Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 050
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 945
Момичета и аз да се изкажа по темата (нали съм на всяка манджа мерудия). Ние правим опити от година и 8 месеца и тук съм намерила много подкрепа. Моят негативен опит е с лекари, които не са ми обръщали внимание и са ми поставяли неверни диагнози и тук момичетата много са ми помагали да се ориентирам в тях. Много ви благодаря!
Иначе идващата седмица идва моята дългоочаквана морска почивка. Не знам дали ще съм в овулация или дали такава ще има, но нямам намерения да взимам тестове. Каквото, такова. Все пак се надявам морският бриз да окаже положително влияние.
Иначе забравих да пиша. Бях на невролог. Петната в мозъка се оказаха от мигрена и трябва да се следят. След година трябва пак да отида на ЯМР. Но поне няма да изкукуригвам засега Wink

# 946
Аз пък към едно гюле- думи нямам какъв съм карък.  Нали имах 3Ф. Да обаче най-големия се е пукнал днес (за утре имах планирана пункция). Може ли това да е станало от много разходки? Правя около 15 км на ден. Аз ли нещо сгреших Cry

# 947
  • София
Патенце, по принцип преди пункции не се препоръчват дълги разходки и вдигане на тежки неща, пбщо взето от слагането на таймиращата инжекция до пункция леко и лежерно.

# 948
На мен док ми каза, да не ходя на плаж и да избягвам горещините. Та си седя вкъщи до надвечер и тогава излизам. Опитвам се да спазвам диета, като не гледам да не ям глутен и млечни. Не ми се получава на 100%, обаче от неядене на хляб отслабнах 4 кг. Диетата е наложителна, защото от Достинекса стигнах 80кг. И докато го пия ще трябва все да внимавам какво ям Sad
Ние на почивка ако отидем ще е за три дена.
ММ подготви колелата за лятото, вие карате ли колело? Някакви промени в храненето имате ли?

# 949
  • На изток от Ада
Alise, не караме . Аз не мога. Той има Ел колело  .
Успех на теб!
Иначе съм на диета.

Патенце съжалявам за фоликула

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 12:12 от nasito8988

# 950
Да се включа с малко коментари.
Аз вероятно съм най-стара не само на години, но и по време на пребиваване във форумът от всички в момента в тази темичка, вероятно повече от 16 г. Профилът ми е нов, защото загубих достъп до стария си. Възможно е да го възстановя, но за сега ще пиша от този.
Искам да кажа, че за всичките тези години, многократно по различни въпроси и проблеми съм получавала помощ, внимание, съвет и разбиране тук, за което съм безкрайно благодарна! Някога тази темичка, преди много, много време събираше доста момичета, които копнееха да бъдат майки. Тук си споделяхме почти всичко, не само около забременяването, но и житейските си проблеми. Тъй като психологичния аспект е много важен за успешна бременност, се опитвахме всячески да се подкрепяме за всеки един проблем. Правехме си срещи на живо почти всеки месец, ходехме на екскурзии заедно, когато някоя роди детенце, му се радвахме безкрайно. Беше хубаво и сплотено. Знаехме, че не сме сами.
Освен споменатото, искам да ви окуража, момичета... не се вглъбявайте прекалено много в идеята - "бременност" и когато минат 3, 4 месеца на неуспех, да хукнете по доктори и да се самонавивате, че имате проблем. Изчакайте, понякога нещата се случват, точно когато най-малко ги очакваш!
Давам пример със себе си. Когато започнахме опитите за дъщеря ми преди повече16 г. някъде, не ставаше, не се получаваше. Мина година, хукнах по изследвания, всякакви, цветни снимки лапароскопии, стимулации, следене на овулации, дори инвитро и.... едно голямо НИЩО, много сълзи, много притеснения, много въпросителни. Така и не откриха конкретен проблем, само догадки, но бебето така и не ставаше. Мина още година може би. Накрая просто се отказах от болниците, от кръвните изследвания всеки месец, от тестове, спрях да мисля за това, изключих се и... не минаха и 2 месеца, бях бременна, съвсем спонтанно. Бременността ми мина като по учебник, родих нормално за 2 часа и сега имам една дива госпожица на 14 г., която ме докарва до лудост понякога, но въпреки това я обичам безкрайно. Бебето дойде, когато беше момента да дойде. Сигурна съм, че по-големият процент от вас нямат никакъв физиологичен проблем. Светът, в който живеем в момента е прекалено забързан и изнервен, стреса покрай безуспешните опити е още по-голям бич, това се отразява. Човешкият организъм е съвкупност от динамични процеси, един месец показателите може да са едни, друг месец други и точно стреса е един от основните виновници за негативната динамика, както неправилното хранене, вредните навици, липсата на почивка.
Отпуснете се и се радвайте на красивите неща в живота си, на човека до себе си, бъдете щастливи от това, което имате и чудото ще се случи! Да, съгласна съм, че когато вече няма време, когато дълго сте чакали, има нужда от лекарска намеса и тя е адекватна, но дори тогава е нужно спокойствие и нищо не трябва да е на всяка цена, защото всяко нещо което се случва, се случва в най-подходящия за него момент.
Това е!... Нищо не е случайно и всичко има определен смисъл, а ние ще се чувстваме най добре, ако сме в хармония със събитията, които се случват, черпейки енергия от позитивният им аспект. Винаги има такъв, винаги!!!
А защо съм тук ли на 40+++, когато съм абсолютмо наясно, че ДЯ е единственият ми шанс за още едно дете? Защото обичам темата и знам, че тя носи късмет! А и за мен, както казах, вече нищо не е всяка цена. Минала съм по пътя ви, знам какво е, знам нетърпението как те изяжда и изцежда, но с времето се научих, че мечтите се постигат имено с търпение.
Желая успех на всяка една от вас!!!

