Лоши мисли

• 6 271
  • 100
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Идете на психиатър, не психолог, всички Ви го казват. Нещата ще се оправят, нужно е лечение. И това не са глупости, таткото не може да помогне. Няма да стигнете до психиатрия.

# 31
  • София
Детелина, колко пъти да ти напишат едно и също?

# 32
#34 до вчера ми нямаше нищо, искам да се стегна сама и да махна тези неща от главата си не желая на хода на психиатър..не желая да се стига до там заради едни тъпи мисли.. Трябва да опитам да се справя сама знам че ме смятате за луда но найстина нямала съм такива диагнози до сега

# 33
  • София
Стягай се, но няма да се получи, имаш психиатричен проблем. Аз не те смятам за луда, минала съм по тоя път и искам да помогна.

# 34
#36 Какво точно ви е било на вас моля споделете

# 35
#34 до вчера ми нямаше нищо, искам да се стегна сама и да махна тези неща от главата си не желая на хода на психиатър..не желая да се стига до там заради едни тъпи мисли.. Трябва да опитам да се справя сама знам че ме смятате за луда но найстина нямала съм такива диагнози до сега
Така,в днешния объркан свят всеки втори е с някакви психично разтройство и ако не потърсиш помощ,искаш не искаш ще стигнеш до болница.Ако идеш на психиатричен преглед няма да умреш и доктора няма да те ухапе .Вторият вариант да не идеш и тези симптоми на депресия или ОКР  продължат ,а те няма да минат от самосебе си,има случаи жени не разсъждават и правят лоши неща,които не искам да споменавам за да не драматизирам излишно и ще се наложи на сила да влезнеш в болница .Третият вариант да се стегнеш и симптомите да изчезнат не лежи на тези ларви , защото ти имаш дете .Умората стреса ,страха за това малко човече влошават нещата, защото си в период в който не ти е лесно . Както и да е всички ти казват потърси помощ, тук хората няма как да ти помогнат , защото не са в главата ти.

# 36
Никой ли не забелязва , че тя вече цял ден пише тук и колкото и да я питат за човек до нея не отговаря на тези върпоси и не споменава човек до нея и дори да предположим, че бащата на детето ходи на работа денем ... сега би трябвало да е в къщи при тях. Т.е. тя или е сама или не споделя с когото трябва или има и друг проблем между двамата ... Не ми е ясно какво има, но според мен има нужда някой да е при нея с детето и да знае какво в същност става. Не може само по форума и думите на човека да гадаем какво става там и защо не обсъжда с близък или не споделя че е обсъждала или не споделя какво и е казал в отговор! Къде е човека до нея?

# 37
Задай си въпроса,каква е причината за тези мисли. Търси логика и обяснение,кое е грешка и кое е правилно. Диспансера не е решение

# 38
Следродилната депресия не е шега работа. А има и следродилна психоза. Ние не сме лекари (повечето) не можем да те диагностицираме.
Най-вероятно всичко е наред с теб, но иди да провериш. Не си струва риска. За теб и за бебето.
Добре е да говориш с професионалист, той няма да те осъжда и да ти казва да се стегнеш и да те обвинява.
Ако имаш пари, иди на психолог за страничен съвет, подкрепа и освобождаване. Вината, от мислите те кара да се чувстваш зле.

Ако нямаш възможност за психолог, можеш ли да говориш с личния си лекар за направление за психиатър? Няма нищо срамно и са длъжни да е конфиденциално.
Всичко ще се нареди, ще мине и това. Но иди на лекар за спокойствие. Иди скоро!

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 06:54 от metal.vixen

# 39
  • София
Не съм психолог или психиатър, но това са най-вероятно натрапливи (обсесивни) мисли и е добре да вземете мерки навреме, за да не премине в ОКР. Посетете обаче задължително специалист, за да постави правилната диагноза, защото след раждане може да се появят и други сериозни състояния. Не отлагайте, за да не се задълбочат нещата! Ако се окаже, че са натрапливи мисли, може да прочетете тази статия от блога на Орлин Баев, за да си обясните за какво става дума. Даден е точно такъв пример за майка и бебето ѝ и механизма, по който протича целият процес.
https://orlinbaev.blogspot.com/2010/05/11.html?m=1

# 40
Няма конфиденциалност. Всичко в медицината се води на отчет, както за психиката, така и за тялото. Кога, за какво, къде си ходил е в системата. Да не говоря, че ако попадне на някой от “психолозите”, които се рекламират в публичното пространство, използвайки историите на хората… Не може при всяка тъга да се пият медикаменти, не е нормално. Така ли ще живее, защото няма да става по-лесно с отглеждането на детето. Нито един човек досега не съм видяла да се е измъкнал по този път. Колкото повече удрят с лекарствата, толкова по-лошо става. И лекари познавам, които от години слушат свои колеги и не могат да се откачат от антидепресантите. Да не говоря колко килограми качват. Нищо не им е наред, само затъват още повече. Една позната им се довери, при няколко беше, невролог, психолог, личния.. всеки и натряскал хапчета, без да отчита изписаното от другия. Толкова неадекватна беше, с малки деца, а видимо замаяна и отнесена пресичаше едно кръстовище. И я попитах, защото имаше забавени реакции и тя ми сподели.

