Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 227
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 525
  • На изток от Ада
Да инозитола не е лошо . Аз за Ир го пия.. нормализира ми МЦ . Сега не съм редовна и от вечерна иглика ми прицапва според мен...

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 19:15 от nasito8988

# 526
Sisi, аз пия вечерна иглика ( прим ойл), по 4 хапчета от първи ден на М до О и после я спирам. От нея имам страхотна цервикална слуз преди О.
Отделно това, което ще напиша е мой личен експеримент, на база клинично проучване при жени с ендометриоза. Пия NAC, от първи ден на М до О, по 1 или 2 хапчета по 600мг на natural factors. Има дни, в които и забравям да пия. Та понеже съм ходила нон стоп по прегледи в рамките на година, винаги имах по няколко фоликула. Месецът, в който пих NAC се оказа, че съм имала О и от двата яйчника, него месец също и забременях. След СА почнах пак да пия, пак имах 2 доминанти. Отделно и доста повече антрални, което отдавам и на това, че качих витамин Д.
Проучването е 3 дни по 1800 мг за 6 седмици, като от 50 и няколко жени, 27 са забременели след приема на NAC. Мога да потърся статията от фондацията за ендометриоза, ако за някоя от вас представлява интерес.
Повтарям това си е мой опит, не съм се консултирала с лекар за схема на пиене! По принцип трябва, защото по-високите дози и по-продължителният прием могат да доведат до камъни в бъбреците!

# 527
Sisi_cat, може да говориш с АГ дали някаква форма на инозитол е подходяща. При мен няколко месеца подред фоликулите тръгваха мноооооого късно, понякога О беше на 30 ден. Всички АГ гледаха до към 20-23ти ден и директно казваха, че О няма и това е. Обаче аз понеже съм упорита (и меря БТ) ходих на прегледи след като подозирах, че О е минало и то се оказваше, че наистина е така.
Още на втория месец с инозитол и нещата се нормализираха.
Това може да е ок само при дълъг цикъл. В моя случаи с фоликул 14 мм на 13 ден например, няма какво да го чакам и да го следя дали още ще расте, като на мен по това време лигавицата ми се изменя и започва лутеална фаза, тоест след 13-14 дни ми идва нов цикъл. То не е само да следиш фоликула, фазата на лигавицата също е важна

# 528
Здравейте, момичета! От известно време ви чета, но едва сега се осмелявам да пиша. Та, извинявайки се предварително за романа си, да се представя и аз: тази година навърших 30, с ММ започнахме да правим опити може би месец след сватбата ни, което беше миналата година в края на юни, така че вече 11 месеца. Досега както се подразбира - неуспешни, не съм имала и биохимична бременност до момента. МЦ е на около 27-28 дни средно (понякога се движи с ден два по-къс или по-дълъг, но винаги в рамките 26-31 дни, като това са големи изключения). Овулацията ми е обичайно на 14ти ден, но се е случвало да настъпи и на 13ти ден (не съм следила БТ досега, само чрез тест ленти и фоликулометрия на няколко пъти). На 6ти месец от опитите ни ММ пусна спермограма в репродукт. клиника, която излезе без отклонения, а на 9тия месец си направих цветна снимка с резултат две проходими тръби. Имам хормони в норма, с изключение на АМХ, който преди около половин година беше 1.9, а преди месец 1.2 и да си призная доста ме притесни. Имам Хашимото от 23-годишна, добре контролирани хормони през годините, свалила съм ТSH<2 /последно преди 2 седмици беше 1,7/. Излседвала съм се за тромбофилия, инсулинова резистентност, антиспермални антитела, антикардиолипинови антитела и Фемофлор плюс - всички в норма, с изключение на Фемофлора, от който излезе дисбактериоза (за която ми назначиха Лактобор), но без уреаплазми и други сериозни патогени. Направила съм две инсеминации на ЕЦ (досега все ми казват, че след като овулирам самостоятелнон нямяло нужда от стимулация) - безуспешни. Този месец си поисках отново стимулация, репродуктивния специалист, при когото се следя отново каза, че стимулация ще ми прави, ако се стигне до ИВФ. Та, смених лекаря и от следващия МЦ (ако настъпи Sweat Smile )
ще направим първи опит с летрозол. Силно обнадеждена съм вече да се случат нещата, след толкова месеци неуспех и липса на яснота къде е проблемът. Вдъхвате страхотен оптимизъм с историите си тук, наистина! Relaxed

# 529
Аз полза от NAC не видях, за съжаление. Приемах го 3 месеца по 2 капсули на ден, съпругът ми също. Спрях и иногинола, не издържам нон стоп с тия добавки без реален резултат. Чай не бих отказала, може да пробвам.