# 951
Шантал, какво стана с твоя преглед?
Извинявай ако съм пропуснала.

# 952
  • Замък сред облаците
Гери, много се радвам, че е само мигрена. Ако имаш пристъпи преди време някоя мацка беше споделила за убиквинола/убиквинона (май), че помагал, ама не помня коя. Върти ми се Одри дали не беше.
Абе дали не беше коензим Кю10?

# 953
Като засегнахте темата с почивките, ние с ММ вече 2-ра година пропускаме почивки, каквито и да е, отпуските, както и финансите за тях си ги ползваме да ходим по лекари, процедури и т.н. Напоследък обаче, виждайки колко ни е тежко психически започвам да се чудя дали не правим грешка. Все си казвам, че ще издъжрим още малко, по-добре да пестим отпуски и финанси, ако ни се наложи да правим инвитро в Турция например, че вече натам вървим. Обаче започвам да си мисля дали в дългосрочен план това не е грешка, защото то бебето може и след 10 години да не стане. Ама пък после ако нямаме отпуска или финанси точно за инвитро сигурно ще си казвам, "ами нали почивките ти бяха по-важни". Много се колебая какво да правим, има ли и други момичета, които нямат планувани почивки и как им се отразява това? Чудя се дали нещо по-кратко и достъпно да не измисля, че в тея жеги е много мъчно да си седиш вкъщи и да се скъсваш от работа, а бебето просто да не идва. Disappointed

Убиквинола нали е активната форма на коензим Q10, т.е. не би ли следвало да имат еднакъв ефект.

# 954
Докторът ми изписа б12 и фолиева киселина и омега3. Аз вече ги приемам,но пак се случва да имам силно главоболие с дни. И убекванол приемам. Просто каза да не оставям да ме боли продължително време, защото явно дава отражение на мозъка. Така че болката не е шега работа. Аз се стремях да не приемам нищо, но явно това не е добро решение. Имайте го в предвид, просто от личен опит го казвам.
Иначе от достинекса съм мн по-добре, имам обаче мн болежки в корема, сега прочетох че някой забелязва напълняване...Вие какви наблюдения имате? Ще споделя по-натам по-дългосрочни наблюдения Simple Smile Благодаря още веднъж за подкрепата, момичета Simple Smile

# 955
Гери, благодаря за споделеното, аз съм си с хронично главоболие и просто си търпя. Умишлено не взимам нищо обезболяващо и само, когато буквално не мога да ходя от болка(понякога много ме боли), тогава пия нещо. При мен май е от врата, понякога от очите и синусите, ужасно е...Интересното е, че докато бях на почивка в Турция минала година, главоболието изчезна 😶 Докато бях бременна също изчезна или поне беше много рядко и поносимо.