# 41
  • Beyond the stars

Вредно е да си съсипе и тялото с едни от най-тежките хапчета в историята на медицината, които не лекуват реално. Тогава ще е в депресия и заради физическия дискомфорт. Реално пак е волята на човек, не хапчетата. Видимо не разбирате какво пиете и какви по-тежки последствия могат да настъпят. После ще се бори и ще и трябва воля и за отказването им, защото бързо водят до зависимост. Никое хапче не може да излекува човек като с магическа пръчица, особено пък проблемите на психиката. Detelina 123, не отговаряте на профила на луд човек в негативния и болестен смисъл, не в креативния. Успокойте се, видимо е че е така. Тази промяна с появата на детето е огромна и притеснението за неговия живот и здраве се е засилило. Нищо няма да му се случи, нито пък на вас. Измислете как да си вдигнете настроението естествено, не се шегувах като ви написах да гледате нещо весело. Ще трябва да се научите да си отпочивате в присъствието на бебенцето, още сте в началото на неговия живот. Вие сте отговорна за физиката и психиката си, не някой друг. Успокойте се, имаме защитни механизми, както относно физиката, така и психиката, не сме толкова кекави.

Следродилната депресия не е "кекавост" и е диагноза. Диагноза, която нелекувана, кара жени да скачат от балкони и неща се случват.
И поради мнения като вашето, че можеш да се "стегнеш", че лекарите и лекарства са глупости, че психиатрите и психолозите лекуват луди - нивото на грижата за психичното здраве у нас е такова.

Очевидно никога не сте се сблъсквали от първо лице с депресия или друг вид разстройство. Весело клипче няма да помогне на човек в клинично депресивно състояние, дори напротив - ще увеличи тъгата, че не му е весело от тъпото клипче.
И да, има хапчета, които лекуват, защото нормализират физиологичните причини за състоянието. И не, не са магическа пръчица, целта на хапчетата е да те извадят от дъното и да те сложат на правата линия, от там зависи от теб. И не винаги са задължителни, нито се предписват като бонбони.
За това по принцип предпочитам психолог, но в много случаи той не е достатъчен.
Не говорим за "тъга", говорим за "депресия" и натрапчиви мисли.
Имам много примери за хора, потърсили адекватна помощ навреме и излезли от дупката по-силни.
Конфиденциалност има естествено, престанете да плашите момичето. Дори не е необходимо направление и да ходи при личния, ако в това е въпроса. Платена консултация решава този проблем, в случай, че от това се притеснява.
На т.нар. "учет" се водят само диспансеризирани пациенти - не отишли два пъти на психиатър, нито лежали в болница веднъж.
Изключително ми е интересен "профила на лудия" според вас. Bowtie

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 08:22 от Вълшебство

# 42
Има случаи на майки хвърлили бебето си от балкона, на майки удавили бебето си.
Вярно е рядко, но се случва. Особено на неподкрепени, самотни майки или такива в нефункциониращи връзки. И като се обърне колата пътища много. По-добре да се провери, ако всичко и е наред - чудесно, ако не - да получи помощ.
Има книги написани за това.
В Америка имаше нашумял такъв случай наскоро и се дигна много шум.
Не всеки може да се справи сам.
Отделно, това че си в системата не значи , че всеки има достъп до нея.

# 43
Руми, спри се!

# 44
Явно си в следродилна депресия. Не знам сама ли се грижиш за детето, имаш ли помощ, да можеш да спиш и да си почиваш?
Докато потърсиш помощ се опитай на всяка лоша мисъл да противопоставиш с хубава такава. Няма значение на глас ли изричаш, наум ли. Увеличавай положителните мисли по 3 на всяка 1 лоша. Цял ден ще е борба, но в диалог със себе си и мислите, мисля ще се справиш и ще повлияеш отблъскващо на  натрапливите мисли.
Наблъскването с хапчета също не е решение, но все пак ти трябва доктор. Трябва да говориш със специалист. Не е задължително да ти изпише хапчета, но специалистът си знае работата и ще ти даде обяснение на състоянието и успокоение. Не си сама на тоя свят и не си само ти с тези мисли. Направила си дори голяма стъпка напред пишейки тук. Търсейки хора с мисли като твоите, да се поуспокоиш, че си нормален човек.
Нищо няма да се случи на бебето. Вредиш на себе си с тия мисли. Можеш най-малко да говориш с психолог. Дори и онлайн. Не съм гледала във форума имаме ли такъв специалист в раздела, да те насочи какво да правиш. Но има платформа за платени онлайн консултации със специалисти. Има и психолози. Healee е платформата.

Общи условия

Активация на акаунт