# 530
  • Замък сред облаците
По отношение на билките, аз като цяло винаги съм харесвала и вярвала в действието на билките.
НО всяка билка има конкретно действие заради активните си вещества. Имате уважението ми, ама като прочета “чела съм че регулира цикъла” за някоя билка бяс ме хваща и пяна ми избива на устата.
Ако не знаете какво е състоянието на хормоните ви, с неподходящите билки можете да се вкарате в по-голяма беля.
Някои например са богати на фитоестрогени и не са подходящи, ако трябва снижаване на естрогена. Други примерно имат стероидно действие и трябва да се избягват в случай на хормонални терапии. Трети влияят на кръвообращението в една посока, четвърти в обратната. И така нататък.
С две думи, ако не сте се консултирали с билков специалист за конкретния ви случай и доза, то билките ей така щото може и да помогне, могат да ви изиграят лоша шега.
Проверете си хормоните (ако не сте) и си направете широко проучване за билките, които сте си набелязали. Те не са панацея.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 20:55 от АА

# 531
Подкрепям АА напълно. Първо се търси проблема, а след това решение. Без да знаете какъв е проблема да взимате добавки или билки безразборно,  само може да си навредите.
Blooberry,  добре дошла. Не си чакала да мине година от опитите, доста неща си изследвала. Понякога липсата на проблем също е добра новина, просто може би трябва още малко време.Дано имаш успех още този месец ❤️

# 532
Съгласна съм с написаното по-горе. Същото, обаче, важи в пълна сила и за добавките, които постоянно се коментират тук, но някак се възприемат по-лесно, отколкото чаша чай. Дори когато се говори за по-големи дози.

На мен ще ми е интересно някоя от вас да сподели опита си с различни билки - вкъщи сме фенове на чайовете, берем и сушим билки (обожавам дивите, толкова по-различен аромат имат някои от тях). Преди години спрях болките в бъбреците с мечо грозде, кашлицата я пребиваме с мащерка, а ментата и розмаринът определено ми действат добре на нервите. Да не отварям темата колко ползваме и масла, че ще отворя кутията на пандора Simple Smile

В крайна сметка тук повечето (включително и аз) пускаме десетки изследвания, за да знаем всичко наред ли ни е, та малко офф топик за действието на билките би било изключително полезно по мое мнение. Поне да сменим с нещо различно от инозитол, витамин Д-то на бетър ю и пр.

# 533
Сиси кат, аз съм с повишен кръвоток на матката измерен от Калчев. Скоро ще ходя на преглед отново и ще видим има ли промяна.

# 534
Аз съм пила бял равнец в случаите когато съм имала ЗФ. Два пъти до сега. И съвпадение или не, но още на следващ цикъл и всичко беше наред.
Тогава АГ при което ходех ме посъветва да прочета и да пия. Даже бях забравила докато не споменахте сега.
АА е права за билките. Не е майтап работа, не случайно има билки, които не се пият по време на бременност.

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 07:08 от m-angel

# 535
  • Замък сред облаците
За добавките има проучвания и установени безопасни дози. В билките дозировката не е точна, да не говорим че зависи къде е расло, как е гледано растението, как е сушено, за тези неща регулация няма.. За съжаление у нас и билкарски практики почти няма, слабо засегната сфера е.

# 536
Сиси кат, аз съм с повишен кръвоток на матката измерен от Калчев. Скоро ще ходя на преглед отново и ще видим има ли промяна.

И аз съм с повишен, ама какво от това, няма какво да се направи

# 537
Има, на мен ми препоръча калолечение, акупунктура, мисля че и боуен терапия помага. Както и пиех аспирин протект известно време и имаше промяна.

# 538
  • На изток от Ада
акупунктура, жената на Калчев нали това прави и той гледам често предлага това.

# 539
Мен ме изпрати дефектно на калолечение, но още не съм се престрашила да отида. Чух отзиви от една приятелка и ми се доплака.

Общи условия

Активация на акаунт