# 956
S.G.C На мен пътуванията са начина да се откъсна от ежедневните и здравословни проблеми. Аз работя от вкъщи и понякога не излизам навън по 3-4-5 дни, ако нямам прегледи, ходения по зъболекар и тн. За сега успяваме да си позволим почивки, макар не често. Гледаме да се вмъкваме в бюджетни места за настаняване и много рядко се отпускаме повече. Аз изпадам в странни настроения, ако не си получа дозата разнообразие. Особено зимата.., когато е студено и за разходка и в парка. Аз съм страшно зиморничев човек. Тази зима ходихме 2 пъти до езерото Керкини, което ми стана любимо. Мога с часове да седя и да наблюдавам птиците …. Но си хвърчат парите и за тези разходки.

При бременност само парацетамол ли се разрешава за главоболие?

# 957
  • На изток от Ада
Да при бременност само парацетамол!
Аз също страдам от главоболие май на нервна почва. Още като малка в училище. Не мога да трая на билка и пия нещо.. Имам и ефект с натривка с ментово масло върху челото и врата.
От Кю ензим нямам

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 13:40 от nasito8988

# 958
За мигрени също знам, че е хубаво да си накиснеш крачетата в топла вода и да пооснтанат така - би трябвало да помогне да се разширят кръвоносните съдове и да понамалее това усещане за натиск. Аз лично избягвам черен чай, защото той за мен е тригър - но знам, че могат да са най-различни, може би е добра идея да се се наблюдаваш дали и нещо в храната ти допринася да имаш мигренни атаки.

Аз като отскоро започнах достинекс, не съм забелязала да напълнявам. А и малко се поотпуснах, честно казано, дадох си абсолютно guilt free пас докато бяхме в Италия и си хапвах паста май всеки ден 🥹 дотолкова му изпуснах края, че като се прибрах, се ентусиазирах още повече и всеки ден приготвях по нещо тип кроасани, паста, вчера правих панакота, лимончело шприц - la dolce vita. Да, ама като ме започна една болка в петък вечерта - не бях сигурна дали е овулация,песъчинки, раздразнено черво и в събота сутрин отидох на нефролог, който изключи, че е е нещо бъбречно, но ми каза да си оправя диетата, защото нещо около червата ми е изглеждало "по-подпухнало". Така че връщам се към реалността и ще следвам известно време режим с по-леки храни като за захранване.

Нямаме все още планирана друга почивка, въпреки че много не ми се работи на лаптопа. Прекарва ми се време някъде на село. Обмислям да намерим вариант за 1 месец да работим дистанционно от някое по-забутано място заедно с котките ни.

Бебеправене: бяхме активни, но не следя особено. Имах и допълнително течение след края на МЦ за около 3-4 дни беше много тъмнокафяво, но отдадох го на смяната във времето, сватбените емоции и пътуванено. Сега ще видя дали този месец пак ще дойде на 38ми ден (14юли).

За темата ще добавя само, че аз тази група я имам за support network, който нямам извън форума - всички мои близки приятели са или вече с деца, или просто не на този етап. И съм благодарна за нея.

Позволявам си в скрит текст да ви наспамя с още сватбени/италиански снимки, за да споделя щастието си с вас.
Скрит текст:

# 959
И мен като ме хване мигрената обикновено ме държи с дни ако не пия нищо. Особено първия ден ако я оставя да прогресира става направо инвадилизираща (има ли такава дума Grinning) болка - не мога да вървя, треперя, повръщам, всяка стъпка, всеки звук и светлина ми дразни. Обикновено като усетя леко главоболие почвам да се наливам с вода, ако мога взимам почивка от компютъра, но ако усетя, че прогресира бързо (за по-малко от 2ч болката се засилва) пия миг 400, това е единственото, което ме спасява. Гледам да не пия често, но този месец съм пила 4 пъти заради мигрена...
Иначе странно, но като бях бременна не съм имала нито един силен пристъп. Много се притеснявах какво ще правя ако ми се случи, даже питах хипотетично какво мога да пия още на един от първите прегледи.

За почивките, според мен дори кратко уикенд бягство се отразява добре. Не е задължително да се харчат много пари, но е важно да има разнообразие според мен.

gery, радвам се, че не е нещо по-сериозно и занапред ще взимаш мерки навреме при главоболие.

fearless, чудни снимки Heart

Общи условия

Активация на акаунт