързо и благополучно. Пожелавам ти едно прекрасно лято, а зимата да ни зарадваш с най-хубавите новини! ❤️
Аз не стигнах до лична среща с доц. Михайлова, защото имах добър коментар от имунологичната биопсия. Имах пускани в Надежда имунологични, но Калчев каза, че е било напълно излишно, както и антиспермалните антитела(тях така и не ги пуснах, а и нямаше нужда). Важна е само имунологичната маточна биопсия. Каза, че ако има антиспермални антитела, тогава и имунологичната биопсия няма да е в норма. Турците също признават само биопсията, но не и кръвните.
Надявам се в темичката да завалят само хубави новини ☀️
ПП някой беше с положителен тест. Честито и лека бременност! 🍀

# 427
  • На изток от Ада
Кактус, аз имам имунологична биопсия и лекарство в Надежда. Но тя хубаво, но се менят НК клетките. Все биопсии ли ще правим?
Някъде Не ги приемат тези НК клетки за важни...

Аз имах вливки интралипид три пъти . Уж най-дългата Б ми беше с терапия ,но с късна О и не е била дълга .

След лекарството в Надежда, казаха да изчакаме 1м за опити. То всъщност станаха над 3 от биопсията до лекарството.  Станулов вика ми те НК клетки важели три месеца...

# 428
Наси, щом биопсията ти не е била наред, по-добре направи нова при доктор Калчев. След това доц. Михайлова ще ти назначи терапия. Защо не си запазиш час? Поне 6 месеца ще чакаш и без това, а сега не правите опити.

# 429
АА, бързо възстановяване! Починете си, погрижете се за себе по всякакъв начин и като подновите опити да е до финал (най-накрая)!

И на мен Калчев ми призна имунологична биопсия от Надежда, казах му че ще ходя на имунолог за други проблеми и питах дали има смисъл да изследвам нещо свързано със забременяването, каза че биопсията е достатъчна. Но те общите ми имунологични така или иначе включват НК клетки.

Скрит текст:
но някои от нещата, които ми каза той ме озадачиха. Като например това, че е един морфологично здрав ембрион задължително ще се имплантира ако средата в матката е добра, дори и да има генетичен проблем с ембриона или проблем с имунологията. За имунологията нямам достатъчно знания, но както казах според имунолог различни имунологични проблеми могат да са причина за липса на имплантация.  А пък кактусче, ти си доказателство, че "красив" ембрион и добра матка не са равни на имплантация, при вас решаващ е ПИД. За пореден път се убедих, че всеки лекар си има свои теории и си признава определени изследвания.

Аз преди нов трансфер ще повтарям биопсията, защото си имаше отклонения и първия път.

# 430
  • На изток от Ада
Казвала съм, че го обмислям Калчев!
Ами хистероскопията без упойка ме спира.
Пък и двамата с Ковачев ще ни пратят на инвитро с пид.

Мен ме заболя при една биопсия в Надежда. Аз съм доста страхлива!
Опити, кой знае вероятно ноември декември....
Ще мисля за док!

# 431
  • Замък сред облаците
Аз това, което разбрах днес е че специално за НК клетките са конкретно за износването фактор, не за имплантацията толкова.

# 432
Наси, щом биопсията ти не е била наред, по-добре направи нова при доктор Калчев. След това доц. Михайлова ще ти назначи терапия. Защо не си запазиш час? Поне 6 месеца ще чакаш и без това, а сега не правите опити.

И моята не беше наред имунологичната в Надежда но и след лекарството пак нямаше ефект, така че не знам доколко наистина са решаващи тези биопсии

# 433
NK клетките конкретно може би да, ама както обсъждаме от 2 дни в темата, имунологията не се свежда само до NK клетки. Ако под имунологични проблеми има предвид само тях, по-бива.
Знам, че Калчев има много доволни пациенти и в никакъв случай не казвам, че не си разбира от работата.
Скрит текст:
Просто на мен ми наговори доста неща, които се опровергаха в моя случай (част от тях в кабинета, други след 10 дни с имунологичните изследвания).

# 434
2402 ❤️ Моите кръвни имунологични също бяха наред ☺️ Иначе е така, при нас ПИД е решаващ, но и добра среда+перфектни хормони.

Общи условия

Активация на акаунт