Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 220
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 510
Налага ми се да сложа капсула ломексин , но съм няколко дни преди овулация. Това дали ще е проблем при евентуално забременяване , трябва ли да пропуснем месеца … Не мога да се свържа с АГ.

# 511
Здравейте! След моето 8-дневно закъснение, вчера пуснах хормони в 9 часа и в 10ч ми дойде Joy
Тези хормони подходящи ли са за старт на процедурата IVF? Правени са на 1-ви ден, а днес 2-ри ден се видяха по 1 Ф (6мм) и в двата яйчника и други много мънички.... май не е обнадеждаващо, нали ...?!

# 512
Здравейте (отново) и от мен.

Отдавна не съм се включвала, но на всички с + тест пожелавам лека и безпроблемна бременност!  На всички, които (не)чакат цикъл да не ви дойде в следващите 9м! 🌼

Не съм се включвала тук от доста време, няма ново при мен освен, че имам липсваща овулация 3ти месец поред. До сега не се бях сблъсквала и с това чудо. Успях да сваля ТСХ на 2 (изследванията са от м.април 2024) и бях много горда. Направихме спермограма + проверка на тръби и там няма никакъв проблем, доктора се пошегува, че ММ може да стане донор. Имам лека поликистоза, но каза, че не е проблем. Но остава засега проблема с О. Днес бях на обикновен АГ и той потвърди, че отново този месец не е имало овулация, иска да ме види пак след Ц да каже дали съм се изчистила. Някакви съвети за подобряване на О за вече следващия месец. Като добавки има промяна при мен: изписаха ми спрей на Бетър ю Б комплекс (метилирана форма) и ТМГ 1000мг. Оказа се още, че имам “засилен кръвопоток” към яйчниците и към матката, което не знам какво точно означава и какво ще се предприема по въпроса. Калчев ми даде няколко месеца да продължим с опитите и след това пак да се видим ако не забременея. Предният месец имах закъснение на цикъла от 6 дни - възможно ли е да бъде заради проверката на тръбите?

Другото при мен е, че имам завишени НК клетки (според Русев и Михайлова), но нямам терапия за тях (спрях се на доц. Михайлова), която ми изписа витамин Д и каза да си взема куркума и да хапвам с кисело мляко 🤷🏼♀🤷🏼♀ аз знам, че тя е полезна за стави. Много се чудя дали има смисъл от нея.

На всичкото отгоре направих нещо с кръста и от няколко дни е нещо ужасно, но не смея нищо да пия. Правя упражнения, разтягам се и до там. Някой със съвет за нещо за мазане?

# 513
  • На изток от Ада
Сиси, среднощно Слънце беше с този повишен кръвоток към матката според Калчев..
А хормони пускала ли си?

# 514
Аз като черна станция да попитам дали си изследвала последните 3 месеца Пролактина?
Моите уважения към доктор Калчев, но след като липсва овулация как очакава да се получат нещата?

Sisi_cat, не си губи времето в чакане да минат няколко месеца и нищо да не стане. Търси доктор (АГ, репродуктивен специалист, ендокринолог ...), който ще потърси причината за липсата на овулация.

# 515
Sisi , задържаш фоликули или фоликулите не нарастват достатъчно , за да настъпи О ?
Ако задържаш фоликули , няма какво да чакаш , освен да си отгледаш някоя киста , като мен . Аз съм в инвитропроцедура и вадим Я , но ти си на естествени опити и трябва да се установи причината . Изследвала ли си прогестерон втората  половина от цикъла ? При мен най-вероятно там е проблема  . ФСХ в какви стойности е ? Високото ФСХ и ниския прогестерон водят до задържане на Ф . Това разбира се са просто факти , които трябва да се проверят .
Патенце , фсх е малко височко , но не е критично . Док ще ти каже какво мисли за прогестерона , на мен ми се вижда висок за началото на цикъла , но не се наемам с достоверност .

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 17:38 от 💐💐Sunshine_00💐💐

# 516
А хормони пускала ли си?
Аз съм с понижен кръвопоток. Simple Smile Да, и аз се чудя Калчев как очаква да стане, ако имаш доказана липса на овулация, но той май не обича много да се занимава с "базови" неща.

# 517
Подкрепям M-angel. Изследвай пролактин и общо взето всички хормони от темата, която е специално за това. При мен също имаше завишен пролактин и оттам липса на овулация. После се доказа и аденомче на хипофизата.  Нас също ни мотоха много лекари. Даже репродуктивната АГ, при която ходих, искаше да направим инсеминации без нито изследване на хормони и добре, че разбрах от тази група за изследванията, та общо взето сама да си намеря проблемът... Още веднъж благодаря, момичета Simple Smile

# 518
Sisi , задържаш фоликули или фоликулите не нарастват достатъчно , за да настъпи О ?
Ако задържаш фоликули , няма какво да чакаш , освен да си отгледаш някоя киста , като мен . Аз съм в инвитропроцедура и вадим Я , но ти си на естествени опити и трябва да се установи причината . Изследвала ли си прогестерон втората  половина от цикъла ? При мен най-вероятно там е проблема  . ФСХ в какви стойности е ? Високото ФСХ и ниския прогестерон водят до задържане на Ф . Това разбира се са просто факти , които трябва да се проверят .
Патенце , фсх е малко височко , но не е критично . Док ще ти каже какво мисли за прогестерона , на мен ми се вижда висок за началото на цикъла , но не се наемам с достоверност .

Не нараства достатъчно. По принцип до преди няколко месеца никакви проблеми с О не съм имала и много ме изненада това. Ще изчакам следващия Ц и ще пусна всичко на съответните дни

# 519
сиси имах няколко такива месеца и аз се чудех защо. Пих билки и от тогава имам редовна ову отново. Но виж си хормоните, да

# 520
  • На изток от Ада
А хормони пускала ли си?
Аз съм с понижен кръвопоток. Simple Smile Да, и аз се чудя Калчев как очаква да стане, ако имаш доказана липса на овулация, но той май не обича много да се занимава с "базови" неща.
объркала съм се

# 521
сиси имах няколко такива месеца и аз се чудех защо. Пих билки и от тогава имам редовна ову отново. Но виж си хормоните, да

А какви билки пи? Аз се чудех дали да не си взема вечерна Иглика, някой пил ли и ика ли мнение относно нея?

# 522
  • На изток от Ада

А какви билки пи? Аз се чудех дали да не си взема вечерна Иглика, някой пил ли и ика ли мнение относно нея?
аз пих .

# 523
Аз си набрах бял равнец. Пих няколко пъти последните седмици. Бях споделила, че цикълът ми е доста кратък, освен това на моменти необичайно обилен и с някакви частици....
Този месец е 25 дни, което е прилично дълго за мен (напоследък беше 22-23 дни) и за сега не изглежда да има от тези парчета и частици които виждам понякога. Ще пия и следващия месец и се надявам да не е съвпадение, в много източници съм чела , че регулира цикъла и като цяло действа благотворно на жените.

# 524
Sisi_cat, може да говориш с АГ дали някаква форма на инозитол е подходяща. При мен няколко месеца подред фоликулите тръгваха мноооооого късно, понякога О беше на 30 ден. Всички АГ гледаха до към 20-23ти ден и директно казваха, че О няма и това е. Обаче аз понеже съм упорита (и меря БТ) ходих на прегледи след като подозирах, че О е минало и то се оказваше, че наистина е така.
Още на втория месец с инозитол и нещата се нормализираха.

Общи условия

Активация на акаунт